fredag 1 oktober 2010

Hardcore chicks

En ny blogg skriven av tre tränings tokiga tjejer som fått nog av
"Nog av daltandet.

Nog av skitsnacket.
Nog av män vs kvinnor-debatten.
Lätta vikter för långa muskler.
Promenader för att förbränna fett, inte kolhydrater.
Ingen mat efter klockan 19 på kvällen.
Mat var tredje timme, och små portioner hela tiden, håller igång förbränningen.
Kvinnor fungerar si, män fungerar så.
Samtliga ovanstående- exempel på myter.

Som vi tröttnat på.
Vill du ha resultat- gör jobbet. Betala priset. Slit, kämpa, offra, och ha roligt! "
Text från första inlägget som finns här

Så jäkla bra läsning!
Så hoppa dit, läs, bit ihop och träna hårdare!

Dagens visa

Visste inte ens att jag kom ihåg den... men det är den här jag har sjungit på sen igår eftermiddag. Helt sjuk, jag kan inte få den ur mitt huvud :S Och trodde väl aldrig att den skulle hamna i den här kategorin direkt. Jag är väl inte det typiska Scorpions fanset direkt :D

Hört på jobbet i veckan...

En av pojkarna på jobbet tittar djupt ner i skålen med fiskgryta, funderar en stund, tittar sedan på mig och frågar;  "Men duuu, varför simmar inte räkorna längre?"

"Nyckelpigan, är du en häxa?"
"Ja, visst är jag det..."
"Näha, du är ju Nyckelpigan :D"
Samma pojke frågar en stund senare om jag är kung... Jag vet inte riktigt vilka identitets frågor som flög runt i hans huvud i dag ;)

Jag hade kjol på mig härom dagen och fick frågan vart jag gjort av min jeans...

Tja, vad säger man, av barn och fyllon får man höra sanningen...

torsdag 30 september 2010

Jag kanske borde lärt mig av tidigare misstag...

När vi var ute med husvagnen i somras så hamnade vi ju i lite nyckelnöd.
Vi skulle lämna campingen i Sävsjö tidigt på morgonen för att komma på färjan till Gotland.

Allt gick enligt planen... ända tills Mannen skulle låsa upp elskåpet och ta ur sladden...
då passade inte nyckeln vi fått!
När vi kom var elskåpet öppet, så vi behövde ingen nyckel för att ta oss in i skåpet.
Sen stängde vi igen som man ska göra och nu stod vi, inte med skägget i brevlådan, men väl elskadden i skåpet...
Vad göra?
Receptionen hade inte öppnat, inget akutnummer fanns och tiden började rinna iväg...
Till slut fick till slut klippa av elsladden.
Vad skulle vi annars göra?!?

I alla fall!
 
Igår kom jag ner till gymmet och upptäckte att jag glömt hänglåset hemma...
Ingen fara, det går ju att hyra i receptionen.
Fick ett hänglås med nyckel som satt i.
Gick upp, bytte om la in grejerna i skåpet och låste.
Då upptäckte jag att jag glömt låsa in skorna, typiskt.
 
Sticker in nyckeln i låset och försöker vrida om, inget händer!
Försöker flera gånger. Nyckeln går att få in i nyckelhålet, men sen är det stopp!
Ett par skåp bort sitter ett likadant hänglås, tittar mig snabbt omkring och föröker stoppa in nyckeln i låset. Funkar perfekt, men år inte att vrida om, precis som i mitt lås :S
Hmmm, alla nycklar går tydligen att sätta in i alla lås...
 
Ner till receptionen igen.
De tittar på mig som två UFOn :)
Jag lämnar in min nyckel ifall någon annan skulle komma med en nyckel som inte heller den passar i sitt lås...
 
Efter passet är det fortfarande fel nyckel i receptionen.
Så det var bara att låna bultsaxen och klippa låset.
 
Men nu kanske jag har lärt mig att prova nyckeln innan jag låser fast mig någonstans :D

tisdag 28 september 2010

One Piece


Det är inte det snyggaste jag sett... men trots det, hur mysigt hade det inte varit att hoppa i en "One piece" och kura i soffan när det stormar utanför. Eller dra på den efter en lång dag på fjället. Webbshoppen hittar du här

Vill ha

Ååååh, så mycket mer lästid jag skulle vilja ha! Just nu är det massor av böcker som jag vill läsa... En del av dem för att författarna är dom, de är men de flesta för att de verkar så väldigt bra!  o
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.
Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.
Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.
Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.
Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.
Det fördolda är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.

Här möter vi Morris föräldrar: mamma som skickar runt Morris bland alla barnfamiljer i bekantskapskretsen för att han ska smittas av påssjuka, pappa som har en förmåga att få det lilla att kännas stort och som berättar om indianer och äventyr.
Morris trivs med kompisarna på lågstadiet, tjejernas favorit Linus, grannen Henke och Ubbe med de nyaste leksakerna och alldeles speciella lekregler. Motvilligt flyttar han till det gula tegelradhuset och en ny skola och en ny tid, mellanstadiet. Men här finns magister Cliffhanger som berättar historier som ingen annan och nya vänner som han delar både roligt och sorgligt med. På högstadiet blir världen lite större, tjejerna viktigare och drömmen om att få dansa tryckare till True Colors med just den där speciella tjejen kanske viktigast av allt.

<>
Syster Evangeline har bott bland nunnorna i ett kloster strax utanför New York sedan hon var tolv år. En dag när hon utför sina sysslor i klostrets bibliotek får hon ett brev som kommer att förändra hennes liv.
Brevet är från en man som vill veta mer om en brevväxling från 1940-talet mellan den dåvarande abbedissan på klostret och den berömda Abigail Rockefeller. Evangeline börjar undersöka breven och upptäcker något ofattbart. I över tusen år har det pågått ett krig mellan ett samfund av angelologer (personer som forskar om änglar) och ättlingarna till fallna änglar som en gång i tiden fått barn med människorna.
Dessa halvänglar är grymma varelser som lever mitt ibland oss. Evangeline inser att hennes föräldrar varit en del av motståndsrörelsen mot dem och att det nu är hennes tur att fortsätta kampen för mänskligheten.
Samtidigt omringas klostret av ett stort antal hotfulla bevingade varelser. Kan Evangeline undkomma dem och med hjälp av de ledtrådar som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden?

I Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig resonerar Mark Levengood kring ensamhet och samhörighet, hur vi som människor kan hitta fram till varandra bakom möbler eller andra hinder. Vi träffar vänner från förr, Marks mamma som sitter på bröllop och snyftar Inget är som första gången man gifter sig, gamla Fröken i skolan som förtvivlat håller planschen med Jesus går på vatten som värn mot den Nya Tiden, och storebror som aldrig kunnat förlåta att han fick lillebror Mark istället för en kanin. Men möt även taxichauffören som slickar på kontokorten, argsinta nunnor i Calcutta, stjärnögda gynekologer och släktens enda vita får, kusin Stefan. Alla ingår de i den värld som är Marks.

fortsättningen...

<>
Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.
Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna: Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.
Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.
Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.

Tredje delen i den populära serien Släkten!
Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas.
Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.
Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.


Lotten har en familj: en man hon älskar högt och rent och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte först och främst såg till att Per och barnen mådde bra?
Det Per säger till henne en dag - "Jag älskar dig inte" - slår i ett slag hål på idyllen. Men Lotten kraftsamlar, hon kan förändra sig. Hon ska försöka mer, bättre. Hon vet att hon kan. Hon bestämmer sig för att med alla medel rädda den familj som är mamma, pappa och två barn. Att hon raderar ut sina egna konturer i processen är bara en del av den nödvändiga kompromissen. Men inget hon gör fungerar. Eller kanske hon bara inte begrep bättre, som Per säger till henne när han till slut tar sin väska och lämnar familjen för gott. Det uns av självkänsla Lotten hade kvar raderas. Hela hennes värld rasar samman, men i sin förtvivlade situation får hon hjälp att finna fast mark av två omistliga vänner. Och när hon så småningom reser sig är hon fylld av en längtan att förnedra Per så som han förnedrat henne. Hon går mot sin egen ljuva hämnd, med målet att förstöra det han håller högst i livet. Precis som han förstörde det hon älskade mest. Med sälta och humor skildrar Christina Stielli det raffinerade spel som pågår under ytan i ett havererande äktenskap, och gestaltar den hopplösa förtvivlan som knockar en övergiven kvinna i kris. Det är befriande trovärdigt om hur den mödosamma men ändå möjliga vägen till ett nytt liv, på egna villkor, faktiskt ligger där och väntar.





När bergsklättraren Greg Mortenson gör ett försök att bestiga K2 går något fel. Under den farliga klättringen skadar han sig och kommer vilse bland Himalayas enorma toppar i norra Pakistan. Frusen, förvirrad och svårt medtagen efter dagar och nätter på otillgängliga bergssluttningar stapplar han in i en enslig by. Människorna i byn blir hans räddning. Under de sju veckor de tillbringar tillsammans växer vänskap fram. Byns barn saknar skola, särskilt flickor får ingen utbildning. När han ser barnen sitta på marken och rita med pinnar i den frusna jorden ger han byledare Haji Ali ett löfte ...