onsdag 21 oktober 2009

Det här med spriten...

Den fyraåriga flickan blev yr och klarade inte av att sitta själv.

På sjukhuset i Åbo misstänkte läkarna en hjärnskada.

Men det visade sig att flickan hade druckit sig full på handspriten på förskolan.

Förskolepersonalen märkte att det var något som inte stod rätt till med den fyraåriga flickan. Hon kunde inte stå upp och verkade yr. Flickan fördes akut till Åbo universitets centralsjukhus. Anna-Maija Kujari var en av läkarna som tog emot henne.

– Hon hade låg medvetandenivå, kunde inte fixera ögonen och pratade inte. Vi trodde först att hon hade en infektion och påbörjade en antibiotikakur, säger Anna-Maija Kujari.

Misstänkte hjärnskada
Läkarna tog blodprov, ryggmärgsprov och röntgade flickans hjärna men kunde inte hitta något fel på henne. Hon fick sova över på sjukhuset under observation.

Dagen efter verkade flickan må bättre och det beslutades att hon skulle få åka hem. Då kom mamman på att hon sett sin dotter slicka på händerna vid flera tillfällen. Mamman visste att det på flickans förskola fanns handdesinfektion på toaletten som barnen tvättade sig med. Läkarna hade fryst in ett blodprov som de nu kunde analysera. Det visade sig att flickan hade haft 1,9 promille alkohol i blodet när hon kom in till sjukhuset.

– Mamman blev chockad när hon fick reda på det. Men självklart var hon lättad över att det inte var något allvarligt, säger Anna-Maija Kujari.

Fyraåringen berättade inget
Fyraåringen själv berättade ingenting om handspriten hon druckit. Den kvällen hon var på sjukhuset verkade hon mest irriterad och pratade inget. Flickan måste ha druckit 20 milliliter handsprit för att komma upp i en så pass hög etanolnivå i blodet, enligt läkarna. Det motsvarar tio handfulla mått. Berusningen kommer inte att påverka flickans hälsa på något sätt.

På Åbo universitetssjukhus har ingen tidigare hört talas om något liknande fall. Incidenten inträffade tidigare i år och har tagits upp av den medicinska tidsskriften Duodecim.

Halva vikten

Efter en dryg månads förkylning var det dags för att göra comeback på gymmet... oj, oj, oj, vad den här månaden kostat i muskelmassa. Jag fick tagga ner nästan halva vikt mängden på de flesta maskiner. Inte så kul. Så nöjd är det ju synd att säga att jag är efter träningen, men det är skönt att vara på gång igen!

tisdag 20 oktober 2009

Niklas i Kungsbacka

Niklas Strömstedt ska ut på turné. Av alla ställen i Sverige att välja på ska han stanna till på Kungsbacka Teater! Någon som vill gå med och lyssna? Typ mor eller så ;)

"Hej!

Jag heter Niklas Strömstedt och är artist och låtskrivare.

Till min stora häpnad märker jag att det i höst är trettio år sedan jag spelade in min första sång på skiva.

Sen dess har det blivit några till.

Vissa som jag - och säkert många andra - helst vill glömma men också en hel del som jag fortfarande är stolt och glad över.

Jag har tillsammans med Marika Willstedt och Mats Persson tagit de orden och tonerna i famn och i höst ska vi ut och låta.

Jag tänker jag ta med mig en diaprojektor så jag kan visa bilder och berätta en del från de här senaste trettio åren.

Livets meningar liksom.

Har eventuellt också med mig en riktigt bra stencilapparat."

Den som vill vara fin...





Annars skulle man ju kunna tro att en 36-årig hjärna skulle kunna lista ut att man inte ska gå utan stumpor i läder kängor, hur snygga de än är.
Det gör liiite ont just nu. Och imorgon ska jag vara i stallet och ha jobb-skor på mig heeela dagen. Det ser jag inte fram emot!

Jag är mållös...

... blir han anmäld för misshandel så blir inte jag förvånad

måndag 19 oktober 2009

Tradera


Jag älskar Tradera!

Så många bra köp jag gjort!

Det senaste är höstens skor, rosa kängor från Dr Martens. Snygga eller hur?!?