lördag 2 maj 2009

Hälkuddeinflammation

Men det är ju det jag har....
Hälkuddeinflammation orsakas av att en del av fettet i hälens stödkudde har försvunnit. Det ger en ihärdig smärta i hela hälen, framför allt när hälen belastas av hårda skor eller hårt underlag.

Orsak:
Uppstår oftast när foten utsätts för hårt tryck under lång tid, till exempel på grund av för hårda skor (träskor, stilettklackar) under för lång tid och på för hårt underlag.
Varningstecken:
Smärtor och ömhet i hälen.
Det här kan du göra:
Du ska avlasta hälen genom att alltid gå i mjuka och stötabsorberande skor, som passar hälen. Undvik helt hårda skor och höga klackar och skaffa eventuellt inlägg till dina skor. När du sportar är det extra viktigt att dina skor är ordentligt stötabsorberande och att du aldrig springer på hårda underlag
Tack iForm som har så bra nyhetsmail :)
Jag tror att någon får testa om det går över även om man fortsätter med klackar och springer på hårda underlag... Jag anmäler mig frivilligt!

söndag 26 april 2009

Nu väntar vi inte längre...

Kommer ni ihåg Inez? Hon har hittat hem! Igår for vi till Borås (läs vägs ände) och hämtade henne. Inez uppfödare hade tänkt att behålla henne, men Inez mamma tyckte inte att det var en bra idé och var inte vidare snäll mot henne. Så det bästa blev till slut att Inez flyttade. Vilken tur för oss!
Cosmos är fortfarande lyckligt omedveten om vad som ska hända... Inez passade perfekt i famnen :)

Det fanns massor av spännande saker att titta på när vi åkte hem.

Till slut tog äventyret på krafterna och hon somnade gott i knät.