fredag 5 mars 2010

Den vintern, den vintern

Hämtat från Kent.nu publicerat igår, så imorse i texten är igår morse
"Tyvärr ställer inte vintern till det bara för tåg och flyg utan uppenbart även båttrafiken. Klockan sju imorse skulle Viking Lines färja Isabella gå från Stockholm mot Åbo. Några timmar försenad kom den iväg med Kents 5 trailers med utrustning ombord. Vid lunchtid körde den fast i isen utanför Kapellskär och kunde inte komma loss. Tydligen sitter närmare 50 fartyg fast i isen. Isbrytare fick loss Isabella runt kl 18 men enda chansen då var att gå tillbaka till Stockholm. Båten kommer åter till Stockholm kl 22 ikväll men kommer inte att kunna gå igen förrän tidigt imorgon.
Detta gör tyvärr att Kents trailers ej kommer att kunna ta sig till Helsingfors i tid för konserten.

Konserten flyttas fram två dagar och blir alltså på söndag istället. Samma plats och samma tid. Köpt biljett gäller.

Vi är verkligen otroligt ledsna för detta och hoppas att vi alla ses på söndag."

Dagens visa

Måste ju bli en fortsättning eller avslut, kanske, på festen igår.
"Mauro & Pluras kök" i TV8 låter som ännu ett matlagningsprogram, men är något annat.
Mauro Scocco hänger med Plura i hans kök där det är så svettigt att Eldkvarns sångare jobbar med bar överkropp.
Jag förstår Lena Philipsson som hajade till när hon kom in, påklädd och nykter.
Sen lagar artistpolarna en middag, men mest dricks det en massa vin och så kommer Håkan Hellström och gitarren åker fram. Lite nervös blev jag ett tag för att Håkan skulle bli för berusad, men det styrde han upp fint!
Det är som en skön efterfest i ett kök där de trevliga värdarna bjuder på sig själva. MAuro är inte alls torr... eller det kanske han är, men humoristisk torr, som jag gillar. Och Plura har ju så vackert språk och språk melodi så det finns inte. Om ni missade programmet kan man se det på TV8

torsdag 4 mars 2010

Dagens visa

Frustrerad, jag, hörs det :)

Är han bekant?

Någon som tycker att Neo är bekant?

Om




jag hade varit 10 centimeter kortare och haft 2000 kronor över hade jag klapprat runt i de här i maj! Lika fina både i svart och rosa, men kanske vårigare i rosa

Nu läser jag...


Min hjärna är inte helt med, om man säger så. Jag har absolut ingen energi över för några svårare beslut än om jag är hungrig eller behöver gå på toa, typ ... men efter att ha plöjt Marly & Me och gråtit mig igenom de sista kapitlena där han blir gammal och sjuk så orkar jag inget mer varken gullipluttigt eller snyftigt.
Så vad passar då bättre än John Ajvide Lindqvists Människohamn. Vi får väl se, det kankse inte fungerar alls i min grötiga, luddiga hjärna, men det blir i alla fall inte pluttinuttigt!
"Pappa, vad är det där? På isen?
Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.
Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.
Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår.
Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.
Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.
En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss.
Människohamn är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården."

Dagens vill ha...


Konsertbiljetter!! Man kan faktist köpa presenkort på Ticnet ;)
Lars Winnerbäck sätter in två extrakonserter i sin sommarturné.
En i Stockholm och en i Göteborg.
Efterfrågan på biljetter har nämligen varit så stor.
Winnerbäcks konsertkvällar kommer att innehålla ytterligare fyra artister på två scener.
Biljetterna till extrakonserterna släpps måndagen den 8 mars kl 10.

Dagens släkt kunskap


...skulle också kunna kallas skvaller ;)

Lina Hedlund är tillsammans Nassim Al Fakir, Bolibompa-programledaren, storebror till schlagerkonkurrenten Salem Al Fakir. Undrar vem Nassim hejar på i Globen om Alcazar går vidare ;)
Lina var tidigare gift med Kim Sulocki.
Visste ni det? Det var en nyhet för mig ialla fall...

onsdag 3 mars 2010

Fortsättningen följde snabbt...

på mitt inlägg i förmiddags, tyvärr...
"En död man hittades vid lunchtid i ett dike i Backa på Hisingen.
På onsdagskvällen bekräftar polisen i Göteborg att man identifierat liket och har inlett en förundersökning rörande mord."

Text från GT

Nu läser jag...


Just nu behöver det vara något lätt smält för att min hjärna ska orka med... så vad passar väl bättre än Marley & me som har legat och väntat här hemma länge nu :)

Lagom med spänning


Guld kompassen var lite i svåraste laget för stora O. Istället satte hon tänderna i Eragon. Den har ju om inte annat lite lättare handling. Men den är till och från lite väl spännande, så då kommer hon och frågar om jag kan avslöja hur det går. Just nu oroar hon sig för alven, om de kommer att kunna rädda henne. Jag förstår henne precis, när man är så inne i boken så man förgås av spänning och bara måste få ett lugnande besked så man orkar läsa vidare :)

Snart är det sommar!

Grillat är gott...
Och Solsida är grym!

Mat i kaffebryggaren

Eftersom det är lite svårt att svänga ihop något på spisen just nu kanske jag ska prova att laga mat i kaffekokaren... läs mer i bloggen eller i aftonbladet
Men jag måste säga att jag är liiiite tveksam, jag brygger ju gärna kaffe i min kaffebryggare

Tomt!


Tänk hur mycket plats en liten 4 kilos pälsboll kan ta i ens liv... Inez "flyttade" till Fjärås igår och ska vara med mamma och pappa ett tag medans jag har svårt för att ta mig ut. Och det blir jätte bra för henne och mindre dåligt samvete för oss som inte kan ge henne det hon behöver just nu.
Meeen, vad det är tomt här hemma! Känns helt otroligt ensamt!
Cosmos går också runt och spanar lite... mest ifall hon skulle komma farande runt ett hörn och anfalla honom tror jag i och för sig :)

Vad är det som händer...

"De två skottlossningarna på Hisingen i måndags, fortsatte på tisdagskvällen med ännu en skjutning. Denna gång utanför Netto i Backa. Det handlar, enligt polisen, om återupptagna gängkonflikter.

RelateratFakta
Hisingsskott tidigare i år
17/1: Någon blir beskjuten på Dimvädersgatan i Biskopsgården. Offret har ännu inte påträffats. En 28-åring satt häktad, misstänkt för mordförsök, men släpptes nyligen.

24/1: En 29-årig man blir beskjut en i anslutning till en lägenhet på Östra Stillestorpsgatan i Brämaregården. Han träffas av flera skott. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Fem gripna vid Dimvädersgatan- Det känns som en upptrappning av det som hände i höstas, säger kommissarie Leif Rundberg.

Efter de två dåden på måndagen ägnade länskriminalen tisdagen åt att summera den delen:

Fem yngre män sitter anhållna, misstänkta för delaktighet i vapenbrott, dels på Sommarvädersgatan (Biskopsgården) och dels på Gåsagången (Backa).

Samtliga figurerar i polisens register, merparten hör hemma i Biskopsgården. En av dem ingår i en större kriminell sammanslutning.

- Vi utgår från att de två händelserna har ett samband, förklarar Leif Rundberg, ansvarig för gruppen mot grov organiserad brottslighet.

Vid 20.30-tiden på tisdagskvällen small det plötsligt på nytt.

Minst två unga maskerade män avlossade ett vapen i närheten av Netto-butiken på Backa Kyrkogata. De flydde sedan över Litteraturgatan och försvann.

- Det verkar inte ha funnits något direkt mål för kulorna, utan de har mer skjutits ut i luften, säger presstalesmannen Jan Strannegård.

Under augusti, september och oktober i fjol präglades Hisingen av flera väpnade strider.

Det rörde sig då om sammanstötningar mellan ungdomar i löst hopsatta kvarter- eller stadsdelsgäng i Biskopsgården och Backa. Mer etablerade konstellationer som Asir, Red & White Crew och Bandidos X-Team fanns med i bakgrunden.

Historien förefaller nu upprepa sig.

På Sommarvädersgatan i förrgår sköts det emot en officiellt obebodd lägenhet, i vilken det dock funnits en hel del folk under den senaste tiden. På Gåsagången var det ett mer planlöst agerande.

- Det finns i alla fall inga personskador redovisade, konstaterar Leif Rundberg.

Enligt honom skulle de två intermezzona också kunna ha viss anknytning till de två skjutningarna på Hisingen i mitten av januari"

text från GP

Om det nu är några som har lite otalt med varandra, kan vi inte göra en liten insamling, hyra en buss och köra ut dem långt ut i skogen så kan de springa runt där och skjuta ner varandra så slipper vi som bor här vara oroliga för både barn och vänner som är ute i området...

tisdag 2 mars 2010

Enkla vardagen

Både Mats och jag reagerade på att något som kallades "Enkla vardagen" hade varit inne på båda våra konton och dragt 25 kronor den här månaden.
Vad var nu detta?
En snabb sökning på googel och så hamnade jag på SEBs hemsida där vi kunde läsa
"Vi har samlat de vanligaste banktjänsterna i en paketlösning som vi kallar Enkla vardagen. För bara 25 kr/månad får du allt från Internetkontoret med betalservice till kreditkort och personlig service dygnet runt. Väljer du Enkla vardagen sparar du mellan 70 och 265 kronor per år jämfört med ordinarie pris. Är du mellan 18 och 23 år är Enkla vardagen gratis.

Har du redan de tjänster som ingår i Enkla vardagen? Då behöver du inte göra något alls, eftersom dina tjänster automatiskt ansluts till Enkla vardagen."


Hmmm, visst det är "bara" 25 kronor i månaden... för att vi sköter våra banktjänster själva... men om året blir det 300 kronor. Tänk om flera som vi var kunder hos bara la in nya avgifter och började dra pengar på våra konton. Det kan ju tillslut bli ganska mycket pengar.
Har man åtmindstonde inte rätten att säg ja tack eller nej tack som bankkund??

Dagens visa

Folk pratar om OS abstinens och att det är synd att OS är över nu när jag kan ligga och titta på tv hela dagarna...
men vänta nu
1 Nu ska vi igenom alla tillbaka blickar, summeringar och annat i reprtage-träsket i ett par veckor... OS är långt ifrån över i TVn
2 Det spelar ingen som helst roll om det OS eller inte, jag hade inte tittat ändå, det hade inte ens varit ett bra tidsfördriv även om läget nu är som det är...

Men tack Jill, du verkar ju ha förgyllt deltagarnas hörlurar så de körde för allt vad tygen höll... eller var har OS-låten spelats, jag har inte hört den på varken radio eller TV

måndag 1 mars 2010

Börjar inse vidden...

Idag skjutsade Mats ner mig till Sportlife för att frysa mitt träningskort.
Mats och Alexandra i receptionen övertalade mig att frysa det i 2 månader...
6 veckor med gips och sedan lite rehab.
När jag völ kom hem funderade jag på vad två månader egentligen innebär...
1 mars, 1 april, 1 maj :( Känns inte roligt just nu.
Meeeen då är det ljust ut och torrt och fint så jag får väl börja jogga lite här hemma, hoppet är inte helt ute inför den 22 maj.

Annars har jag lyckats tvätta och hänga en maskin tvätt idag, wow, det går f*n inte snabbt. Men som grannen sa, det kanske är "någon där uppe" som vill lära dig att varva ner...

Dagens visa

Dagens signaturmelodi, både bildligt och bokstavligt :)

turnen är slut

och det var en rörd Dave som lämnade scenen

Drömmen om Italien

Programstart på onsdag på TV 4.
"Det är dags för de fem paren att lämna Sverige och åka till Italien för att försöka uppfylla sin dröm om att driva ett bed and breakfast. På plats i byn Lapedon får de för första gången träffa varandra och arkitekten Ermano Antocini som ger dem i uppgift att komma överens om en planritning för huset. Vilket visar sig inte var så lätt med tio olika viljor."

Det låter ju som ett kul programm att fördriva en timme i högläge med...
men i programm reklamen får jag intrycket av att ett par lämnar en pytte bebis hemma i Sverige och åker själva... Är det så? I så fall vet jag inte om jag tycker att det var så spännande längre. De som "överger" sina bebisar för att vara med i en Tv-tävling är inte värda min tid...

Grattis Aranäs!


Grattis till elitserieplatsen!!
Aranäs – Kungsbackas stolthet.

I allra högsta grad.
Redan fem minuter före slutsignalen delades de förtryckta löpsedlarna ut till den rekordstora publiken (1 150). Strax efteråt plockades guldhjälmarna fram och när domarna blåste av matchen visade anslagstavlan 35–27. Spelarna dansade i mittcirkeln, publiken stod upp och hela hallen var på bästa festhumör.

- Det här är det allra största jag varit med om, skrek tränaren Mikael Franzén. Det slår ut SM-guld och allt annat. Det här är ett bygge som tagit sex år och nu står vi här. Helt fantastiskt.

Omringad av mängder av supportrar står Niklas Johansson i mittcirkeln. Hans tröja är dyngblöt, men av doften att döma är det inte bara svett, utan en och annan droppe Pommac.

- Vem kunde tro det här för ett par år sedan, frågar han sig.

25-åringen har gjort den långa resan från division II och som nu resulterat i en Elitserieplats.

- Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag har två år kvar på kontraktet och jag tror jag fortsätter, säger han med ett stort leende.

Aranäs har ett riktigt ungt lag och i gårdagens laguppställning var Tobias Nilo äldst med sina 27 år. Majoriteten är födda 1988 och 1989.

Ordföranden Åke Demén gick omkring och bara njöt. Det tänker han göra ett tag, men sedan är det dags att sätta ner fötterna för nya utmaningar. Förutom att sportsligt förstärka laget med "en eller två toppspelare", pratar han om en ny hall och ytterligare ett par, tre miljoner kronor i intäkter för att klara av elitseriespel.

- Kommunen har sagt att de är beredda att bygga en ny arenahall för 40 miljoner kronor, men något beslut är ännu inte fattat. Exakt när den skall byggas och var den skall ligga känner jag inte till, men däremot så vet jag att elithandbollsorganisationen inte ger oss någon dispens om vi inte har något beslut.

Aranäs slogan säger att laget är Kungsbackas stolthet och en säkrad Elitserieplats kan en dag som den i går uppfattas som en hygglig passning till de beslutande i kommunstyrelsen.

Sedan tidigare är det klart att Mikael Franzén blir ny tränare i Sävehof och att Dennis Sandberg tar över Aranäs.

Elitserielaget.

Text från GP bilde från Aranäs hemsida

söndag 28 februari 2010

Dagens ångest...

ungefär 1:34 in i det här klippet...
första måletmåst väl vaa att lära sig texten :S

Tänk så for det kan gå...

säger man ofta. Men igår morse var det verkligheten!
Planen var att jag skulle gå upp tidigt för att sätta personligt rekord på löpbandet. Sen äta frukost med famljen. Switchingpass med Mats. Stora O behövde få sällskap och köpa present till dagens barnkalas. Middag, skidreseplanering och trevligt sällskap skulle avsluta kvällen i Fjärås.

Tidig morgon blev det.
20 kilometer löpning på 121 minuter avklarat, så rekordet i hamn.
Sen skulle jag bara snabbkissa hundarna innan frukost fix...

Det var då det sket sig, ordentligt!
En isfläck som jag inte såg.

En klassisk halk och balans piruett... men så får jag hela vikten på vänster benet.
Då är det något som knäcker till i benet och jag faller pladask!
Känner när jag ligger på marken att det gör /%&¤&%/%(#)")¤(%/ ont i fotleden.

Det är ju bara att försöka resa sig upp, kan ju inte bli liggandes i snösörjan.
Mobiltelefonen ligger i träningsväskan, hemma.
Klockan är 8 på lördags morgonen, det pissregnar, så är inte en käft ute.
Inte ens en sketen hundägare.
Bara att börja "gå" hemmåt.

De 850 metrarna (japp, jag har mätt) var f*n längre än de 2 milen på löpbandet!
Hem kom jag tillslut.
Då uppstod nästa problem, trappan.
Det gick inte, fick krypa upp och låsa upp dörren sittandes.
Krälade in i hallen där en förskräckt F mötte mig.
"Väck pappa, väck pappa" var allt jag kunde säga...
Då, när jag väl var hemma och i trygghet gick luften ur mig

Jösses vilket uppvaknande jag lyckades ge min familj :)
Medans familjen fick på sig kläder och kasade i sig lite frukost krälade jag mig ner i badkaret och duschade av mig. Ja, men det var ju tvunget, vet ni hur mycket jag svettas på en 2:mils löpar runda... aldrig att jag åker till läkaren så :)

Mats ringer Fjärås och förvarnar om att vi antagligen inte kan komma till kvällen.

Alla in i bilen och upp till Kungälvssjukhus.
Får komma in efter en liten, liten stund i väntrummet.
Klockan 15.30 hoppade jag ut genom ytterdörren igen. Då var jag undersökt, röntgad, undersökt igen, plåtarna var genomgångna igen för de tyckte jag var svullen på "fel ställe" gentemot var frakturen syntes på plåtarna, undersökt igen, rättdragen (aj, aj, aj) och sedan gipsad.
Välbemött av alla och ompysslad på alla sätt och vis.

Utanför väntade mamma och pappa som kommit upp till oss istället.
Hem och god middag som mamma haft med sig och lite skidreseplanering, japp det är klart att vi åker, även om jag inte kunde koncentrera mig så där super långa stunder på packning.
Melodifestival för några och OS för andra...
Sen tidigt i säng, vi var ganska slitna allihop!



Tack mamma och pappa för att ni alltid finns där, ni är bäst!!