lördag 16 juli 2011

Förlora ett silver eller vinna ett brons

Tänk om semifinalmatchen höll samma klass som dagens match... då hade kanske Sverige kunna få slå USA en gång till i samma mästerskap.
Men nu är det inte så!
Ett brons är inte kattskit det heller, på något sätt!
Jag har en vän som ibland säger att guld är ju så bra det kan bli och sedan kommer brons. För silver har man alltid förlorat sig till. Och det ligger något i det. När herrarna förlorade semifinalen 1994 var inte det så märkvärdigt. Men när de sen vann brons exploderade segerglädjen. Och lite så var det ju nu också. I alla fall för mig. Jag var grymt besviken efter semifinalen. Mest besviken var jag väl i och för sig eftersom de gjorde en sådan totalt usel match. Men ack så glad och stolt är jag idag istället. Skitmatchen är, nästan, glömd... FÖR VI HAR JU VUNNIT BRONS!
Nu är det bara att tuffa på mot OS! Gôtt mos tjejer!!

En ny värld, med nya prioriteringar...

Dagens visa - Toto, Stop Loving You

Sommarmusik ska vara precis som sommarläsning, lättkonsumerat :)

Vigo

Här hemma diskuterar vi superprodukten Vigo livligt.
Två av invånarna i huset har ännu inte insett att reklam är till för att sälja... inte alltid till att vara helt uppriktiga, tyvärr.
Och mina argument går inte riktigt hem.
För det är klart i tuggumit Active för ökad prestation ingår det koffein som gör en pigg. Men i 4 tuggumin är det lika mycket koffein som i en halvkopp kaffe... Så jag får med andra ord tugga 16 tuggumin innan frukost... jäklar vilken magsyr jag kommer att få :/
Jag skulle dessutom inte vlija att mina barn får i sig koffein, även om jag häller i mig det i en sjuklig mängd.

Två av tuggummisorterna innehåller koffein vilket enligt Fredrik Paulún inte är särskilt hälsosamt.

– Koffein i sin rena form, när man intar det på det här sättet, är inte speciellt nyttigt. Studier visar att koffein i ren form sänker insulinkänsligheten och på sikt kan det leda till diabetes typ två, säger han

Och i "snygg tuggummit" finna det betakaroten som ska ”bibehålla hudens elasticitet”, något man enkelt kan få i sig genom att äta morötter. Så samma påstående skulle man kunna säga om en billig påse morötter. 
 
Tråkigt att ett företag som Apoteket,  med så stort förtroende hos befolkningen tar in sådana här produkter.
 
Sen hade det ju, bara för underhållningsvärdet, varit roligare om apoteket bröt mönstret lite och att personerna i reklamen hade valt ett tuggumi som man inte väntade sig... Men det är klart att tjejen vill bli snyggare, killen med skjorta och kavaj smartare och man-blondi får mer utålligthet till sin träning :(
 
Två av tuggummisorterna innehåller koffein vilket enligt Fredrik Paulún inte är särskilt hälsosamt.


Kan%20man%20bli%20snygg%20av%20tuggummi?

fredag 15 juli 2011

Ett dödsryck?

Liket ryckte till...
vi får väl se om det var dödsrycket eller återuppståndelsen :)

Om att kommentera...

det får man ju fantastiskt gärna göra!
Just nu är det lite svårt rent tekniskt... i alla fall om man har Googel-konto.
Men om man klickar i "Anonym" i rutan där man väljer vad man vill synas som och istället skriver sitt namn längst ner i kommentaren så funkar det fint!

En ny Mårtensson

Bild lånad från Månpockets hemsida
Har man läst en så har man läst alla...
men jag kan inte hjälpa det, jag gillar Jan Mårtenssons mys-deckare om antikhandlaren.
Perfekt läsning på stranden när den inte kräver för stor koncentration!













Johan Kristian Homan turistar i Havanna. Hans särbo Francine Silfverstierna, chef för Säpos personskyddsenhet, är på konferens, och han har rest med. Homan ser fram emot värmen, vistelsen på det anrika Hotel Nacional - en gång den amerikanska maffians högkvarter - och mot att få byta sin trogna dry martini mot hemingwayska daiquiris och mojitos. Hade Johan Kristian vetat att han dessutom skulle konfronteras med den kubanska polisens förhörsteknik mot mordmisstänkta hade han kanske hållit sig kvar i sin antikaffär på Köpmangatan i Gamla stan.

Allt började med hans gamla älskade pianolärarinna Rut Mandelbaums begravning. Med sig tog hon sina fruktansvärda minnen och erfarenheter från Auschwitz, och efter sig lämnade hon en brokig familj: en syster samt styv- och syskonbarn. Och det envisa ryktet om ett gigantiskt arv från en okänd amerikansk släkting.
Men till arvingarnas oförställda besvikelse verkar amerikaarvet ha varit ett luftslott. Snart dras Homan in i en malström av syskonrivalitet och hat. Skönt då, att han har Cubaresan med sin älskade Francine att se fram emot. För inte kan väl hans olyckliga benägenhet att alltid hamna i trubbel följa honom ända dit?
En spännande, dramatisk och fartfylld kriminalroman där den amerikanska maffian, Cubas hemliga polis, Havannas kultur och arkitektur är viktiga beståndsdelar, liksom Gamla stan och Stockholms auktionsvärld.

torsdag 14 juli 2011

Dagens visa - Pasadena, Summer just walked up to me

Dagens visa går inte att dela hur som helst så man får vackert klicka sig in här, men där kan man både titta, lyssna och ladda ner - fint och väl värt ett par klick! 

Semester!

En del blir sjuka när de går på semster och låter kroppen slappna av. Jag blev bara tom. Efter att ha jobbat 50 timmar på arbetsplatsen varje vecka och sedan hemma vid datorn någon timme med annat som måste bli gjort sen innan påsk så blev omställningen total och kontrasten stor. Jag har varit helt energi lös ett par dagar. Snoozat klockan många gånger innan jag släpat mig ur sängen. Snoozat, jag som aldrig snoozar annars!
Under dagarna har jag försökt små greja lite, men inget har liksom blivit gjort.
Men efter att ha unnat mig att lämna barnen hemma och åka iväg och ta långa skogspromenader i tystnaden tillsammans med hundarna och legat i solen och läst så känns det nu som om jag är på G igen!
Efter att "bara" ha snoozat två gånger genom förde jag morgonens träningspass med helt OK reslutat och nu längtar jag efter att få greppa sekatören och gå ut och ansa lite i trädgården.
Livet är tillbaka och semestern ska bli härlig!

Den lille soldyrkaren är aldrig långt borta.
Lyckan att få krypa in i famnen och få kroppsvärme
på den del av ryggen som inte är i sol :)