fredag 30 maj 2008

Handlings- och städ- dag

Idag jobbade jag från 6:30 till 8:30, en helt lagom lång dag ;)
Resten av dagen används till att städa och handla inför morgondagens kalas.

Tjejerna är på förskola respektive skola så det är bara jag och Cosmos hemma.

Den ena är aktivare än den andre kan man säga

Vi får väl se om han vaknar till liv nu när det börjar bli lunchdags och jag ska servera mig fiskgratäng. Skulle inte förvåna mig om han behagar sllå upp ögonen då!

Isolerade folkstammar


"Myndigheterna i Brasilien har känt till dem länge.- I det här området finns det fyra olika isolerade folk som vi har följt i 20 år, säger José Carlos Meirelles Júnior vid skyddsmyndigheten för indianer. Tidigare har man bara kunnat fotografera deras bostäder, som är traditionella cirkelformade kollektivhyddor. De brasilianska myndigheterna tar inte kontakt med de isolerade folken, utan gör flygningarna för att kontrollera de mystiska byarnas läge och storlek och för att kartlägga hur befolkningen utvecklas. "

Tänk att det finns människogrupper som lever som i urminnes tid fortfarande. Som inte har upplevt elektricitet, bilar, krig, datorer, mobiler med musik igenkänning, jeans, bloggar, böcker, global uppvärmning, växthuseffekt, hämta på förskola osv osv osv sånt som vi tar förgivet. Farcinerande. Undrar hur de lever, hur harmoniska de är, hur stressade de är, vilka tankar de har om livet...... Vill veta!
Och varför kan man inte låta dem vara ifred??

For the boys...


Jag gillar ju inte som alla vet "pojk- och flick- saker". Jag är för genus! Ottilia hade ju alla Byggar Bobs bilar och gubbar när hon var liten till exempel. Sen gick det ju snett nån stans i alla fall och hon blev rosa, men ändå....

Men nu hittade jag det här på inreda.com, visst var det sött. Så skönt med lite motvikt till alla jäkla små rosa prinsessor!

torsdag 29 maj 2008

Aj, aj, aj



I dag när vi kom hem så var allt lugn och fredligt. Jag tog av mig och gick in i köket, tjejerna höll på i hallen. Så plötsligt! Fredrika skriker i högan sky och rusar in i köket stor gråtande!


Hon hade hittat "ett kryp" i hallen som hon tagit upp i handen för att visa mig. Det gick inte bättre än att den jäkeln bet/stack henne! Vi vände upp och ner på hela hallen, men något småkryp hittade vi inte. Däremot har Fredrika en röd prick på handen så nog var det något som gjorde henne illa alltid! Hon hävdar bestämt att det inte var ett bi, en geting eller en humla utan mer som en svart skalbagge. Inte vet jag vad det finns för monsterkryp här i Backa :)

onsdag 28 maj 2008

Helt galet!




Just nu snurrar allt för fort!


Jag hinner inte med. Försöker att intala mig att allt lugnar sig efter avslutningen, om jag bara orkar hänga med till dess....


Först jobb som vanligt, sen kvällsaktiviter hela tiden.


Till exempel kurs i arbetsgivaransvar, grillträffar, avslutningar i skolan, middag hos svärmor osv, osv.


Idag har vi hunnit rusa runt på Backaplan för att hitta sandaler till tjejerna så de slipper svettas om fötterna, köpa avslutningsklänningar eftersom skolavslutningen närmar sig med stormsteg, handla solhattar så tjejerna inte får solsting, handla "blomma" till svärmor.... pust....


nu är vi hemma och durschar av oss, det är skönt med sol men det blir väldigt dammigt! Och sedan iväg på middag hos Lilly. Ikväll måste jag antingen handla eller städa inför mitt lilla kalas på lördag.


Jag återkommer när jag hinner :)

måndag 26 maj 2008

En bekandskap säger hejdå..


Jaha, då var det dags att säga adjö till ännu en bekantskap...

Den här gången är det Johan Schwarz som jag har hängt ihop med någon vecka. Egentligen handlar det ju i titeln om Edward Finnigan, men han är en synnerligen bitter man och inte så rolig att umgås med.

Roslund & Hellström är fantastiska på att ta upp brännande ämnen och vända och vrida på dem så att man verkligen får sig en tankeställare. Att man sedan aldrig kan förutse slutet är ju ytterligare en bonus!

Vill ni veta mer om boken? Varsågoda..... men läs den, det är den väl värd!!

"I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på. Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse. Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar."

Tack för lånet Malin!

Veckans objekt

Jaha, måndag, dags för hobbydag!
Min stärsta hobby just nu är att flytta, jag gör det nästan varje vecka.... till jag kommer på att jag måste städa inför annonsering och visning eller att det är för långt för barnen att gå kvar i Backaskolan och för mig att jobba på Backa Västergård.
Den här veckan föll mitt intresse på det här. Beskrivning finns här. Men det är långt bort, jag visste ärligt tala inte ens om var Björboholm låg....

söndag 25 maj 2008

Solig söndag


Det känns som en lång dag, men det är nog för att vi har haft många olika projekt på G.

Förmiddagen ägnades åt att rensa bort alla konstiga rötter som dök upp i trädgårdslandet när Mats körde med jordfräsen. När det var klart var det dags för potatisen att komma i jorden.


På eftermiddagen var det barnkalas för att fira Ariana. Tjejerna cyklade till och från Backa Västergård, jag joggade efter Fredrika för att stödja hennes cykel. På hemvägen käändes det som om det gick väldgt stadigt. Och jo då, när jag släppte på prov så cyklade hon själv! Men klassikern, bara när hon visste att hon inte cyklade själv funkade det. Ottilia var duktig och avslöjade inget utan cyklade brevid och försökte se ut som om det regnade :)


När vi kom hem från kalaset så hade Lena, Erik och Johanna kommit för att grilla och äta tillsammans. Då var våra tjejer slitna kan jag säga. Så det blev inte så mycket lekt. Vi får träffas en fredag eller lördag nästa gång så vi inte behöver ha så brått i säng!

Tack alla för trevligt sällskap!!

Grattis


Och en extra stor kram till min mamma förstås,
som är den bästa av alla!