fredag 29 augusti 2008

Den gyllene kompassen


Ikväll ska det ske!

Äntligen ska jag få se den gyllene kompassen.

Vi var i video-affären.... heter det så nu för tiden eller säger man DVD-affären?!?

I alla fall så var vi där och skulle hyra film åt hela fmailjen. Men vi är ju lite svaga för "erbjudanden" så det blev "hyr 3 filmer i 3 dagar för 99:-".

Kalas bra!

Så ikväll laddar jag upp med rött vin och världens godis påse i soffan. Ikväll ska jag inte somna!
Och gör jag det så har vi ju hyrt filmen i tre dagar :)

Gammal vänskap


För många, många år sedan jobbade jag på en skola i nord-östra Göteborg.


Det känns nästan som i ett annat liv, vi bodde i lägenhet, hade hund men inga barn och var handbolls idioter.


På skolan jobbade många "riktiga lärare" som nästan inte ville hälsa på oss förskollärare och fritidspedagogoer. Stämningen var väl till en början så där, det var precis i introduktionen av 6-årsverksamhet och många av den gamla stammen var minst sagt skeptiska. Men bland förskolläraran, fritidspedagogerna och ett par lärare växte en härlig gemenskap fram. Vi umgicks massor både på jobbet och utanför. Flera av tjejerna var med på vårt bröllop till exempel.


Men så vet ni hur det, allt för ofta, blir. Man byter jobb, livet förändras och helt plötsligt har man tappat bort varandra.


Den sista tiden har jag tänkt mycket på tjejerna som jobbade ihop. Undrat hur det gått för dem, vad de gör om, hur de mår och har det och om jag kan hitta dem på något sätt. Tyvärr är väl ingen av dem någon stor fräsare på internet så det gick inte att hitta dem varken på facebook eller Googel.


Men så igår när jag skulle träffa Malin på Järntorget sitter hon och pratar med någon.


Eftersom jag tror att allt har en mening och ingenting händer av en slump så blev jag inte jätte förvånad när det var just en av tjejerna från då hon pratade med.


Så kul att träffa dig igen Christina! Den här gången ska jag vara bättre på att inte släppa taget!

Drömma mingel


Igår kväll var jag och systra miDrömmas klännings-mingel.

Väldigt trevligt och gott bubbel!

Kul att få träffa lyckliga "miss Drömma", hon med en kärlekshistoria ni vet, in real life också.


Många fina klänningar var det, tyvärr så går inte smaken och kroppsformen hand i hand i alla fall....


Efter mingel blev det en kaffe på Järntorget och en mysig pratstund. Vi gör det aldeles för sällan, Malin!


Tack för igår!

Höstens Oilily

Höstens Oilily väskor har kommit!
Jag skulle lätt kunna bli beroende, så fina! Bild från inreda.coms nyhetsmail
Nu ska jag gå in på inreda.com och fundera ut vilken som är aldra finast.

torsdag 28 augusti 2008

Utmaning

Plockade upp en utmaning hos Helena på En mammas dag
där man skulle dela med sig av sin favortit kärlekssång och berätta historiken runt sången.
Jag måste välja två sånger;


Låten jag och Mats träffades till

och



Sången som Annika Kenny sjöng och spelade på vårt bröllop.

Ta med er utmaningen hem till er! Skriv i gästboken om ni tar med er utmaningen så jag kan se era svar :)

Ny adress


Hej!

Kul att ni hittade hit, trots den nya adressen!

Allt i syfte att göra mig lite mer anonym bland alla galningar som härjar på internet :)

onsdag 27 augusti 2008

GAIS blomman

Först ett litet klargörande för familje fredens skull!
Jag tar absolut inte parti för eller emot något fotbollslag i Göteborgsregionen!

Men visst var den kul - GAISblomman?!?
Tyvärr tyckte ju inte första maj kommitén det....
Läs mer på fotbollsexpressen.se

Inför höstrusket

Nya katalogen från deVal kom idag. Jag har fått problem... Den här är ju så fin. Men jag är ingen ljusblå tjej.... varför fanns den inte i rosa eller lila?? Hade det funnits så hade jag loggat in direkt och handlat utan eftertanke. Nu får jag ta en funderare till....
Men tillsammans med de här så kanske jag kan bli en ljusblå tjej....

Bilder från deVal

Samvetet


Jag har ju inte så lite dåligt samvete när jag sitter inne under tak och pappa samtidigt tvättar vårt altanräcke i ösregnet.....

Tack för all hjälp pappa!

Lova att säga till oss när ni behöver hjälp!

tisdag 26 augusti 2008

Häxan från Portobello


Jag hade ju tänkt läsa Anna Gevaldas "Jag älskade honom", men så hittade jag Paulo Coelhos "Häxan från Portobelo" i bokhyllan och blev vankelmodig.....

Nu vet jag inte vilken jag ska läsa och vilken jag ska spara, vilket lyxproblem!

"I Paulo Coelhos nya roman möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga.Athena föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. De nya föräldrarna för henne till Beirut, men när kriget bryter ut i Libanon fl yttar familjen till London. Där lär Athena känna den man som blir far till hennes barn och de gifter sig, men äktenskapet blir kortvarigt.Genom moderskapet väcks Athenas tankar på kvinnan som födde henne till världen, och för att förstå varför hon blev bortlämnad bestämmer Athena sig för att resa till Rumänien och söka rätt på sin biologiska mamma. Men en resa leder sällan enbart dit man har tänkt sig, och Athenas upptäckter kommer att förändra hennes och hennes medmänniskors liv, för alltid."

måndag 25 augusti 2008

Besök

Idag hade jag världens sötaste Beatrice här på besök, eftersom hon har lite svårt för att ta sig hit själv ännu så fick hennes mamma också följa med.
Tack Jeanette och Beatrice för en trevlig kaffe stund!!

Återbesök


Idag var det dags för sutur borttagning och titt på benet.
Resultat; 48 suturer och sjukskrivning veckan ut.
Nu; hämta barn...

Frukost


Frukost dags och jag är aldeles ensam, Mats lämnade tjejerna på väg till jobbet.
Känns hemskt och förbjudet att erkänna det men...

så skönt att vara ensam en stund!


Att jag sen har "Live in Linköping"-DVD på bildskärmen så det inte ska blir för tyst och jag blogg-läser fär att ha något att göra är ju en annan sak, eller hur.

söndag 24 augusti 2008

Låt oss slippa, snälla!

Det är exakt 20 år sedan gruppen ”Sha-boom” stod på Gröna Lunds scen senast och sjöng
”R. O. C. K.”. Då låg de etta på Trackslistan och prydde de åtråvärda OKEJ-postrarna. Nu planerar gruppen en jubileumsturné i höst.
– Det skulle vara kul och vi håller även på och snickrar på en ny skiva, avslöjar sångaren Dag Finn.

Om gårdagens konsert

Bild: JAN CHRISTER PERSSON

Lysande recension i Corren.se idag

"KONSERT Lars Winnerbäck, turnéavslutning i Stångebro 23/8 Support: Sofia Karlsson, Miss Li, Emil Jensen, Cissi&Nour, Maud Lindström

En ensam Lars Winnerbäcks turnéavslutning hade nog också slagit publikrekord på Stångebro. Men det här pärlbandet av artister gör kvällen mycket mer spännande. En orgie i god, folkfestlig smak som ger ett högt betyg. Till och med den ironiska sexualupplysningshumorn från komikerparet Cissi&Nour med sångerskan Maud Lindström lockar småskratt hos publiken. Och den mångsidige artisten Emil Jensen har alltid något knivskarpt att säga. Sofia Karlsson värmer upp stora scenen med sin välspelade folkmusik, som tyvärr känns opersonlig inför folkmassan. Den största behållningen är Miss Li. Hon röjer från start. Närvaron och spelglädjen är så total att man bara kan kapitulera. Ett tecken på Miss Lis glans är att jag inte hör någon ropa ”Lasse!”. Publiken verkar glömma huvudakten.

Lars Winnerbäck. Linköpingssonen som är tillbaka. Till tonerna av psalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt” tar han scenen. Inleder passande med ”En tätort på en slätt”. Det är minst ett par år sedan jag såg honom senast, och jag känner genast att det här är mer tilltalande. Jag gillar det nya bandet, det nyanserade formatet och arrangemangen med många olika akustiska instrument tillsammans. Och tempoväxlingar som inte Lars med Hovet bjöd på. Så talar han, Lars. Det är publiken inte bortskämd med.

– Åh, min gamla hemstad! Jag tror nästan alla är här! För er som inte förstått var ni har kommit, jag heter alltså Lasse ...

Ni kan tänka er jublet. Det är nu jag känner rysningarna, till "Söndermarken”. Det är något rörande med Linköpingskillen som blivit så sagolikt folkkär för sin musik, sitt eget uttryck.

Lars Winnerbäck ger tre (!) solonummer och han svarar den kokande publiken flera gånger. Ursäktar sina sparsamma mellansnack.

– Jag blir blyg på scenen. Men ni är så generösa i Linköping. Det skulle kunna vara ”han ska inte tro att han e’ nåt”. Ni måste vara oerhört harmoniska här. Tack!

Fansen är sjukt med på noterna, sjunger i varenda stavelse och överröstar då och då med ”Vi älskar Lasse!”. Det känns som rena väckelsemötet, med en musiker som bevisar att det är möjligt att bli profet. I sin egen hemstad.

Vad tyckte du om konserten?
Lars Winnerbäck i bilder

Ulrik Svedin
Reporter
ulrik.svedin@corren.se
0141-23 95 16"

Millencolin

Jag blir just nu tokig på all slätstruken "Absolute music"-musik. Jag blir otroligt arg och irriterad när jag hör den. Vet inte varför, den väcker ju inga känslor överhuvudtaget i vanliga fall. Därför blev jag så glad när jag hittade den här när jag satt och samlade ihop en ny spellista på Youtube. Millencolin är en favorit faktiskt, riktigt bra och inte särskilt slätstruken....