lördag 13 augusti 2011

Det bidde ingen filmkväll...

det bidde en kväll på länsdjursjukhuset istället :(
Prinsessan blev, efter att ha haft maginfluena några dagar, på bara några timmar så svag och orkes lös att hon inte kunde stå upp.
Jag tycker inte om vårt länsdjursjukhus så jag försökte avvakta tills vår ordinarie veterinär öppnade på fredag morgon.
Men efter att ha gått lunchpromenden som ingenting till att vid 17-tiden vara matt. Vid 18-tiden halta kraftigt och vid 19-tiden bara sätta sig ner när jag lyft ut henne i trädgården för att kissa. När jag lämnade henne vid 22-tiden efter att hon undersökts och fått en "fjäril" i frambenet så bar benen henne knappt alls... :(
Så nu har hon legat inlagd sen i torsdags kväll med dropp, smärtstillande och magmedicin.
Och jag går här hemma och vankar och tar mig inte för någonting. Igår nöp jag av lite vissna blommor på pelargoerna, det var det jag fick gjort på hela dagen. Så det finns inte så mycker ork till att reagera på sin omvärd, utan jag återkommer när läget är mer stabilt! Hörs senare...  

torsdag 11 augusti 2011

Filmkväll

Ikväll blir det familjemys med popcorn, dricka och rosa skimrande Disney-skräp finkultur. Härligt... jag ska försöka att inte somna ;)

Sarahs nyckel

Ibland är det tur att man har vänner som säger "jag tycker att du ska läsa den, även om du är rädd för stora känslor"... annars hade jag aldrig läst Sarahs nyckel! Vilken skamfläck i historien som så få känner till!

Juli 1942: Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer

Maj 2002: Inför 60-årsdagen av VeldHiv ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.
Sarahs nyckel är en roman som tar upp de tabun och den tystnad som omger denna smärtsamma episod i Frankrikes historia.

Boken har också blivit film med vackraKristin Scott Thomas i huvudrollen. Trailern kan man se här


onsdag 10 augusti 2011

Lykke

Det är ju ingen hemlighet att jag är svag för Danska serier av alla slag.
Därför är det ju så härligt att SVT börjat sända den danska serien Lykke.
Om ni missat den så se den på SVT-Play!

Det går att planera allt - utom händelser som ständigt inträffar. Den danska serien Lykke, som börjar visas i SVT måndagen den 8 augusti, handlar om tvillingparet Lykke och Thomas som vid tio års ålder miste sina föräldrar och som har förvaltat denna omständighet på helt olika sätt. Thomas har behandlats ett flertal gånger för depression, Lykke har i stället gått ut Handelshögskolan i Köpenhamn och fått ett toppjobb.
Stig Thorsboe och Hanna Lundblad har skrivit manus till serien Lykke. Utgångspunkten för dem har varit att Danmark är världens lyckligaste land, samtidigt som nästan var tionde dansk äter antidepressiv medicin.

Serien Lykke handlar om huvudpersonen med samma namn, men också danskarnas upplevelse av lycka (lykke betyder lycka på danska) och att förändringar i livet inträffar när man som minst anar det. DR-serien handlar också om lust och om alla de drifter som trycks undan i dagens karriärfixerade liv. Den handlar också om den oklara gränsen mellan dröm och verklighet och vem som egentligen kan sägas vara tokig.

Kvie Soe

Om man är i Billund och inte vill betala i runda slägar 1000 kronor för att bada inomhus på Lalandia. Tycker jag att man ska ta sig till Kvie Soe, bada på deras lilla sandstand och äta på Pandekagehuset. Holländska matpannkakor när de är som allra bäst! Ungefär 50 olika sorters pannkakor. Visst det är en liten bilresa, men det är det sååå värt!
Jag och Tjorven tog med glass och färska bär

Mannen tog med bacon och ost

Kråkan som är lite restriktiv i sin smak ;)
valde bara florsocker på sin pannkaka

Sommarens sista bad?

Tjorven och hennes kompis hann ta ett sista kvällsdopp innan vi lämnade Halland. Nu verkar sommaren ha gett upp, ena stunden sol i nästa ösregn. Men vilken sommar vi har haft och den är ju faktiskt inre riktigt slut ännu. De svarta klara augustikvällarna är inte fel de heller!!
...och vi har en och en halv veckas semester kvar - gôtt!

tisdag 9 augusti 2011

Ikväll ser jag...

Robin Hood.Den nyare versionen med Cate Blanchett, Matthew Macfadyen, Max von Sydow, Russell Crowe, William Hurt och det känns ju lite konstigt.
Mannen och jag har ju känt varandra så länge så vårt sång är ju Bryans "everything I do..." från förra Robin Hood filmen.
Men jag måste erkänna att den här verkar bättre. Den har inte alls samma romantiska Hollywood skimmer över sig.

Robin Longstride, som tidigare bara varit intresserad av självbevarelse, tjänar i kung Richards armé mot fransmännen.
När Richard dör reser Robin till Nottingham, en stad som lider av korruption orsakad av en despotisk sheriff och förlamande beskattning.
Där träffar han Lady Marion och Sir Walter Loxley och går med på att hjälpa dem genom att utge sig för att vara Sir Robert Loxley i hopp om att detta ska stoppa kungahuset från att göra anspråk på landområden. Men andra krafter är i rörelse, krafter som både kan leda landet in i krig och öppna upp för främmande invasion.

Dagens Visa - The Cars, You might think

Jag vet inte hur han tänker, Jocke Berg, men han har säkert en take bakom allt han gör... och han har ju nappat förr när storföretagen viftar med sedelbuntarna. Och nej, jag säger inte att det är fel att vilja tjäna pengar, vem vill inte det?