lördag 14 juni 2008

Regn prognos


Så här har det sett ut på himlen till och från hela dagen.... men inget regn :/
Det skulle verkligen behöva komma regn NU! Men det kommer väl till midsommar istället....
och nu skulle jag verkligen behöva sätta mig framför TVn och se på fotbollen tillsammans med småtjejerna istället för att sitta vid datorn, så hej då :)

Ottilia i drakvärlden


Ottilia har som tidigare skrivits fått en ny ljudbok. Tack Malin för lång-lånet av mp4-spelaren, den är värd sin vikt i guld i vår familj!

Just nu lever Ottilia i gränszonen mellan vikingatiden, draktämjning och Backa i nutid, en ekvation som inte alltid är så lyckad.....
Så fort hon har chansen så sitter hon i något hörn och lyssnar på hur det ska gå för Hicke och de andra pojkarna. Jag blir lite sugen på att lyssna på den själv, nu när den förtrollat Ottilia så pass. Fredrika gjorde ett försök att lyssa men gav upp efter första kapitlet. Det var nog lite för hög nivå för henne.


"Hur du tränar din drake" av Cressida Cowell

En riktig viking ska kunna tämja en drake. Därför måste Hicke och de andra vikingasönerna ta sig in i drakarnas barnkammare och hämta var sin drakbaby som de kan öva sig på.

Eftersom Hickes pappa är hövding förväntas Hicke vara extra modig. Men Hicke varken känner sig eller ser ut som en hjälte. Bortsett från hans röda hår förstås, som står rakt upp hur mycket han än blöter det med havsvatten.

Som tur är kan Hicke något som ingen annan kan, drakspråket. En kunskap som visar sig komma väl till pass när ovädret brakar loss och de gamla drakarna ute i havet vaknar.

En humoristiskt skriven äventyrsberättelse om antihjälten Hicke och de dramatiska händelser som förändrar livet i den lilla vikingabyn.

Cressida Cowell är författare och illustratör. Hon är uppvuxen i London och bor nu i Hammersmith med man och två döttrar. Cressida Cowell har akademisk examen i engelsk litteratur och grafisk design och illustrerar ofta sina egna böcker.

Översättare: Sven Fridén, Katarina Kuick

Stall final




Sista stall tjänsten avriven idag. Ja, vi har ju två dagar under semestern, men då är det ju knappt några djur hemma så då är man ju inte i stall tjänst direkt.


Fredrika har varit stall-dräng, Ottilia har legat inne i soffan och lyssnat på sin nya ljudbok som jag laddat hem från aftonbladet.
Nu är det tjejkväll med tacomiddag och fotboll på schemat. Mats är och spelar fotboll med innebandykompisarna, sen blir det em-fotboll och socialisering för honom på annat håll.

fredag 13 juni 2008

Fredag

Lång, men rolig, arbetsdag.
Fritids och de största förskolebarnen hade myskväll ikväll som avslutning på treminen så vi var inte från jobbet förren strax föra 20.
16:00 började det hela med bowling, sen var det pannkakor, hallon och glass till middag på Backa Västergård. Kvällen avslutades med film och popcorn. Nöjda och trötta barn skickade vi hem.
Jag och Ottilia fick skjuts av Gunnel och Tova hem. Gunnel och två mammor till var snälla och ställde upp som pannkaks stekare och popcorn poppare. Mats, Henric och "småsyskonen" hade slagit sig ihop och lagat mat hemma hos oss. Vi kom lagom hem för att ta en öl och sedan efterätt tillsammans allihop.
Efter en trevlig stund så kom Ottilia och sa att hon ville gå och lägga sig! Det tillhör inte vanligheterna.... I och för sig hade hon sviter efter sin vaccination igår kväll och somnade med feber, men vaknade imorse pigg och glad, så hon var nog lite extra sliten idag. Det blev en ganska tidig kväll. Skönt, vi var alla slitna och imorgon är det stalltjänst.
Go' natt!

Så roligt...

Snacka om att trampa i klaveret....
"Sverigedemokraterna missförstod förslaget om att sälja en lokal till att bli moské och röstade ja. - Jag trodde inte att det var sant, säger Richard Jomshof, chefredaktör för SD-Kuriren."
Läs mer på expressen.se

torsdag 12 juni 2008

Nu är det klippt...


Nu har både Mats och jag fått sommarfrisyrer. Och jag kan bara säga som så att hade vi inte varit tre som delade på min schampooflaska så hade den nog räckt till jul :)
Nu ska jag bara fundera klart på om jag fortfarande vill vara blond eller om det är dags att hitta en flaska färg också.....

Skolavslutning

Solavslutning och fint väder!! Var gick det snett?? Men vi var glada, skolavslutningen skulle hållas utomhus i år och inte i kyrkan.

Vi träffades först på "Delfinen" med klasskamraterna. Lärarna inledde med att berätta hur duktiga barnen varit under året. Catrin. Sofia och Marie.
Fredrika fick sitta brevid storasyrran i ringen.
Alla barn fick diplom för gott arbete under året. Sen blev det glass och jordgubbar klockan 8.20 på morgonen :)

Till slut träffades alla klasser och föräldrar och syskon på skolgården för tal, sång och musik.

onsdag 11 juni 2008

Sommarpratare!


Lasse är sommarpratare i Sommar i P1 lördagen den 28 juni klockan 13:00!!

"Det blir ett ostrukturerat Sommarprogram om svårigheten att vara närvarande, till exempel i en limousine eller i en textilaffär."

Tjo hoo, här ska lyssnas!!

Match analys

OK då blir det match analys på hög nivå, allt på grund av Zuper-Zlatan som min syster kallar honom....
Sverige vinner med 2-0, jätte bra!
Om Zlatan inte hade gjort sitt mål hade vi vunnit med 1-0, också jätte bra!
Alltså så hade vi inte behövt Zlatan!
Allt detta lyckas jag lista ut, trots att jag satt vid köksbordet med Kristinaoch drack vin och åt ost och kex istället för att sitta vid TVn.
Om jag har något emot Zlatan..... kan väl hända :)

tisdag 10 juni 2008

Heja

Heja Sverige!!
...och nej, Slatan var inte bra...

Grattis Jeanette och Thomas till er lilla söta Beatrice!

Goda grannar

Nu kommer stax våra goda grannar över.
Anders för att se fotbollen och Kristina har med sig vin och kex för att snacka lite vid köksbordet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, va' härligt det är med goda grannar!

Göta Kanal semestern...

Nu är vi hemma efter en härlig helg med cykling längst Götakanal!
Vädret var strålande, sällskapet glatt, cykelsadlarna bekväma och god mat och dryck. Vad mer kan man begära?
Här kommer helgen i bilder....
Avrese dags.... Oj då, vi är inte så bra på att packa lätt. Skulle vi ha med allt i en cykelkärra???
Efter att ha hämtat ut cyklarna så startade vi resan med att drick bubbel och äta jordgubbar i Sjötorp.

Fredrika och jag på våran super tandem-cykel.

En liten idyllisk grusväg längst kanalen färdades vi på. Bil och buller fritt!

Lunchstoppen blev när benen inte orkade och det var en mysig plats att sitta på, tex en brygga.Här bodde vi i Töreboda.

Skönt att bo på samma ställe båda nätterna såå att man slapp släpa packningen varje dag.

Utsikten från stugan. Morgonsol över kanalen.

Tack alla för en härlig helg!!

Hos Malin, Jonas och pappa finns det fler bilder från helgen!