lördag 13 december 2008

Till far...

Hittade din gamle kompis, Danne Stråhed, på Yuotube.
Håll till godo!

Shopping, shopping, shopping

Idag var dag ett av två barnbytardagar den här helgen.
Våra barn har vait hos Tova och Mathias och lekt idag så att Mats och jag har fått fixa julklappar utan barn.
Imorgon är det vår tur att ta hand om Tova och Mathias när deras föräldrar julfixar.
SÅ idag har det varit in och ut ur affärer mest hela dagen. Nästan färdiga blev vi också, skönt. Och en present blev faktiskt extra bra, hoppas den som får den också! Tyvärr kan jag ju inte skriva vad det är... ännu. Det kanske kommer efter jul om jag kommer ihåg det.
Nu ska jag sjunka djup ner i TV-soffan och småsova till nån film.

Klänning i julvariant...

Den här har jag ju suktat efter i höst.
Sen insåg jag att vit och svart klänning inte var min grej.... så var jag inne på HM idag och hittade den i svart och typ vinröd/lila! Så snygg! Men, i storlek 38 satt midjan precis under brösten och då var det inte fin på :(
Typiskt! Hur kort ska man vara om man är i stl 38? Jag jämförde mot storlek 42 och det skillde nästa 5 centimeter..... Kan man inte införa långa och korta storlekar i klänningar också, man är ju inte bara lång eller kort när det gäller byxor.

torsdag 11 december 2008

Ego-tripp

Vi håller som bekant på att leta efter en ny stallansvarig. I högen (87 st) av ansökningar fastnade jag för en tjeja från Stockholm. Av olika anledningar så pratades vi vid per telefon och hon uppfyllde väl mina förväntningar. En av mina favoriter till tjänsten. Av olika anledningar är hon inte längre en sökande. Däremot är hon intresserad av vårt koncept med föräldrakooperativ och djurprofil. Så idag flög hon ner från Stockholm för att hälsa på. Snacka om ego-kick, någon flyger tvärs över landet för att titta närmare på "min" verksamhet - grymt! Jag kan lätt vänja mig vid sådan här dagar. Även om det var ganska mycket kvar att göra i stallet när tiden började rinna ut och det var dags att gå hem, så det blev racerfart på eftermiddagen :)
Vår besökande stockholmska var fantastiskt trevlig och jag hoppas att de får förverkligat sina planer på ett Backa Västergård på östkusten!!

onsdag 10 december 2008

Lästa mail

Men vad är det för något med lästa, osvarade, mail?
Om jag fått ett mail, läst det men inte hinner svara på en gång försvinner det obarmhärtigt ner i oceanen av lästa mail som ligger i inboxen. Det kan vara ett aldrig så roligt mail, men det blir inte besvarat. Det bara glider längre och längre ner uner ytan av nya fräscha mail som ligger och väntar på att man ska sätta tänderna i dem. Min nya målsättning är att inte läsa fler mail än jag hinner svara på. Men jag är ju så nyfiken, det kan ju vara något viktigt jag missar om jag inte läser mailet nu. Och så var jag där igen. Det är som förgjort!
Men varför ska det vara så svårt, svarar jag inte så är det ju bara ett dåligt samvete till som ligger och gnager. Men det bli inte av... så om jag inte hör av mig skicka mailet igen. Ditt mail är läst och ligger där på botten av mailhavet och gungar sakta av och an, gnagandes på mitt samvete!

tisdag 9 december 2008

Ernst was here

Den här hann jag inte lägga upp innan halsflussen tog mig... När alla fönster var putsade och gardinerna bytta så fick akvariet sig en uppfräschning.
Jag var så trött på den gamla krukan och tjejernas fulta plastblommor som varit i akvariet så jag "tänkte Ernst" och jullinspiretade lite.
Blue och Muu som bor i akvariet blev grymt imponerade och nöjda!

Lussekatter

Som alla andra välartade, bloggande mammor vill jag ju ha goda gula bullar att visa upp och
eftersom vi just nu är friska så passade vi på att baka idag. Ett visst bokstavstema kan man ana bland vissa bagare. Jag vet inte när Cosmos började äta lussekatter, men han blev förärad ett C.... sen när det var Blodies tur var degen slut, drama, men hon kan nog tänka sig att äta ett C också, om hon blir riktigt tvungen. Fast bäst hade hon nog mått utan lussekatt överhuvudtaget.

Frisk skriven

Idag frisk skrev jag mig själv och återgick till jobbet. Jag provjobbade lite igår och hade två anställningsintervjuer på eftermiddagen. Men annars är det sängläge som har gällt för min del sen i torsdags. I lördags var jag hos läkaren.... Tack Axessakuten för de o-sköna stenbänkar som ni tycker att vi ursjuka patienter ska sitta och sprida våra baciller på. Man känner vekligen hur sekunderna segar sig fram....
Läkaren tittade mig i halsen, kände mig utan på halsen och konstaterade att jag gjorde mer nytta hemma i sängen än i kön till provtagningen så han skrev ut penicillin direkt och skickade hem mig -schysst, en human doktor, tack för det!

När Fredrika var sjuk så var Mats på öppningracet av den nya stora elektronikkedjan här i Bäckebol. Där köpte han en ny DVD/VHS-spelare till sovrummet, vår gamla hade gjort sitt. Det kändes kanske lite onödigt då. Men åh, vad vi har använt den. Ligga i sängen och titta på film är så skönt när man inte ens orkar läsa. Tyvärr har vi inte så många lättsamma filmer här hemma. Men en del av alla filmer som jag bara sett inledningen på (för att jag alltid somnar till filmer) har jag hunnit se nu. :)

Men som sagt, nu får det räcka! Nu är jag frisk och full fart frammåt igen, skönt!