lördag 9 augusti 2008

Om vi fick oväntat besök....

typ hela dagen...
Vi tog lite sovmorgon och åt frukost i lugn och ro.
Efter att ha bäddat, borstat tänder och så vidare, slog vi oss ner i varsin solstol med något att läsa, tjejerna med var sin filt över sig.
Helt plötsligt kom Lilly runt knuten. Kaffet åkte fram och vi satt och språkade en stund.

Innan Lilly hann hem kom Pia, Hugo och Hedda runt samma knut! De hade dess utom med sig hembakade bullar och drömmar, mums! En slät kopp kaffe och trevligt tjôt blevdet med Pia. Vi väntade in Danne och sedan blev det fika med hembakat i "solen".

Innan familjen Lidman hann gå kom nästa oväntade besök..... Lise, Christer Brandy och Bilbo hade kommit hem från Norge två dagar tidigare än annonserat och kom förbi för att kolla läget.
Men den här gången blev det inget kaffe, sorry. Men till och med jag hade fyllt kaffe ransonen mer än väl idag, det händer inte ofta!

Nu har tjejerna hamnat i säng och vi ska slö titta på TV.
Go' kväll!

fredag 8 augusti 2008

Trevlig helg!


Pina Colada


Nu ska jag sjunka ner i TVsoffan och dricka min första Piña Colanda sedan den 11 augusti 2000!

Jag har känt fullständig avsmak för kokosmjölk i alla år sedan dess. Nu lyckades jag laga thaimat härom månaden med kokosmjölk och tyckte faktiskt det var gott igen.

När vi var och handlade på Coop sist sprang jag på kokos-juice och kände att nu var det dags!

Så nu ska jag titta på OS-invigningen, sippa piã colada och känna att jag har överlevt första jobb veckan! Ha det gott alla!!

Johanna


Grattis Johanna

och tack för ett trevligt kalas!!

torsdag 7 augusti 2008

Nicke Nyfiken


Idag fick vi hem en studsande lycklig dotter!

Fredrika har upplevt en av sina födelsedagspresenter tillsammans med Hedda och Helena.

De har åkt Danmnarksbåten och träffat Nicke Nyfiken. Hon var så nöjd och glad.


Det var skillnad från den dotter som jag lämnade hemma hos Mats i morse när jag gick till jobbet. Då stod hon på trappan och grät och ropade att hon saknade mig redan.

Skönt att hon bet ihop, vågade åka och blev så nöjd och glad!


Tack Hedda, Helena och Pälle för en toppen present!

onsdag 6 augusti 2008

Ny favorit


Japp, ny favorit blogg!

Jonas Gardell skriver inte alls som jag trodde att Jonas Gardell skrev!
Han skriver mycket bättre!
Läs den!

Jobba, jobba, joOobba....

Tre dagar och det känns som om man aldrig varit borta från jobbet. Det ger blandade känslor -det är lite skönt för det betyder ju att jobbångesten lagt sig, samtidigt hade det ju varit skönt att ha kvar lite semesterkänslor i kroppen ett tag till. Jag såg till min fasa att solbrännan redan börjat blekna, efter 4 dagar tan sol - snart ljusblå igen - hämska tanke!!

På jobbet är det full fart. Inte så många av våra "gamla barn" som kommit tillbaka efter semestern. Men däremot 7 inskolningar, så det är verkligen full fart. Jag är ju i och för sig inte direkt inblandad i inskolningarna i år. Jag ska vara på kontoret och fritids i år. Men jag roddar markservicen, de barn som inte är på inskolning och köket + att jag har kontakten med de nya föräldrarna när det gäller att frågor och funderingar de har inför deras barns förskolestart. Så det finns att göra ändå kan jag lova!

Klimatsmart del 5568....

Tänk att det ska va' så in i hel***e svårt att vara klimatsmart.....


Försäljningen av vatten på butelj har sjunkit efter debatten om miljö och transporter. Men den som kolsyrar kranvatten är inte heller klimatsmart, skriver Göteborgs-Posten.
Kolsyrepatroner fraktas i lastbilar över hela kontinenten från tillverkningen i Tyskland. Maskinerna tillverkas i Kina, Israel och Tyskland.

Hämtat från aftonbladet, trots att det hänvisas till GP i artikeln. Skönt att Aftonbladet fortfarande inte ens skriver sina egna uppslag utan kopierar andras.

tisdag 5 augusti 2008

Jag och You Tube

You Tube är ett härligt ställe där man kan hitta hur många musikklipp som helst.
Tänkte kika runt lite för att se om jag kunde hitta nya klipp från Winnerbäckturnen. Visste att det skulle finnas några nya från Göteborg till exempel.
Hittade det här och satt och funderade på om inte det var inspelat ungefär från där vi stod.... och vips 4:55 in i klippet vem är med där?? Ja titta själva. Men var uppmärksamma det går fort :) För övrigt tycker jag att det är en väldigt bra version av "Solen i ögonen"

IKEA nytt

Sugen på lite frosseri mitt i regnet?
Nya Ikeakatalogen finns att bläddra i på den Amerikanska sajten.
Med andra ord här, enjoy!


Tillägg efter att ha bläddrat igenom hela katalogen....
På sidan 364 finns det en bild på ett av IKEAs varuhus. Det står "ingång", undrar om det är en svensk bild eller om det står på svenska även utomlands.... någon som vet?
Om jag hittade något snyggt och inte bara en bild där det sotd ingång? Japp, det finns altid något att handla på IKEA!

I'm back!

Nu är semestern slut.... för den här gången!


Ömsom sol, ömsom regn bjöd sommaren på. Men vi ska inte klaga, vi har fått ordentligt med sol på oss! Vad har vi då haft för oss?


Jo, vi har varit på Öland och levt husvagnsliv tillsammans med Lena, Erik och Johanna.


Tyvärr var vi tvugna att åka när det fina vädret kom.... eller tyvärr och tyvärr.... det var ju jag som hade bokat biljetter till Kent konserten så det var ju mitt "fel" så jag var ju nöjd ändå. När konserten väl var slut var Mats också nöjd. Det var en grym konsert! När vi var och såg Lasse så bestämde jag var vi skulle stå dvs framme vid scenen.Den här gången fick Mats bestämma var vi skulle stå i publiken så jag tog inte ens med mig kameran. En bild med telefonen tog jag i alla fall. Men det blev ju inga närbilder dirkekt den här konserten....

Fredrika har hinnut fylla 5 år och är firad i tre olika omgångar. Nu är det bara barnkalaset kvar och det får vänta någon vecka tills alla kompisarna är på plats igen. En gitarr stod högt på önskelistan...


Sol och bad har det förstås blivit så ofta vi bara hunnit!

Lek och Bus landet har vi också hunnit härja på när vädret inte var så kul. Vääääldigt suddig bild, men det är Ottilia, jag och Fredrika och det gick snabbt :) Det är väldigt intensivt på jobbet, men jag ska göra mitt bästa för att komma tillbaka till gammal god bloggeri form igen! Vi ses och hörs!