lördag 26 april 2008

Dagen idag...

Mats och Danne ägnar sig åt fönsterbyte.... Jag och tjejerna har varit på Platagen
och hittade "Tant Hanna"....

... och "Anna Brooks Pluto" två raringar som saknade i samlingen.
Nu ligger Ottilia i sängen igen, hon är inte 100 bra, men bättre. Fredrika hjälper till i trädgården. Hon var påklädd och ute med Mats 7.30 i morse när jag gick upp :)
Snart kommer bebisen också så nu får jag raksa på med utegrejerna.

Hej så länge!

fredag 25 april 2008

På hugget


Nu är jag på hugget med hårsprayen! Mina i höstas planterade tulpaner blommar, nästan. Så nu är det en kvällstur ut med sprayen i högsta hugg för att förpesta tulpanerna så rådjuren inte vill sätta tänderna i dem. De ska vara vita och svarta, tulpanerna, men jag tycker inte det ser ut så i knopp toppen - vi får väl se när de slår ut.

Göteborg Horse Show


Vad finns det för samband mellan Göteborg Horse Show och baciller i den här familjen slog det mej för en stund sen... Vi är, som tidigare skrivet, inte alls ofta sjuka. Men förra året, fredagen innan Ottilia och jag skulle gå på Göteborg Horse Show fick Ottilia, Fredrika och jag influensan. Vad är det den här helgen?? Jo, Göteborg Horse Show!! Kan Ottilia inte bara säga om hon inte vill gå.... ??

VAB...


Idag har vi VAB-dag här hemma. Ottilia vaknade och kände sig varm, och visst var det feber :( Inte så överraskande, det var 8 stycken som var hemma med feber i hennes klass i slutet av förra veckan. Och vi ska absolut inte klaga, våra barn är verkligen inte ofta sjuka. Jag har nog VAB-dagar det här läsåret som jag kan räkna på ena handens fingrar.
Men varför händer det just sådana dagar som idag... Mats hade en backup på förmiddagen som han inte kunde vara hemma ifrån. Jag har två tjejer på jobbet som är borta redan och veterinären kommer på sitt kvartals-besök. Jag löste förmiddagen med att en förälder går in och stöttar upp, tur att hon var ledig från sitt jobb just idag. Sen kommer Mats hem till lunch och tar över. Så får vi väl se om vi andra klarar oss eller om vi ligger allihop om någon dag.....

torsdag 24 april 2008

Världens bästa "fint väder jobb"!

Det är precis vad jag har!
Super skönt att kunna vara ute hela dagarna, i alla väder. Det roliga är att nu när föräldrarna hämtar sina barn så säger de, lätt avundsjuka, "vilket jobb ni har som får vara ute hela dagen". Hmmm, ja visst har vi det, men det var det ingen som sa i mörkaste november-januari när vi var ute i flera timmar i regn och blåst på tvären. Men jag klagar egentligen inte, det finns inget dåligt väder bara ..... ja ni vet!
En annan fördel med mitt jobb är att på vårt kooperativ går (nästan) alla föräldrar in och hämtar sig en kopp kaffe och sitter på muren och tjôtar lite (eller mycket) innan de tar med sig sina barn hem. Och med den trevligaste föräldra-kåren som finns, så är ju det som att umgås med sina vänner på jobb tid. Får lite dåligt samvete när jag tänker på det faktiskt.... men va' 17, som sagt i november-januari hinner vi knappt ses eftersom alla också då hämtar sina barn som är ute och leker. Och då har de bråttom minsann, vinterkläder är det dåligt med :)

Amelia baby

I senaste numret av Amelias babytidning följer det med ett armband som ska hjälpa dig att komma ihåg när din unge ska äta och sova. Är ett sådant verkligen nödvändigt? Om det finns ett behov av ett kom-ihåg-armband till din nyfödde kanske det inte var ett bra drag att skaffa barn?

onsdag 23 april 2008

The Lake House...



Hittade den här hos Fotbollsfrun.... heter filmen "The Lake House"??
Hjälp mig! Så bra i alla fall!

Grattis på namnsdagen Göran!!

Nya hyss med Kerstin


<-Det här var Kerstin första kvällen när hon var hemma hos oss. 2,2 kilo vägde hon då. Liten och ämlig och inte så pigg på bus. Nu....
5,2 kilo och har massor av bus på G hela tiden!
Igår kom hon på att det var ju mycket roligare att hoppa upp till oss i sängen än att gå och lägga sig på sin egen sovplats....


Det är hög tid för Kerstin att flytta hem till stallet! Nu börjar det bli fysiskt möjligt också, hennes matportioner har gått från 0,5 dl till 2 dl per mål.

Har man en gång lärt sig cykla.....

....så kan man inte det automatiskt nästa gång man tar ut cykeln!
Vad än ordspråken säger!
I alla fall inte i den här familjen. Vi hade cykelpremiär här om dagen och det gick inte för Ottilia.
Allt vi tragglade och kunde i höstas var som bortblåst. Hon vinglade och trillade, jag vet inte hur många gånger på vägen till Backa Västergård. Vi var lätt sena den morgonen kan jag avslöja.... Hem gick det väl något bättre.
Men, men, efter att kategoriskt vägrat ta i sin cykel efter det tvingade jag henne imorse att cykla till fritids. Och nu gick det faktiskt riktigt bra så vi kan nog följa med och cykla längst Götakanal hela familjen ändå :)

tisdag 22 april 2008

Kerstin är en stor och ensam tjej!

Idag har Kerstin haft premiär i stora fårhagen tillsammans med de andra fåren och lammen. Det gick super bra! Till och med så bra så att hon kunde vara där ensam en ganska lång stund! Bebisen börjar bli stor.... sorgligt men samtidigt lite skönt.

Hittat i GP bostad

Hittade den här annonsen i GP bostad....
"Butik centr. Karlstad
Romantik/hälsa.
God omsättning
Lämplig butik för kvinna.
T. 0761-66 XX XX"
....hmmm, undrar vad det är för butik?!?

söndag 20 april 2008

Social dag

Vilken fika dag det blev!
Malin och Jonas droppade in vid 11 med fikabröd.
Tur att jag var uppe i tid så jag hann få ut altanmöblerna!
Trevlig fika och roliga samtalsämnen ;) under ett par timmar.
Tack Jonas för skivan!


Lite fix i trädgården hann vi med innan Lilly kom förbi.
Mer kaffe och grillpremiär hann vi med innan hon gick hem.

Tänk va' gott det är med grillat! Mums!!
Och va' skönt det är när solen lyser!! Det känns i ansiktet att man varit ute hela dagen. Och barnen var så där gôtt skitiga när de kom in så de var tvugna att duscha innan de hoppade i sängen. Just nu känner jag att arbetsmoralen ine är så väldigt hög, hade gott kunnat tänka mig att vara ledig imorgon oxå.

Nu ska vi se Born Identity (heter den så), med han som jag inte gillar. Men som jag känner mig just nu så skulle jag kunna sova till vilken film som helst.....
Ha en go' ny vecka!!

08:35

Go' morgon!!
Är det för tidigt att gå ut i trädgården halv 9 och börja greja?
Näää, varför det?
Frukosten är äten, barnen klädda, sängarna bäddade (förutom min och Mats för där sover fortfarande Mats), tänderna borstade, jag ska inte använda motorredskap, grannarna är inte religösa och solen skiner!

Nu ska utemöblerna ut så det kan bli fika på altanen när Systra Mi och tillhörande sambo kommer!