fredag 20 juni 2008

Midsommarafton

Vi vaknade imorse till helt klart godkänt väder för att vara midsommar. SMHI hade lovat/hotat med att det skulle börja regna efter klockan 12. Men det kunde väl inte stämma, det var ju solsken.... Hmmm, 20 minuter över tolv stog regnet som spön i backen och vi bestämde oss för att ställa in midsommarfirandet på Gunneboslott :(
Istället kom Calista och Chioma hit och lekte. Men först hann vi med lunch....
En av oss åt traditionell midsommarlunch med matchesill, gräddfil och nypotatis i alla fall.
Vid middagstid anslöt sig Monica och Anselm också. Självklart blev det grillat som sig bör, även om markisen var utdragen och vi åt inomhus.
Tack hela familjen Ezeh för en väldigt trevlig kväll och för en super god efterrätt!
Hoppas vi ses snart igen!

torsdag 19 juni 2008

onsdag 18 juni 2008

Ring en vän

Hmmm, jag undrar om man skulle ta och ringa någon just nu, bara för att fråga vad de gör..... Nu när andra halvlek börjar.
Jag sitter i alla fall och hittar guldkorn på internet. Funderar på om jag ska bada eller ta en joggingtur....

Klimatsmart mat

Bild från SVTs hemsida

Det är inte lätt att äta klimatsmart, tyvärr. Uppdrag Granskning hade ett väldigt intressant reportage om nötkötts pproduktionens utsläpp av metan pga av kornas idissling. Det diskuterades också vilka grönsaker man ska köpa. Det är inte alltid bäst att köpa närproducerat, tyvärr. Är grönskaerna uppdrivna i ett växthus som värms upp av fossiliabränslen så är det, faktiskt, bättre att köpa hittransporterade grönsaker som växt ute.

Det är fan inte lätt att göra rätt!

Programmet går, som alla SVTs program, att se i SVT play. Tack för det!



Från SVTs hemsida, läs hela artikeln här. "En vanlig ko är lika miljöfarlig som en svensk bil, då en typisk svensk ko släpper ut 100 kilo metan per år - lika mycket växthusgas som en vanlig bil som går 1000 mil per år. Politikerna är överens om att vi måste förändra våra liv för att komma till rätta med klimathotet. Men Uppdrag gransknings enkät till riksdagspartierna visar att köttkonsumtionens miljöpåverkan inte ens diskuteras och att inte ett enda parti nämner ordet kött. Vanligt nötkött orsakar 14 kilo växthusgas för varje kilo vi köper. Baljväxter som ärtor och bönor ligger i en helt annan dimension. Morötter och potatis ett par hekto. En biff kan vara upp till 70 gånger värre för klimatet än morötter. "

Tjolöholmsslott




Under hela min uppväxt så har Tjolöholmsslott funnits med, det har varit sol och bad, brännbollsmatch med klassen, körtävlingar osv, osv. Inte minst så gifte vi ju oss som bekant i slottskyrkan på Tjolöholm.

Nu när tjejerna blivit lite större tyckte jag det kunde vara kul att ta med dem på slottsvisning. Så de också får "lära känna" Tjolöholm.


Och titta vad jag hittade på hemsidan;


"Vi har också dramatiserade visningar för barn, "I slottets salar och vrår." I tidsenliga kläder och med glimten i ögat får barnen följa med kammarjungfrun Ottilia på en tur hundra år tillbaka i tiden till 1906. Ottilia berättar om herrskap och tjänstefolk, samt om hur slottsbarnen hade det vid sekelskiftet."


Bilder från Tjolöholms hemsida. Klicka på bilderna för att komma dit.

Får man göra så??


Lasse har gett sin första intervju på fyra år för musiktidningen Sonic. En jätte bra intervju som ger en balanserad och nyanserad bild av "den skygge mannen".

Så kommer Aftonbladet..... Eftersom de inte får någon intervju så klipper, klistrar och kortar de ner Sonics-intervju till en bild som inte alls stämmer med ursprunget. I aftonbladets version så "Har han magasinerat sitt bohag.... I stället tillbringar han så mycket tid som möjligt på hotellrum i främmande städer.... Ju kärvare omgivning desto bättre.
I sin första intervju på fyra år berättar musikern Lars Winnerbäck nu om sin hemliga tillvaro." Och visst så står det ju i orginal intervjun.... men det står ju en jäkla massa emellan som ger en helt annan bild.

Sorgligt, tyvärr läser ju inte alla kritiskt, utan köper det de läser med hull och hår. Den här gången handlar det ju "bara" om en artist, vad gäller det nästa gång som vi blir lurade?

Vill ni läsa kopian så finns den här. Orginalet finns tvärr inte på nätet, men ni kan få låna den av mig! Klicka på bilden och besök Sonics hemsida i alla fall!

Om jag brukar läsa Sonic? Näää, aldrig! Jag har köpt ett nummer, det här numret och jag kommer inte att fortsätta läsa den. Det var inte min musik, tyvärr.

Huset fullt


Onsdag = tidigt arbetspass, skönt!

Att jag dessutom jobbat in både måndagens och tisdagens rast så jag kom iväg en timme tidigare gjorde det ju inte sämre ;)

Som vanligt när vi är tidiga ville tjejerna ha lekkompisar med sig hem. Idag blev det tre kompisar, så nu är hela huset fullt av lekande tjejer - kul!

Nu ska jag snart laga köttfärsås och spagetti till alla, undrar hur mycket de äter :)

tisdag 17 juni 2008

Transit-tänkaren

Hittade en massa gamla klipp med Transit-tänkaren Winnerbäck från P3 anno 1999.
Tänk va' härligt med fotbolls EM, så man hinner vända på så många små stenar i det stora internet och hitta så många härliga guld korn.

Så klok och lågmäld, lyssna på hans krönika om att vara rädda om varandra, den är väl värd den lilla stunden det tar!
Klicka på bilden....

Dag på remiss


Jag var ju på vårdcentralen här om månaden för att få remiser åt olika håll.

Nu har jag fått mina remisstider....

Jag ska till hudläkaren 8:00 den 7 juli, snabbt jobbat!

Och kirurgläkaren väntar på min klockan 10:15.... den 7 juli, hoppsan!

Jätte bra att riva av allt på en och samma dag. Bara det inte blir några förseningar utan att schemat håller, det är ju lite tajt om tid. Särskilt eftersom det inte är på samma ställen hud och kirurgen ligger på...

inreda.com blir butik


Inreda.com öppnar "riktig affär"! Hurra!!

Tyvärr bara i Stockholm, men det får väl bli semester i huvudstaden snart då!

Från hemsidan:

"Snart flyttar vi! Vi har för länge sen vuxit ur våra lokaler på 250 kvm och flyttar den 1 juli till 1.800 kvm i gamla AGA-fabriken i Dalénum på Lidingö. Vi har äntligen hittat vår drömlokal - en sekelskiftesfabrik med 8 meter i takhöjd. I lokalen kommer vi även ha en inredningsbutik på 400 kvm som beräknas öppna början av augusti."

Dagens vill ha...



Clogs Träskor, Knyta Röda, Calou
Tradition och trend i en skön blandning! Träskor i mörkrödlackat skinn, röda sidenband och vita sulor. Till skillnad från traditionella träskor har dessa en fjädrande och flexibel pu-sula vilket gör dem bekväma att gå i. Överdelen är av skinn och sulan består av ett 7 mm starkt och lätt träfanerskikt, monterat på en pu-sula för maximal komfort. Sidenbanden kan bytas ut till andra band så att man kan variera och matcha sin outfit. Designade och tillverkade för hand i Sverige av ett litet svenskt familjeföretag där hantverkskunnande och kvalitet är viktigast. Från Calou.
Bild och text från inreda.com där naturligtvis skorna går att köpa!

Alla problem är förbi

...i alla fall med handfreen när telefonen ringer

Torso Sladdvinda för mobiltelefon och Mp3
Trassel med handsfree och musikhörlurar är ett gissel för många. Förutom trasslet så är det lätt att glömma eller förlägga dem. Torso sladdvinda kan fästas på både mobil och Mp3-spelare, den passar till de flesta musikhörlurar och främst till handsfree med smal sladd och en hörlur. Fästplattan är självhäftande och kräver ett utrymme på 44 x 28 mm på baksidan av mobilen/Mp3-spelaren. Mått på hela sladdvindan: 84 x 38 mm. Den avtagbara delen tas lätt bort när man inte vill ha den på mobilen/mp3-spelaren. -Håller ordning på sladdarna och paketerar dem snyggt på baksidan. -Avtagbar, medtagbar, lätt och smidig att använda. -Med ett par upplindningar har du din sladd redo eller förvarad. -Passar flera olika mobiler och Mp3-spelare (tyvärr inte alla beroende på måttet).

måndag 16 juni 2008

Men jag gillar ju....

Sanna Bråding



Sanna Bråding i rätten i dag
Hon erkänner att hon köpt kokain och missbrukat.

Sanna Bråding i rätten i dag.
Men Sanna Bråding förnekar att hon köpt knarket för att sälja det vidare, enligt Aftonbladet.Klockan tio i morse inleddes huvudförhandlingen mot Sanna Bråding, hennes pojkvän och artisten Swingfly tillsammans med huvudmannen i knarkhärvan.Sanna Bråding står åtalad under fyra punkter. Tre gäller narkotikabrott och ett gäller ringa narkotikabrott.
Från realtid.se

Bräntkrut vol 3


"Bränt Krut vol. 3 – ”Vi var där blixten hittade ner”.
En live-platta från hösten 07. Elva låtar inspelade på olika platser i landet. Det blir på det utdöende formatet CD. Den kommer finnas till försäljning på turnén, bara på turnén och ingen annanstans men på turnén. Den 24 augusti utgår den." -Lasse

Men kan det blir bättre?? En ny liveplatta att spela, högt, i sommar??

Kent tävling

Synd att jag inte håller på med film....

söndag 15 juni 2008

Fotofilm


När jag städade ur kylskåpet sist så hittade jag tre fotade filmrullar. Sådana där gammelmodiga ni vet som man använde innan digitalkamerans tid. Spännande, har ingen aning om vad det kan vara för motiv! Det är läge för att börja ett sparande och köpa in en digitall systemkamera. Jag saknar min gamla Canon Eos. Den ligger visserligen laddad med film i skåpet och fungerar utmärkt. Men det blir ju inte av att jag använder den, tråkigt nog. Jag har massor av fina papperskort på tjejrna när de var små, men de bara ligger i en box till ingen glädje. Det är väl bara att inse att digitalkorten är här för att stanna...
Men en sista gång ska Eos:en få följa med mig ut på äventyr! Den 11 juli ska den få följa med mig till Slottskogsvallen och fota Lasse.
Nu ska jag surfa runt och se om jag kan hitta fotopåsar från något företag....
Ska bli spännande att se vad det är på rullarna!