lördag 22 mars 2008

Lat, ledig dag

Lång frukost, långpromenad runt i hisingsparken, karaoke och tacos - så kan man sammanfatta vår lediga dag idag. Härligt!
Blondie sa till slut att får jag höra er vråla en enda schlager till idag så kräks jag! Det har varit ylande till både de nya melodifestivalen CD-skivorna från i år och karaoke ylande till melodifestival DVDerna.... Familjen som älskar melodifestivalen!
Nu sover tjejrrna gott och vi ska se filmen om King Arthur på TV4 eller Kalle och chokladfabriken på TV1000, jag är kluven och kan inte bestämma mig.... men myternas man väger nog tyngre än mr Depp, tyvärr.... och filmerna på TV1000 kommer ju alltid igen :)
Ha're gôtt!
~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~
Just nu läser jag:


Det ser ut att bli krig. Julius Caesar marscherar med sin stora här mot Rom sedan triumviratet med Crassus och Pompejus brutit samman. Men att slåss mot sina egna är inte lätt och hans väg mot framgång tillsammans med Brutus vid sin sida blir mycket prövande. Trots övertygande tal till senaten och Roms invånare får han inte Spanien, Grekland och Afrika med sig. Kan han lyckas trots att oddsen är så emot honom och kommer hans vapendragare att vara honom trogna?



Hon vaknar upp i en sjukhussäng och smärtan hukar över henne som ett stort djur - hon vågar knappt andas. Men efter hand kommer minnet tillbaka. Hon har just blivit övergiven av en man som hon var säker på att hon skulle leva tillsammans med resten av livet. Och i ett desperat försök att hindra honom från att resa iväg med en annan kvinna har hon råkat ut för en svår bilolycka. Under de dagar som följer på sjukhuset kommer ett beslut till henne: Inga fler män för Karen.Varsamt följer författaren Karen under hennes konvalescens. När hon står ensam träder hennes tidigare liv fram med en nästan kuslig skärpa. Samtidigt tycks allting i hennes värld annorlunda, inte minst tvingas hon ompröva relationen till sina vuxna barn. Långsamt och mödosamt söker hon efter hållpunkter för ett nytt liv och när hennes misströstan är som störst finner hon oväntat en fristad.



Boken som 11 åriga Daniel nyss avslutat är Vindens skugga av Julián Carax. En bok som han dagen innan hittade på en märklig plats, De bortglömda böckernas gravkammare. Men vem är egentligen Julián Carax, författaren till den fascinerande romanen som Daniel nyss har avslutat? Daniels efterforskningar avslöjar märkliga paralleller mellan hans eget liv och Julian Carax liv, det är precis som om deras öden och liv var sammanflätade.Ur det förflutna dyker oroväckande gestalter upp. Varför är den fruktade kommissarien Fumero så intresserad av Carax och Daniel, och vem är den mystiska figur som stjäl och samlar ihop Carax alla romaner för att bränna dem? Varför vill någon utplåna alla spår av Carax författarskap?

Blending archaeological fact and legend, the myths of the gods and the feats of heroes, Bradley breathes new life into the classic tale of the Trojan War, reinventing larger-than-life figures as living people engaged in a desperate struggle that dooms both the victors and the vanquished.

En bok baserad på den välkända mytologiska berättelsen om Trojanska kriget, men sedd ur ett kvinnligt perspektiv! Människorna bakom myterna får liv, och intressanta tankar väcks.

Varför ska man läsa en bok åt gången? Man är ju inte på samma humör varje dag....

~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~

~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~

Grattis Malin & Jonas till er nya hus!!

Huset på bilden har inget med texten att göra :)

~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~

Till er alla, från oss alla!!

torsdag 20 mars 2008

Hämtat från Niklas Strömstedts eminenta blogg

Fick den här av en kompis av motsatt kön...

Han är ännu ogift och har bara skickat bilden vidare till gifta kvinnor i bekantskapskretsen....

Vill han skapa debatt i hemmen nu när vi ska fira långhelg tillsammans med våra respektive månne??

Jag ska tipsa hans sambo om det här inlägget :)

onsdag 19 mars 2008

Hjärntrött

Hjälp!
Hur kan man bli så trött i hjärnan av att sitta och prata en och en halv timme??
Jag och Paulette har haft informationsträff för några av de familjer som vill ha plats hos oss i kooperativet till hösten.
Väldigt trevliga människor allihop och stämningen var toppen, avslappnad men ändå väldigt intresserade och motiverade frågor...
Men jag blir så "urskiten" av att vara.... inte vet jag.... på alerten kanske är rätt ord. Det gäller att vara lagom trevlig, lagom personlig, lagom proffsig, lagom på och samtidigt hela tiden pejla in och möta de sökande på deras nivå. Nivån kan ju skilja väldigt i både intresse, förskole- erfaranhet och engagemang, då gäller det att hitta en medelväg. Det tar på krafterna, helt klart.
Nu sitter jag i soffan (med Blondie tätt intill) och har hällt upp ett glas vin, det är jag värd. Arbetsveckan är snart slut och jag har klarat det och orkat hela vägen, jag som var så dränerad på energi i måndags!
Nu känns det gôtt!!

Tack Paulette för ett gott samarbete, igen. Vi är ett toppen team, vad ska jag göra när du slutar.... :(

Kattmat eller katt i mat??

De sista burkarna med kattmat som vi har handlat har haft texten "djurmat" på locket. Dessutom står det på typ 6 olika språk för att alla verkligen ska förstå att det är mat till katten....
Men hur tänkte de nu?
Det är ju en glad katt på varenda burk.... är de rädda för att någon ska missförstå bilden och tro att det är konserverad katt som man köper hem?
Inte vet jag, men jag tror inte att det är en såå vanlig maträtt i den här delen av världen. Och i den delen av världen där man kanske äter katter vet jag inte om man konserverar så mycket....

HV71 krossade Skellefteå i den femte kvartsfinalen med 6-0 och blev klara för semifinal. Stefan Liv höll nollan för andra matchen i rad.


YES! Nu går det som på räls!!
Så här blir fortsättningen...
Semifinalerna i bäst av sju matcher startar måndagen den 24 mars.
I semi spelar bäst placerat lag mot lägst placerat lag och näst bäst placerat lag mot näst lägst placerat lag.
Om Färjestad går vidare blir semifinalerna:
HV71–Timrå.
Linköping–Färjestad.
Om Frölunda går vidare blir semifinalerna:
HV71–Frölunda.
Linköping–Timrå.

Vitsen med att ha hund

En avfördelarna med att ha hund ska ju vara att man kommer ut och får härlig motion....
Hmmm, skaffa inte en morgontrött hund från Spanien då!

Jag har, även om jag inte har hund hemma, som vana att gå en promenad mellan 5 och 6 på morgonen. Åh, va' mysigt tänkte jag att få en kompis med sig.
Pyttsan!!
Blondie tittar knappt upp från sin saccosäck när jag kliver upp.
Idag fick jag gå in i sovrummet och hämta henne. När jag satt på henne täcke och halsband tar jag på mig jackan. När jag är färdigt så är hunden borta igen.
Hittar henne i Mats fotända med nosen nerborrad i täcket.
För tidigt, för kallt ute, för många som fortfarande sover och för mysigt hemma så Blondie och gav mig fingret.
Tur att jag är mest envis och kunde dra henne ur sängen :)

måndag 17 mars 2008

Ny krydd favorit!

Den här hade Mats köpt hem til mig sist.

Mums på mitt grönsaks-fräs som jag åt till middag!



"Cacao & ChiliKombinationen av kraftfull anchochili, mörkrostade kakaobönor och cassiakanel är en upplevelse utöver det vanliga. Passar till både salt och sött, och används med framgång i såser, grytor och desserter."

Finn ett fel...


Igår....
.... sol, brassestol, kaffe, god bok och Winnerbäck i hörlurarna.....

.... Fredrika på cykeltur på gräsmattan ....
.... Ottilia grejade i sandlådan ....

Perfekt!!

Idag....

.... snö, slask, minus grader och blåst på tvären ....

Vad hände???