lördag 2 juni 2012

När man har tron på att allt hänger ihop...

Så kan man ju trots det bli lite häpen ibland...
För ett par veckor sedan var vi några vänner som delade en flaska vin och pratade om livet. Två av vännerna hade varit på att"må bra-föreläsningar" via sina jobb. De båda föreläsare hade haft helt olika (och inte särskilt bra) sätt och metoder och vi hamnade in på hypen det har blivit att tjäna pengar på att få människor att må bra.
Så berättade en tredje vän om en satirisk  bok han hört om. Boken handlade just om en kille som skriver en bok om hur man får det perfekta livet. Grejen är bara att han skriver den bara för att tjäna pengar. Sen visar det sig att boken fungerar, hela världen blir förändrad. Men vad händer då... Blir det himmel eller helvetet när människor inte betalar med pengar längre utan med kramar?
I alla fall så kommer tredje vännen inte ihåg vad boken hette eller vem som skrivit den. Men jag blir jäkligt nyfiken på att läsa den. Sen faller hela pratstunden i glömska.

I helgen bor vi på ett hotell med över 10000 böcker i hyllorna (jag varken skojar eller överdriver, det är så) det är bokhyllor överallt! I boendet ingår att man får ta med sig 3 böcker hem. Jag hade bestämt mig för att inte ta med mig några hem om jag inte hittade några väldigt speciella böcker... Men efter som jag gillar böcker tittar man ju lite när man går förbi hyllorna, kanske står det ett guldkorn och väntar ;)
Så kikar jag i bokhyllan i vårt rum och ser en bok med en prästkrage på ryggen. Just nu är jag av helt andra anledningar  inne på prästkragar så därför drar jag ut boken för att titta på den.
Och vilken bok är det, om inte den som vi pratade om för flera veckor sedan och som jag ville läsa!!
Shit va'häftigt det är när man hittar looparna i livet :D

torsdag 31 maj 2012

Åh, vad jag är glad att jag har möjlighet att promenera till jobbet om dagarna och slipper sitta så här!

En skum händelse...

Igår hände en skum grej,i alla fall i min värld där jag gärna har koll på läget.
Jag stod och pratade med grannen i huset brevid på vår uppfart när det kommer en bil uppför gatan.
Bilen saktar ner en bit innan vår uppfart och stannar till slut halvvägs in på uppfarten.
I baksätet sitter grannen i huset snett emot vårt och i framsätet sitter min barndoms vän/bästis som bara slutade höra av sig för tio år sedan.
Vännen hoppar ur bilen (och grannen också för den delen, men hon försvinner in till sitt efter att hon nöjt konstaterat att hon satt mig på utkanten).
Vännen kramar om mig och pratar som inget hänt och som om vi inte har haft total tystnad emellan oss i 10 år.
Nu berättar min glatt att min jobbar hör i stan och ska göra så till efter sommaren. Eftersom hon hade skjuts som väntade blev det en kort stund hon stannade till. Sen ropade hon "kan vi inte fika någon dag" och så var hon borta igen.
Och jag hann ni inte ens förstå vad som hänt innan hon var borta igen.
Och resten av kvällen gick jag runt med en jätte konstig känsla i kroppen. Och visst tänker jag träffa henne. Men jag vill ju gärna veta vad som händer när man slutar höra av sig, flyttar utan att säga något
bland annat... Skum händelse

Collectum

Visst låter det läskigt...
Blev kallsvettig och trodde det var inkasso, så var det bara om min oändligt låga avtalspension :)
Tack för den pulshöjaren :(

onsdag 30 maj 2012

Paket!

Härligt när man kommer hem och det väntar paket i brevlådan!
...och från någon som uppenbart vet vad man till läsa :)

Nu när jag kommit upp i vuxen ålder så blir jag minst lika glad av tanken på att någon gjort sig besväret att handla och skicka på posten som av innehållet.
Så det blir lite som mannen i trissreklamen, man går och njuter lite av själva paketet innan man öppnar det (något som gör döttrarna tokiga, de förstår inte alls vitsen med det :)  )

Stort tack, både för tanken och boken!

tisdag 29 maj 2012

Om att förlora...

Om tjejerna i handbollen har som avslutning att spela match mot föräldrarna och det är någon förälder i samlingen innan match som frågar om vi ska förlora... Då kanske man inte ska skratta högt och säga att det var ett kul skämt. För det finns tydligen människor som kan tänka sig förlora på grund av att det är barn i andra laget...