fredag 6 november 2009

Spännande par...


Miss Li och Lasse är ju i och för sig inget nytt...

förutom att nu är det Berghagen som gäller!

Verkar kunna bli ett apännande samarbete.

Lasse Berghagen handplockade Miss Li till sin show i Göteborg. Före detta allsångsledaren föll för den unga artisten efter hennes framträdanden i "Allsång på Skansen". - Hon har varit den stora behållningen i det programmet sedan jag slutade, säger Lasse Berghagen.
CM8ShowAdMargin("rektangel_artikel")
Tidigare i år uppträdde Lasse Berghagen med sina sånger tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm. Därefter fick han en förfrågan om han även kunde tänka sig att bjuda på några konserter tillsammans med Göteborgs Symfoniker i Konserthuset i Göteborg.
Gör några låtar ihop
- Det ville jag gärna. Men jag kände att det vore roligt att ha med mig någon mer artist, och då kom jag att tänka på Miss Li som jag tycker gör bra musik. Så nu bir det en konsert där vi sjunger våra egna sånger, men även gör några låtar ihop, säger Lasse Berghagen, 64.Enligt honom var det i "Allsång på Skansen", som han själv var programledare för under 10 säsonger, , som han först upptäckte den unga popartisten.- Jag blev lite kär i henne när hon satt och spelade vid pianot där. Jag har sett båda hennes framträdanden i tv, och hon har varit den stora behållningen i programmet sedan jag slutade, säger Lasse Berghagen och skrattar.
Enda chansen
Men något gemensamt uppträdande i just "Allsång på Skansen" blir det nog inte tal om.- Det är jätteroligt att göra ett projekt som det vi gör i helgen. Men jag tycker det är viktigt att uppträda med sin egen musik i tv-sammanhang, säger Linda Carlsson alias Miss Li, 27.Så just nu är de tre konserterna i Göteborg med start i kväll, den enda chansen att se de båda artisterna uppträda tillsammans.- Vi har fått större erbjudanden från tv till exempel, men det har inte passat tidsmässigt. Men om vi får erbjudanden om att göra en turné eller fler spelningar så ska det nog gå att lösa, säger Miss Li.

Yes!

Glada nyheter!!!


Johan Persson har fått ordentlig medicinering och mår nu tillräckligt bra för att kunna genomföra konserten.

Det innebär att kvällens konsert genomförs precis som planerat.

Så var det med svininfluensan... ;)

Från Lasse...

Kära vänner.


Det är inte lätt att ställa in en spelning. Jag är väldigt ledsen över det. Jag vet att många har rest långt, suttit och köat i vinterkylan och planerat länge för den här kvällen. Ni är en fantastiskt hängiven och engagerad publik. I bandet har vi också sett fram emot Annexet-kvällarna och det ska mycket till för att ta beslutet att ställa in.

Johan Persson, klaviatur och gitarr, kände sig hängig i tisdags och gick på läkarbesök. Han fick då höra att han fått en infektion i luftvägarna och fick penicillin. Igår, onsdag, steg febern och innan konserten hade han närmare fyrtio grader. Han genomförde spelningen ändå men åkte till infektionskliniken direkt efter för blodprov mm. Under eftermiddagen idag fick han beskedet att det är svininfluensan. Han behöver vila.

Vi hoppas förstås att vi kan genomföra resten av spelningarna som tänkt och att Johan återhämtar sig snabbt. Vi kommer inte, som det ser ut nu, ge oss på att repa in en ersättare, helt enkelt för att Johan spelar flera syntar med egna ljud, piano, gitarr och körar på en konsert som är drygt två timmar lång. Det är omöjligt att få till en sån lösning på kort tid.

Ingen annan i bandet har haft några symptom hittills och vi är nu vaccinerade. Det är svårt med tajmingen när man ska ställa in. In i det sista vill man förstås genomföra spelningen, men går det inte så går det inte.

Till sist vill jag bara tillägga att Johan är en klippa och så vill jag passa på att tacka för fantastiska kvällar i Göteborg, Skövde och Karlstad.

Ses snart.
Lasse

torsdag 5 november 2009

Johan har influensa!

Lasse ställer in kvällens utsålda konsert på Annexet i Stockholm.


Johan Persson som spelar klaviatur i Bandet har drabbats av influensa och har 40 graders feber.
- De hinner inte repa in en ny på de här korta timmarna, säger Anders Larsson, United Stage.
Lasse har planerat fyra konserter i Stockholm de närmaste fyra dagarna.
- Han klarade spelningen i går, men i dag ligger han hemma i 40 graders feber, säger Anders
Konserten flyttas till den 1 december.

Fredagens, lördagens och söndagens konserter väntas dock genomföras som planerat - med en annan keyboardist. Undrar vem det blir... Jens Back, Pernilla Andersson eller han som spelade i rockbandet på Hultsfred, kanske...

Nu får vi väl bara hoppas att ingen annan i bandet blir sjuk!!

Kurs dag

Torsdag betyder kursdags för mig och Inez.
Det går jätte bra och Inez jobbar verkligen hårt med att försöka förstå vad jag vill. Och hon är smart och snabb!
Första gången skulle vi vara 6 ekipage, men ett dök inte upp...
Andra gången var det ytterligare ett som inte kom...
Förra gången var vi tre ekipage...
Idag var det vi och Lena och Bella som var där...
Det är en epedemi av Kennelhosta i Göteborg just nu kan vi väl lugnt konstatera...
Synd om de andra så klart, men väldigt lyxigt för oss!
Snacka om att vi tränade hårt!
Inez är inte ens med och sover i soffan ikväll utan har redan gått in och lagt sig i sängen :)

Nu längtar man liksom hem...

Det här mailet låg och väntade i inkorgen när jag kom upp till datorn...

Din order har nu paketerats och skickats till adressen nedan.
Din order:
Art.nr. Best Lev Rest Media Artist/Titel
818052 1 1 0 CD Kent / Röd

onsdag 4 november 2009

Dan Backman eller Bäckman...


Jag har under ett par dagar mailat med en viss Dan Backman på Svenska Dagbladet. Namtet var ju så klart bekant, men jag kunde inte placera det. Tills jag kom på!
Komikern Felix Herngren använde Backman som modell när han skapade den fiktiva kulturpersonligheten Dan Bäckman! Det är ju mannen som kallade Herngren för "extremt obegåvad" i en artikel. Herngren har medgivit att skapandet av karaktären Dan Bäckman var en hämndaktion.
Och honom har jag mailat med!
Varför??
Jo, för att han skrev sakfel i en recesion av fredagens konsert... man är väl sin fars dotter och kan inte låta bli att lägga sig i :)

Dags att byta skor?

Jag funderar alvarligt om det kanske inte är dags att ställa in sandalerna i garderoben och dra på höstskorna...
Inte för att det är kallt om fötterna, utan för att jag är lite rädd för att jag en vacker dag ska sätta foten i en lövhög och landa rakt i en hundskit. Hundägarna i Backa är ju inte världsbäst på att plocka upp efter sina hundar direkt :/

söndag 1 november 2009

Hund vs ...

Om du vill ha någon som äter all mat du lagar till honom och aldrig säger att det inte är gott... .......skaffa dig en hund!


Om du vill ha någon som går ut med dig när du vill, när som helst och så länge du önskar ... .......skaffa dig en hund.


Om du vill ha någon som aldrig rör fjärrkontrollen, inte bryr sig om engelsk fotboll och gärna vill sitta hos dig och se romantiska filmer ...

.......skaffa dig en hund.


Om du vill ha någon som kan tänka sig stanna i sängen för att värma dina fötter, och som du kan putta ner på golvet om han snarkar .... .

......skaffa dig en hund.


Om du vill ha någon som aldrig kritiserar dej, inte bryr sig om hur du ser ut, hur fet du är, om du är gammal eller ung, och lyssnar med full uppmärksamhet och intresse på vartenda ord du säger; och älskar dig utan förbehåll ...

.......skaffa dig en hund.


Däremot!!!

Om du vill ha någon som aldrig lyssnar, knappt lägger märke till dig när du kommer hem, lämnar efter sig skräp och skit överalllt, är ute tills långt fram på natten, kommer hem mest för att äta och sova, och är helt överbevisad om att du bara finns för att göra honom tillfreds ...

.......

.......

.......

.......

.......

.......

.......

.......

.......

.......

....... DÅ ska du skaffa dig en katt!

Jag vet att du trodde jag skulle skriva en ÄKTA MAN?

Jag vet att det skulle passa, men....