fredag 12 mars 2010

Ha en härlig helg!




Dagens vill ha...

Men visst var hon fin, prinsessan Viktoria, när hon tog emot namnsdags hyllningarna idag... kappan hade med all säkerhet suttit som en smäck på min kropp också!

Dagens visa


HV71 var nere för räkning. Ett tag kunde man ju tro att det var så att laget tyckte guldhjälmar var fult... Men de reste sig på nio. Färjestad hade 0-2 och såg ut att gå mot en säker seger, men med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden kom reduceringen. Och knappa minuten senare var det kvitterat. Matchen slutade 2-2 efter en mållös förlängning. Nu väntar Linlöpig i sista matchen på lördag och då gäller det etta eller tvåa i tabellen?

1 HV71 54 +32 93
2 Linköpings HC 54 +25 91
3 Djurgårdens IF 54 +28 89
4 Skellefteå AIK 54 +6 87
5 Färjestad BK 54 -10 87
6 Brynäs IF 54 +19 82
7 Frölunda HC 54 +2 78
8 Luleå HF 54 -3 74
----------------------------
9 Timrå IK 54 -13 72
10 MODO Hockey 54 +9 71
----------------------------
11 Södertälje SK 54 -47 60
12 Rögle BK 54 -48 55

torsdag 11 mars 2010

Dagens visa

Slötittade på Vampires Diary på tv6 när det plötsligt dök upp en bra cover, det händer ju inte varje dag... vem har glömt Jöbacks tragiska försök till exempel.
Gruppen heter tydligen Anberlin, låten behöver väl ingen presentation :)

Go Red!


Nu startar kmpanjen för kvinnos hjärsjukdomma "Go Red" igen. Det är ju bra! Det är ju också bra att kändisar ställer upp och förörker få oss att skänka pengar.
Kända ansikten, tänkte jag skriva, men titta på bilden...
Den ser ju inte klok ut! Vad har det gjort med stackarens... jag vet inte är det näsan som inte stämmer, eller är det munnen inte vet jag men det ser i alla fall inte ut som det ska.
Bildredigering när det är som... sämst

En perfekt helg?

Njut, ät, sov, var med och
sköt djuren!



"Familjepaket för 4 personer för endast 2.390 kr
Extrasäng inkl. program 500 kr.
Erbjudandet gäller följande datum:
2-3 april
4-5 april
1-2 maj
12-13 juni
19-20 juni


Dag 1
Entré till parken
Lunch kl 12.00
Ni och barnen är djurvårdare mellan kl 13.00 - 16.00.
Supé


Övernattning i 4-bäddsrum


Dag 2
Frukost
Ni och barnen sköter sysslorna med djuren kl 10.00 - 11.00.
Egna äventyr i parken resten av dagen


Tänk på att klä er anpassat efter väderlek då mycket tid tillbringas i parken."

Det låter jätte kul!
Men vi har ju efarenhet från tidigare försök att boka djurskötar dagar på Nordens Ark och det gick ju inte så bra... och i gips är det kanske inte så kul, men nästa år, kanske

onsdag 10 mars 2010

Ikväll ser jag...

True blood
"True Blood är berättelsen om Sookie Stackhouse (Anna Paquin), en kaxig servitris med telepatiska förmågor och hennes pågående romans med den 173-åriga vampyren Bill Compton (Stephen Moyer). Numera hyser han, i sitt hem, även den tonåriga vampyren Jessica (Deborah Ann Woll) som Bill tvingades att "skapa". De omger sig med färgstarka ortsbor i Bon Temps: Sookies nyfrälsta bror Jason (Ryan Kwanten), hennes chef Sam Merlotte (Sam Tramell) som har förmåga att skifta skepnad samt hennes fräcka bästis Tara Thornton (Rutina Wesley). Sookie och Bill fortsätter att hålla ihop trots ytterligare en serie av våldsamma vampyrmysterier."

tisdag 9 mars 2010

100 skolrestauranger på ett år


Någon som såg reportaget om Pär Bergkvist i Rapport?

"Pär Bergkvist är helsingborgaren som samlat 100 Michelinstjärnor runt om i världen under ett år. Nu ger han sig i kast med nästa utmaning: 100 skolrestauranger.
– Jag vill nyansera bilden av skolmaten, säger Pär Bergkvist till Restaurangvärlden."

Ska bli väldigt spännande att följa hans resa!
Pärs blogg finns här
Mer om projektet kan läsas här

Så lika, ändå så olika

Tänk vilka öden man möter via bloggar som man aldrig annars skulle få ta del av.
Många glada, pricksäkra, ibland ilskna och ofta med en massa funderingar högt och lågt.
Ibland har jag fått en ny inblick i stort och smått.
Ofta får jag en aha-upplevelse.
Och kanske är det lite lättare att vara lite mer vidsynt i sitt "vanliga" liv.
Sedan finns det de bloggar där livet plötsligt tar en vändning som man inte tänkt.
Som vi, ofta, okända från början, på andra sidan skärmen, får vara med att dela.
Vi delar hopp och förtvivlan, glädje och sorg.
Vi väntar tillsammans på provsvar och undersöknings resultat.
Ibland reser bloggaren på sig, blir frisk och går vidare och man gläds tillsammans.
Sen finns det de som inte lyckas besegra sin sjukdom.
Så är det för Anna, vi delar mycket...
Vi har samma förnamn
Vi är födda samma år.
Vi har båda flickor
Vi var båda mitt i livet
Vi borde båda två också ha livet framför oss.
Tyvärr kom cancer-djävulen emellan Anna och livet.
Tyvärr håller Anna på att förlora, kanske har hon redan gjot det.
Ända sedan jag läste inlägget hennes man Henrik skrev igår, att de skulle ta farväl idag, har Anna funnits i bakhuvudet.

Förhoppningsvis är det så att en del bloggar kan få oss att komma ihåg hur kort livet kan vara och att vi faktiskt ska vara rädda om det medans vi har det till låns!

måndag 8 mars 2010

Ikväll ser jag...

självklart Saltön! Ska bli kul att se om man känner igen sig från böckerna... Lite svårt känns det bara med Männikohamn färsk i bakhuvudet ;)
"Sedan vi lämnade Saltön förra gången har Emily tagit över Blomgrens Tobak, medan Blomgren själv har börjat måla nakna kvinnor. Sara och MacFie har blivit föräldrar vilket inte är helt problemfritt, särskilt inte när MacFies syster Gertrud plötsligt dyker upp. Johanna är tillbaka på ön och har just öppnat en ostronbar där hon får varorna levererade av ostronfiskaren Bengt. Turkiska Amir från Göteborg och hans familj öppnar en ny krog på kajen och ser fram emot ett liv i paradiset. Men det blir panik i skärgårdsidyllen då en pyroman dyker upp på ön, och det är bara Tommy som är nöjd eftersom han äntligen får något att skriva om."

Sommarens sällskap


ialla fall det ena av två på turnén blir Lahle. Ingen personlig favorit tyvärr :/
"- Vi har länge pratat om att göra detta och inför sommaren sneglade vi båda i almanackan och bestämde att tiden var mogen för att ha kul tillsammans. Lasse är en trevlig människa som jag kan lita på och eftersom jag tänkt att jag ska ha just kul och trevligt den här sommaren – vad kunde passa bättre. Jag ser framemot alla möten på och vid sidan av scenen och jag längtar så till barfota-på-klippor-sommaren som snart kanske kommer trots allt… vi ses när allt blivit ljust, säger Laleh på sin hemsida."

söndag 7 mars 2010

Nytt TV-program

"En liten eller en stor?
En lång- eller korthårig?
En vild, aktiv rackare, eller en snäll, lydig myshund?
Ja, det är inte lätt att hitta den rätta. Claudia Galli leder familjeprogrammet Bulldogg där alla hunddrömmar slår in - åtminstone för en dag.

Bulldogg är ett underhållande familjeprogram där hundar och drömmar står i fokus. Programledare är hundfantasten Claudia Galli, som är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Vi får också träffa Alma, Emma och Einar och många, många fler som verkligen drömmer om en hund, men som av skäl som pengar, tid, ork, allergi eller skilda föräldrar inte har skaffat någon."

Som vanligt återstår det att se om det som verkar kul i förväg verkligen är det när det gäller...

Dagens visa

Nu läser jag...


"När döden berättar en historia, måste du lyssna.
Det är egentligen bara en liten historia som, bland annat, handlar om: en flicka, några ord, en dragspelare, några fanatiska tyskar, en judisk slagskämpe och en hel del stölder.

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Hon inleder en kärleksaffär med ord och böcker när hon med hjälp av sin fosterpappa lär sig läsa. Och böcker är den röda tråden i denna skickligt komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker - från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar sina böcker med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Prisbelönta Markus Zusak har gett oss en underbar och bestående berättelse om ordens makt och böckernas förmåga att ge näring till själen"

Tack!

Utan inbördes värdering...

Tack för alla hälsningar
Tack för alla beök
Tack för alla telefonsamtal
Tack för alla mail
Tack för alla SMS
Tack för alla fb-hälsningar
Tack för all hjälp
Tack för alla ebjudanden om hjälp
Tack för alla böcker som hjälper när tiden blir lång
Tack för alla rosa och lila tulaner (vilken tur att allt hände när just de  blommar som bäst)
... allt värmer lika mycket

 Ja, tack för att ni finns helt enkelt

Jag är ledsen att jag inte alltid orkar svara, trots alla försök, så är inte orken och humöret det bästa i alla lägen. Men I will be back! Omt krut förgås inte så lätt :)