fredag 10 oktober 2008

Nu rockar "vi"!

Andra matchen på två dagar. Men det märktes inte på HV71, som besegrade MODO på bortaplan med 5-1. Andreas Andersson gjorde sin första match för säsongen och gav ett stabilt intryck.

Dessutom.... Kanadensiska centern Kris Beech, 27 år, är klar för HV71. Beech kommer senast från Pittsburgh Penguins organisation och har bland annat 197 NHL-matcher på sitt konto.
- Det är en spelande center som är stark och bra med puck. Vi har fått mycket goda vitsord om honom, säger sportchefen Fredrik Stillman.

tisdag 7 oktober 2008

Teorin

Idag får vi se om teorin med svenska TVserier stämmer.....


1 timme senare.....
Åh, va' det är skönt att ha RÄTT!!!

Dagens utmaning...







Dagens utmaning mot sockersuget var att, urhungrig, handla på Netto på hemvägen utan att köpa något godis.



Jag lyckades! Ett litet steg för männskligheten, ett stort steg för Anna :)



Nu ska jag belöna mig själv med en kopp av Mats Ayruveidiska te med kryddning av kanel, ingefära, kardemumma och svart peppar -mums!

Dagens vill ha...

... Valsafari!!
Världens vackraste djur, Späckhuggaren, finns nu i Norges vatten.
Längs de norra delarna av den norska kusten finns flera ställen där man kan åka på valsafari. Kaskelotvalen är den allra vanligaste, men det finns även goda möjligheter att få syn på både späckhuggare och vikval.
Whalesafari på Andøya i Andenes arrangerar valsafari på båtar med kapacitet för cirka 80 personer. De ger dig dessutom valgaranti – ser du inga valar får du en ny tur helt gratis
Att se en späckhuggare "in action" på nära håll är en mäktig upplevelse.
Varje höst samlas cirka 500 späckhuggare i fjordarna mellan Lofoten och fastlandet i norra Norge. De kommer dit för att kalasa på de mängder med sill som finns i området.
Det som är extra spännande under ett späckhuggarsafari är det som kallas karuselljakt; valarna samarbetar och simmar i allt snävare cirklar runt ett sillstim tills vattenytan nästan kokar. Sedan går någon av späckhuggarna in i stimmet och bedövar sillen genom ett hårt slag med stjärtfenan. Sedan är det dags för sillkalas.
Späckhuggarna är stora djur och kan bli upp till åtta meter långa.

Imorgon...


måndag 6 oktober 2008

Dagens måste


Systra Mi frågade om vi skulle åka till Arvika i sommar.....
Nu har hon fått gravid delirium, vad ska vi dit att gra var min första reaktion.......
Men det är ju jag som har missat hösten största nyhet, det är dags att börja prenumerera på morgontidningen igen (och låta syntluggen växa!) !

Från gp.se:
"Depeche Mode till Arvikafestivalen
Det blir med stor säkerhet 2009 års största festivalframträdande på svensk mark: Depeche Mode spelar i Arvika nästa sommar. Det blir britternas enda Sverigestopp under deras kommande världsturné, kallad "Tour of the universe 2009". Den 3 juli äger spelningen rum.Senast Depeche Mode besökte Sverige var 2006, då gruppen sålde ut Scandinavium, Globen och Stockholms stadion.Biljetterna till Arvikafestivalen, som arrangeras 2-4 juli nästa sommar, släpps måndagen den 13 oktober."

Det finnsbara ett säkert resmål i sommar - Arvika!
Någon som vill ha julklappstips........

Idol favoriten!


Bob Dylans svärson i Idol, Lars "den fantastiske" Eriksson, har senaste dygnen fått massiv anstormning på sin MySpace-sida. Med 115 000 profilvisningar och 139 000 spelningar har han nu åkt upp som tvåa på spelningslistan för osignade artister.MySpace Sverige-teamet säger:Go go go go go! You go Lars! Wowowow!Lyssna på Lars låtar här: myspace.com/larsmusic

Godis sugen


Håller just nu på att göra en radikal nerdragning av sockret i mitt liv. Tillsammans med åter upptagen morgon-motion och GI diet. Just nu är jag gruvligt godissugen. Vilken tur att vi inte har något godis hemma överhuvud taget förutom i tjejernas godisgömma men där vet tjejerna på biten hur mycket de har. Så där vågar man inte nalla längre..... Humöret är inte det bästa kan jag avslöja

söndag 5 oktober 2008

Söndags plan som inte blev av..

Igår var det full fart ute. Idag skulle det bli en uppryckning av vårt förfärligt stökiga hem invändigt. Listan var lång när jag gick igenom den vid frukostbordet.
Flickorna skulle ut på eget äventyr så det skulle dessutom bli barnfritt städande, inte illa.
Men någon stans på vägen tog ambitionen slut och istället bestämde vi oss för att vi skulle slänga oss i soffan och se en film tillsammans i lugnet. Vi skulle bara handla först....
Så hade det också blivit om inte Coop var fullständigt i snurren när vi kom dit. Vad är det som gör att alla affärer bygger om så hysteriskt??
Så nu blev det en lång handling, sen lunch och hemkomna barn.
Men det blev bra ändå, man kan ju umgås på Coop också...

Dagens vill ha...


är helt klart lampan Icarus! Har hittat den på formodesign.com som kommer att bli en av mina favoritaffärer på nätet, det är jag ganska säker på :)
Blir jag moster till en liten prinsessa så vet jag precis vad mitt nästa köp blir....