lördag 5 november 2011

Det är läskigt

För varje lördag numera är min farbror på TV... Eller det är han ju inte. Men hans  röst, språkmelodi, gester är. Jösses va lika de är, och ändå så olika. För min farbror får jag nog aldrig se i runda små glasögon ;)

Vissa saker förblir de samma

Den här "killen" blåste i pipan redan i vårt tidigare handbolls liv... Förra århundradet

Varför vara hemma och städa

Eller för den delen ha sovmorgon.När man kan gå upp i ottan och åka till en handbollshall i yttre no-where

fredag 4 november 2011

Fredags överraskning

Titta vad stod och väntade på mitt bord i morse...
"En stor rosa kaffekopp, kan det bli mer Nyckelpigan?" Står det på lappen. Och det kan det väl knappast :)
Helt plötsligt kändes dagen väldigt mycket lättare!

onsdag 2 november 2011

Det var ett tag sen...

Rensar ut ett sånt där ställe där
man förvarar "sånt jag säkert kommer behöva igen" och det här stället hade tydligen legat i dvala ett tag. Hittade en gammal dyktabell.
Jeeezez, den kan inte varit använd det här århundradet

Rädda fiskarkatten, ät inte Scampi

I Nyhetsmorgon besökte de Parken Zoo och den fantastiska lilla fiskarkatten. Dessvärre är den utrotningshotad pga mangroveskövlingar kopplade till jätteräkodlingar. Som reportern Lelle Modig uttryckte det: "Om ni vill utrota fiskarkatten, fortsätt äta jätteräkor." Tack alla som är Antiscampi!

Dagens roligaste...

Höll på att ramla av stolen när jag läste  igenom morgonens tweets och Magnus Uggla kommenterar att han blivit jämförd med Lasse!
Lite google senare så hittar jag recentionen här för den som vill läsa hela.
Här är ett utdrag för er som bara vill läsa delar...
"Men det är på plattans andra halva som det blir intressant då Uggla drar åt Winnerbäck-hållet med exempelvis ”Precis en sån är jag” och ”Femton supar”. Överhuvudtaget verkar Linköpingssonens musik varit något av en ledstjärna för Uggla."
Hoppas skivan finns på Spotfy, den ska bli spännande att höra!
Jag måste erkänna att jag personligen inte tänkt "aha, Uggla och Winnerbäck låter ju likte lika" när jag lyssnat på dem tidigare ;)

Det blir en dyr vinter...

I förrgår köpte vi den här hos vår lokala foderförsäljare för 49 pix, det var det stackars fåglarna väl värda... Då var den
full av kokosfett och frön. Och jag såg framför mig att jag kanske behövde köpa en i månaden...
Nu på morgonen är den sopren. Inte ett spår av varken fett eller frön. Kul att den var smaklig.
Men det kommer att bli en dyr vinter inte bara för elens skull, foderkontot kommer övertrasseras med 1000 % ungefär :)

tisdag 1 november 2011

Mannen skrattar gott

Varje gång han öppnar badrumsskåpet.
Ålersnoja? Nej. Men dotterns kommentar om mitt nya foto var...
"Fint, men du ser lite skrynklig ut runt ögonen."
Så det kanske var dags att börja göra något.

Bara lite senil

Imorse när Mannen kom ut ur duschrummet satt Kungen utanför toalettdörren i källaren och skulle prompt in.
Ja, ja tänkte mannen. Jag släpper väl in honom och ser vad som händer...
Kungen tar några steg in stannar och ser helt förvirrad ut. Antagligen trodde han att han var en trappa upp och att det var ytterdörren han satt vid. De är ju på ungefär samma ställe, bara på olika våningsplan.
Stackarn!
Väl på rätt våning gick han nöjd ut :)
Man skulle ju kunna tro att han vid 14 års ålder skulle fått nog av slagsmål. Men icke. Ena ögat börjar bli riktigt svullet. Operationsbordet imorgon?

måndag 31 oktober 2011

Vi tar det en gång till och långsamt...

så kanske du förstår.
För om man nu utger sig för att ha ett granskande fakta program så måste man väl veta vad man granskar.
Och det finns faaan i mej inga dagis!!
Och ja, jag blir lika arg varje gång jag ser trailern till programmet

Våra svenska barn går på förskolor, inget annat.
Och nej det är inte så att man måste säga dagis till sina barn för att det är för svårt för barn att säga förskolor! Våra barn har alltid sagt förskola, inga problem, även om det inte uttalas klockrent från början så förstår alla vad de menar!


Daghem (i folkmun dagis) öppnades för föräldrarnas (framför allt ensamstående mammors) skull, för att de skulle kunna gå till arbetet.
1998 - En läroplan för förskolan införs och barnomsorgen flyttas från socialdepartementet till utbildningsdepartementet, dagis blir förskola.
Hur kan det vara så svårt att förstå??

Nu har vi ju inte sett programmet ännu, men jag hoppas verkligen inte att den stackars pedagogen får skulden för någon h*n inte har kontroll över. H*n mår säkert för djävligt i alla fall.
Hoppas de går, minst, ett steg högre i besluts kedjan.
Till dem som knôkar in så många barn de möjligtvis fysiskt kan få plats med på våra förskolor.
Men inte anpassar personalen efter barngruppens storlek.

Jag har inte bestämt mig för om jag se programmet eller inte på torsdag, är lite rädd för att jag ska bli så arg så jag får hjärtattack :S

söndag 30 oktober 2011

Inte alla som har samma inställning

Om 10-åringarnas match slutar med sprickor i tre olika ben i kroppen (inte på en och samma spelare...) så kan det vara bra att känna av stämningen i föräldragrupen innan man tycker att det var en grym match, trots uddamåls förlust eftersom tjejerna verkligen gav allt...
Det kan vara så att de andra föräldrarna tyckte att det var liiite många skador och att man inte behöver offra hälsan för sporten. Jag säger bara att det kan vara så och att man får lite konstiga blickar och mammor som börjar mumla konstigt med varandra. Men det kan ju också bero på något annat...

Helg jobb

Eftersom jag har sagt till min huvudman att jag inte kommer att jobba någonting överhuvudtaget utöver min arbetstid innan vi är eniga om mina arbetsuppgifter och ansvarområden har jag absolut inte engagerat hela familjen med att bära galontyg och gjut-rör som ska bli trummor nästa vecka...

VM i lång mening vann jag också precis :)

Longhorn Chilli

Igår var jag med och veckohandlade, händer inte så ofta, mannen tycker det blir så dyrt när jag är med ;)
I alla fall så hittade jag black beans och så fint fläsk i charken (nej jag äter inte fläsk... men med black beans så... :)  )

Och blev så vansinnigt sugen på "a real Texas meal" till söndags middag. Så idag blev det till att läsa kokböcker, till Tjorvens förvåning, det händer inte varje månad :)
Och hade jag haft ett dygn på mig hade det blivit Longhorn Chili. Men så är inte fallet så det får nog bli lite improvissation istället. Synd att inte bolaget är öppet idag för då kunde det blivit en Lone Star Beer till också.

Hmmm...Känns som om vi får dra ihop några vänner till en härlig middag en regnig november kväll.
Mysigt med höst!!   

Nu kör vi...

Det får bära eller brista :)
Alla i familjen är inte lika imponerade av mina försök till mobilbloggande utan tar det mer avslappna
Som sagt varför ska vi vara lika ;)

Mer teknik...

 Vi har likadana mobiltelefoner, mannen och jag, och jag kan säga att vi använder dem nog så fundamentalt olika som man bara kan göra. Jag utnyttjar kanske 20 % av kapaciteten och är nöjd om jag kan ringa, skicka meddelanden, ta kort, kolla av facebook och en del bloggar - typ.
Så härom månaden skulle vi på bio och stod utanför och velade om vad vi ville se. Mannen drar fram telefonen håller upp den mot affichen och vips så dyker trailern för filmen upp i telefonen. Fantastiskt smidigt! Jag har faktiskt laddat ner Qr Barcode Scanner-appen, men inte använt den... ännu ;) Ibland blir jag lite nyfiken på vad koderna på posten betyder... men inte så nyfiken att jag har ids tagit upp telefonen och undersökt ;)
Däremot har jag 5 olika meddelande appar på min startsida i telefonen som jag använder flitigt.
Varför vara lika :)

Jag, teknik-idioten...

Jag har supit bort sladden som man har mellan telefonen och datorn.
Helt putsväck är den... och eftersom jag har en Samsung så fungerar ju ingen annan sladd för alla har de olika kontakter *varför*
Jag är inte överförtjust i min Iphone, men där kan man ju koppa bort vägg-kontakten och vips kan man använda den i både dator och vägg. Dessutom har vi u också ett par Ipod:dar i huset så de sladdarna finns det ju gott om :)
Men Samsung kör fortfarande med en sladd till väggen och en till datorn.
Well, well...
Jag har haft en del bilder i telefonen som är tänkta att bli blogginlägg så nu när sladden försvann så tappade jag lite lusten.
Ända tills jag satt och skulle lägga upp en bild på Google+ och inser att under dela-knappen i telefonen finns ju också Picasa som ett alternativ.
Hrm, när det gäller teknik så går verkligen inte min hiss ändå upp :)
Sååå nu är bilderna överförda med två knapptryckningar. Så bara tiden hittas kommer det bilder!!

Nu ska jag bara ringa och morra lite på Telenor också, för Blogger säger att det inte går att mobilblogga från Telenor... det får de ju ordna till. Så kan vi ju inte ha det!

Återkommer :)