lördag 13 februari 2010

Andreas!!

Tacka vet jag Andreas Johnson utan Carola!
Då sitter musiken som en smäck igen!

Undrar bara när vi får första tjejen till Globen??
Jag håller på Crucified Barbara nästa vecka, då blir det ös i alla fall!

Rösta, rösta, rösta!


Idag testar Tracks "Ett sällsynt exemplar"

Rösta här här

Dagens visa

Först tänkte jag lägga in Sverige som en liten uppvärmning inför kvällen. Men det fanns ingen bra version på tuben så ni får se den ikväll med Glada Hudik-teaterns "utvecklingsstörda och normalstörda" ensemble istället. Och så kör vi en riktig schlager klassiker... vem minns inte det här örhänget. I love it!

Kreativt tänkande

Tja vad ska man säga, kreativt kanske inte alltid är bra...

Istappen i centrala Norrköping var för stor.
Då tog Anticimex till en ny metod.
– Han som sköt har ju jägarexamen och det han skjuter på, det träffar han, säger Per Wernerson på Anticimex.
När Lennart S Svensson åkte bil genom centrala Norrköping i torsdags eftermiddag fick han se något han aldrig sett förut:
– Helt plötsligt upptäckte jag en man med gevär stå lutad mot en bil. Jag förstod nästan direkt att han sköt mot istapparna. Jag tänkte bara: Idiot, bland folk och bilar! Den där gatan är hårt trafikerad, säger han till Aftonbladet.

"Skyliftarna var slut"
Det visade sig var Anticimex som var ute på isröjaruppdrag. En särskilt svår istapp krävde specialbehandling – och företaget kallade in en jägare.

– Vi arbetar just nu med att hjälpa till att ta bort istapparna som finns i kvarteret, och det var en som satt där vi inte kunde komma åt. Då valde vi att använda en lite kreativ metod, säger Per Wernerson, platschef på Anticimex i Norrköping, till Norrköpings Tidningar.

I normala fall skulle Anticimex ha tagit hjälp av en skylift, men några sådana fanns inte att hyra, enligt Per Wernerson:

– Vi säkrade området åt båda håll, och sköt ned en istapp med luftgevär. Han som sköt har ju jägarexamen och det han skjuter på, det träffar han.

Jakten polisanmäls
Ingemar Sigsjö, kommissarie vid polisens rättsgrupp, är förvånad över tilltaget.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det kommer att bli att bli en anmälan och en utredning efter detta. Jag tycker det är märkligt att man använder den taktiken inom tätbebyggt område, säger han till Aftonbladet.

Brottet är inte rubricerat ännu.

– Vi vet inte säkert vilket vapen man har använt, det är lite avhängigt av det. Om det är brott mot ordningslagen eller brott mot lokala ordningsföreskrifter eller om det kan komma något annat.

fredag 12 februari 2010

John iställe för Tom i rutan


Här är kommissarie Tom Barnabys ersättare.
Nu har Neil Dudgeon presenterats för tv-tittarna i England.
Skådespelaren Neil Dudgeon, 49, blir den som tar över efter John Nettles och kommissarie Tom Barnaby i "Morden i Midsomer".
- Det är briljant att vara med i en så fantastisk och framgångsrik långkörare, säger han enligt Daily Express.

När Tom Barnaby nu pensionerar sig efter 13 år i rutan blir det hans kusin John Barnaby som dyker upp i handlingen. Kusinen jobbar också inom poliskåren.
- Det kommer att vara spännande att hamna i mustiga mord. Jag har alltid gillar deckare och gillar den psykiska utmaningen att upptäckta vem gärningsmannen är, medan du har stora villospår, de små dramerna i de större, säger Neil Dudgeon.

Dagens visa

Lite UP så man blir på gott fredags humör.
Ha en härlig helg alla!!

100 dagar kvar


till Göteborgs Varvet!
Då går starten recis där bilden är tagen... fast jag hoppas att det ser lite anorlunda ut där då ;)
Imorgon är det Långpassträning i Skatås, som jag planerat länge att vara med på. Men tyvärr vaknade jag med ont i halsen och snuva imorse. Så det smög sig. Jäkligt surt, jag hade sett fram emot det. Bra för minaluftrör dock, de tycker inte om utomhusträning i minus grader.

Dagens vill ha...

Meja dress från Indiska





V ringad klänning med brodyr i midjan. Längd 94cm finns i stl S-XL. Finns i två olika färgställningar i butik from vecka 02.

onsdag 10 februari 2010

Jag visste inte ens att jag saknade den




Mascara med motor. Fantastiskt.
Känns helt rätt så här i "Save the earth"-tider.
Precis vad vi behövde då är fler produkter med "dolda" batterier.
Undrar hur många som kommer att ta med sin gamla uttjänta mascara till återvinneingen? Antagligen lika många som lämnar sina barns blinkande skor där...



Sen är det nog dags för mig att köpa märket så alla missförstår mig rätt :)

Dagens visa

Sista låten på agens Switching... ett givet val, aldrig är träningen så skön som när den är över :)

och ett till klipp med Pink, inte för att låten är grym utan för att framträdandet är en riktig snackis just nu... detkan man ju förstå!

tisdag 9 februari 2010

Dagens visa

Kan jag också få ringa Maud?

Om jag har det lite knackigt med min ekonomi och behöver ett litet tillskott. Här pratar vi liksom inga miljoner, utan mer ett par tusenlappar i slutet a månaden. Kan jag också få ringa Maud då och få lite ekonomiskt understöd?

Dagens visa

Hur surt är det inte...




när man gått upp 1 och en halv timme innan man egentligen behöver.


Klätt på sig, satt sig i en iskall bil (men då vaknar man i och för sig till) tagit sig till gymmet...


och så går dören inte att öppna :(


Sportlife är obemannat fram till 8, så kommer man innan dess drar man sitt kort i en läsare och sim sala bim så låser dörren upp sig. Alla dagar förutom idag, då.


När jag kom stod två av min "morgon kollegor" utanför och väntade på... vet inte riktigt... lokalvådaren kanske som jag antar har nyckel. Det iddes inte jag, jag behöver ha hela tiden til lträning. Får jag stå och vänta så är det liksom inte lönt. Hem och dra på kläder för ute löpning skulle också ta för lång tid. Så det blev bloggläsning en stund istället så får jag ta en löprunda ikväll. Surt sa räven...

måndag 8 februari 2010

Ikväll ser jag...


Ekvatorn på SVT Play
"I den här naturserien i sex delar får vi fördjupa oss i de största områdena runt ekvatorn. Stilla havet, Sydostasien, Indiska oceanen, Afrika, Amazonas och Anderna.

Ekvatorn är inte bara platsen där solen strålar som starkast, det är också en otroligt mäktig naturkraft. Där finns ett fantastiskt mångfald av arter och en natur som inte kan liknas med någon annan plats på jorden. På solens väg längs latitud 0° passerar den Indonesiens djungel, Amazonas regnskog, Mount Kenyas glaciärer, de vackra korallreven i Stilla havet och Galapagos öarna.

I sex delar får vi följa med på en storslagen upptäcktsfärd runt jorden.

Havets kraft
Del 1 av 6. Ekvatorn är mycket mer än kartans linje som delar norra och södra halvklotet. Den är ett bälte av liv och intensivt solljus, hem för hälften av jordens alla arter.

Kampen om ljuset
Del 2 av 6. Gryningen kommer fort vid ekvatorn. Men det behöver inte betyda inte att det blir ljust. I Borneos regnskog är skuggan djup och kampen hård om en plats i ljuset.

Solens flod
Del 3 av 6. Amazonfloden är mäktigast bland floder och livsnerv i jordens största regnskog. Här jagar jaguaren och här hoppar fisk efter byten bland trädens grenar när floden svämmar över. Motorn som driver systemet är ekvatorns flödande sol.

Rikedomens rev
Del 4 av 6. Där den indonesiska övärlden möter Nya Guinea ligger jordens rikaste korallrev med över 2000 fiskarter. Här korsas starka havsströmmar, drivna av ekvatorns sol.

Paradoxen i Anderna
Del 5 av 6. Det finns en punkt på ekvatorn där överlevare från istiden lever sida vid sida med tropiska specialister. Den eviga dragkampen mellan hetta och kyla skapar märkliga livsformer.

Utvecklas eller dö
Del 6 av 6. Regn och skogar präglar landområdena längs ekvatorn. Den torra afrikanska savannen är ett undantag. För att hitta förklaringen får vi gå 30 miljoner år bakåt i tiden."

En så där 50 miljoner mellan oss

Om vi vinner stor kovan deluxe på lördag så skulle jag kunna tänka mig att gå och pyssla här i framtiden...
Huset är ju lite, litet men det var gott om boxar så ungarna kan väl få varsin sån :)

Vilket erbjudande...


Om man låter Bjurfors värdera ens bostad inför försäljningen får man kokboken "Hemma hos Melker Andersson". Säkert en jätte bra på bok på alla sätt... men hur många låter en bok för 199 kronor bli avgörande i en affär som rör miljon belopp? Känns lite klent på nåt sätt...

Dagens visa

söndag 7 februari 2010

Bäst igår

var ju trots allt Dolph! Både sång, dans och power!
Musiken var ju inget som fastnade, inte ens lite fotstamp blev det. Det enda jag kommer ihåg är att Natalie har kommit tillbaka från de döda. Men jag kan inte komma ihåg melodin eller texten. Vet bara att jag reflekterade över att det nog var första gången i Melodifestivalen det sjöngs om återuppståndelse :)
Nu får vi ju inte se Dolphan förrens i finalen, synd, hade varit kul att se hur stor han är i verkligheten... Må nu bidragen bli bätte framöver så det blir något annat se värt än pausnumret :)

Dagens visa

Sett på stan...