torsdag 23 oktober 2008

Rätt klädd vid rätt tillfälle...

Vi ska på kominerat dop och bröllop snart. Självklart vill man ju vara fin då..... men vad ska man ha på sig? Vi känner inga av de andra gästerna direkt så jag har ingen aning om hur dresskoden är. Jag har köpt den här och tänkte ha blanka svarta satinbyxor till. Men det är ju en chansning, tänk om alla andra kommer i klänningar.... Så för säkerhets skull så har jag köp en klänning också. Vi ska hem mellan kyrkan och festen så då får jag väl byta om i värsta fall :)

tisdag 21 oktober 2008

2-2


HV71 - Djurgården 2 -2

Matchinledningar och power play är inte HV71:s melodi för tillfället. Trots två numerära överlägen under matchens första fem minuter, så lyckades inte HV71 att få pucken i nät. Och som vanligt så var det gästerna som tog ledningen i matchen. Efter snyggt passningsspel så skickade Fredrik Bremberg in 0-1 till Djurgården.
Därefter tog Djurgården över allt mer och HV71 spelade ängsligt och oroligt resten av perioden.

För en god sak


För tredje året i rad har Röda Korset i samarbete med Konstfack Humanity och ICA tagit fram en produkt som kommer att säljas i ICA-butiker runtom i landet under julen till förmån för Röda Korset.
Årets vinnande bidrag är den stramt formgivna ljusstaken "Ljuspunkt" av tidigare konstfackseleven Kristin Karls.

Att det skulle bli just en ljusstake kändes självklart för Kristin Karls. Förutom att man kring jul tänder mycket ljus finns också ett symbolvärde: genom att köpa en ljusstake och stödja Röda Korset är man också med och tänder ett ljus för människor som har det svårt.

- Jag ville att ljusstaken skulle ha en naturlig, ren och tidlös form, både för att det passar mitt formspråk och för att jag hoppas att den ska tilltala så många som möjligt, berättar Kristin Karls.
Ljusstaken ser ut som en vattenslipad sten som man hittar i havsbandet utmed kusten. Den strama rundningen bryts av genom att hålet för ljuset inte är placerat i mitten av ljusstaken utan istället är förskjutet åt ena sidan.

Ljusstakarna finns i svart och i vitt och säljs förpackade i en presentkartong med två ljusstakar av samma färg i varje. En förpackning kostar 79 kronor varav 30 kronor tillfaller Röda Korsets katastrofarbete.