lördag 3 december 2011

Äntligen får vi veta hur det går...

För inte så länge sedan var Eragon, drakryttaren, inget annat än en fattig bondpojke, och hans drake Saphira endast en blå sten I skogen. Nu vilar en hel civilisations öde på deras axlar.
Många månader av träning och slag har fört med sig både segrar och hopp, men också hjärtslitande förluster. Dessutom väntar fortfarande den svåraste utmaningen: de måste möta Galbatorix. Och när de gör det måste de vara starka nog att besegra honom. För om inte de kan, kan ingen. En andra chans existerar inte.
Ryttaren och hans drake har kommit längre än någon vågat hoppas. Men kan de övervinna den ondskefulla kungen och återinföra rättvisan I Alagaësia? Och till vilket pris?
Det kommer att bli huggsexa om boken här hemma... Men eftersom Kråkan får den i julklapp kankse hon får läsa den först ;)

Nostalgi

fredag 2 december 2011

Hjälp till att plåstra om en sjuk värld!

Klick på plåstret för att komma till kampanjen!
Från
 På Läkare utan gränsers kampanjsida kan man köpa virtuella plåster och sätta på valfritt ställe på jorden. Plåstrerna kostar inte mycket men pengarna går till att ge människor den vård de behöver.
50:- räcker till att vaccinera 33 barn(= mer än en hel skolklass i en genomsnittsskola i sverige) mot mässlingen,
behandla tio barn mot malaria (= nästan en hel småbarnsavdelning på en genomsnittsförskola i Sverige) eller
 rena 50 000 liter vatten (hur många liter vatten dricker du om dagen?)

TVkrock...

Insåg precis att jag missar K-specials programm om Stefan...
Men det är ju ingen fara längre, nu när man kan sjunka ner i soffan med en koppkaffe imorgon bitti och titta på SVT-Play :)
Stefan Sundsröm har kallats för Farstas Mick Jagger, men egentligen influerades han av punken. Här får vi möta agitatorn, filosofen, skogsmullen och framför allt berättaren Stefan Sundström.
Med vass penna, stor käft och en gitarr har han vunnit en stor skara lyssnare. Genom att spegla vardagen, kärlekslängtan och vår samtid vill Stefan ingjuta mod och tröst. Filmarna Lottie Carnö och Ramon Reissmüller har gjort nerslag i Stefans tillvaro under tio år.

Tjuvarnas jul

Måste säga att årets julkalender verkar vara helt i min smak!
SVT:s julkalender 2011 heter Tjuvarnas jul och är en julsaga i Charles Dickens anda. Historien utspelar sig i Stockholm, i det förra seklet, där julen står för dörren. Stadens barn längtar efter julklappar, det stora varuhuset längtar efter att tjäna pengar - och stans tjuvliga längtar efter att stjäla!
Madame Bofvén (Siv Carlsson) leder en ökänd tjuvliga som i folkmun kallas för Klappsnapparna eftersom julen är deras högsäsong och julklapparna deras byte. Tjuvligan är nu i full gång med sina förberedelser - kofötter ska putsas, dyrkar plockas fram och tjuvnästet pyntas med falska sedlar. Bland tjuvarna finns Bongo (Bert Gradin), Skuggan (Maria Kim), Trollet (Calle Carlswärd) och så Kurre (Gustaf Hammarsten) förstås. Kurre är stans klantigaste ficktjuv och uppväxt i ligan, som blivit hans familj.
Men den 1 december får Kurre ett oväntat besök. Utanför hans kyffe står ett övergivet barn med en lapp i näven - hans okända dotter Charlie (Tea Stjärne). Kurre vet först inte vad han ska ta sig till med ungen, men när Charlie av en slump räddar Klappsnapparna från polisen blir hon hela ligans maskot. Madame Bofvén ger Kurre i uppdrag att lära upp Charlie till att bli en äkta Klappsnappare. Men hur ska det bli för Charlie att växa upp bland ett gäng banditer? Och ska Kurre, som knappt kan ta hand om sig själv, klara av att vara pappa?
Text och bild härifrån
 Mmm, vinterns glögg, helt klart!
"Smaksättningen i glöggen består av de klassiska glöggkryddorna så som kanel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma, pomerans och kryddpeppar. De gifter sig väl med årets smak av peppar och chili som bland annat kommer ifrån jalapenos. Genom att använda ett fylligt basvin med amaronekaraktär får Ripa en påtagligt rik och komplex smak trots en rejält lägre sockerhalt."

Ikväll smäller det för grabbarna grus

Jag kommer att sitta som klistrad vid TVn...

torsdag 1 december 2011

20 år tillsammans...

Det är så här många...
vi måste ju varit väldigt, väldigt unga
när vi träffades... :)
You ask how much I need you, must I explain?
I need you, oh my darling, like roses need rain.
You ask how long I'll love you; I'll tell you true:
Until the twelfth of never, I'll still be loving you.
Hold me close, never let me go.
Hold me close, melt my heart like April snow.
I'll love you till the bluebells forget to bloom;
I'll love you till the clover has lost its perfume.
 I'll love you till the poets run out of rhyme,
Until the twelfth of never and that's a long, long time.
Hold me close, never let me go.
Hold me close, melt my heart like April snow.
I'll love you till the bluebells forget to bloom;
I'll love you till the clover has lost its perfume.
I'll love you till the poets run out of rhyme,
Until the twelfth of never and that's a long, long time.
Until the twelfth of never and that's a long, long time

söndag 27 november 2011

Den där boken...

Fick vänta. Det kom 6 guldklimpar i vägen...
Nu sover alla 8:a så nu gör jag ett nytt försök :)

1:a advent

Hoppas ni alla har en lagom stormig första advent.
Efter en natt med mycket vakande,vankande och kisseturer tillsammans med den högdrältiga Prinsessan, vi somnade nog vid 3-snåret  var det riktigt skönt att sitta i storm-mörkret och filosofer lite.
Tror faktiskt att jag ska krypa in under filten i soffan och läsa klart den senaste Mårtensson deckaren... Det kan man väl unna sig en stormsöndag??