lördag 21 november 2009

HV 71 - SAIK


Skellefteå i Kinnarps Arena har blivit ett spöke för HV71. Inför matchen hade Skellefteå tre raka segrar mot HV71 i Jönköping och det blev inget undantag denna gång. HV71 åkte på säsongens första förlust när SAIK vann med 2-3.

fredag 20 november 2009

Barnkonventionen 20 år!


För 20 år sedan idag antog FN:s generalförsamling Barnkonventionen och sedan dess har i princip alla länder i världen skrivit under den.

torsdag 19 november 2009

Kursavslutning

Ikväll var det avslutning på vår Rallylydnadskurs.
Jätte tråkigt för vi har haft så kul!
Inez gnäll-ylar heeela vägen hemifrån och till parkeringen och tycker verkligen att det är jätte kul att träna.
Vi samlade ihop 90 poäng av maxpoängen som är 100, väl god känt!
Så nu blir det fortsättningskurs i januari!

Switching

Onsdagar är Switching (Instruktörsledd styrketräning i stationsform. Enkel och effektiv träning som utförs stående i styrketräningsmaskiner. Kan även köras enskilt utan instruktör.) på Sportlife.
Jag har lyckats lura med Mats de onsdagar han inte spelar bandy på Ringhals.
Jätte kul att träna samma pass! Men... som vanligt är jag ju så jäkla dum och kan inte vara sämre än någon annan (läs Mats). Så jag lägger på samma vikt som jag vet att Mats tränar med. Där av inga inlägg igår, jag orkade helt enkelt inte ens starta datorn :)
Efter 6 kilometers löpåträning i morse kändes det mycket bättre igen.
Fast nu känns det ganska ömt i kroppen ;)

tisdag 17 november 2009

Dagens pyssel


Idag var Inez som vanligt inne i fritidsrummet när jag hade saker att pyssla med som inte var hundvänliga. När jag släppte ut henne upptäckte jag att hon tuggade på något... en liten oidentifierbar platsbit, ja, ja säkert ingen fara.
Men när jag kom in till datorn blev jag inte lika lycklig... det var en av mina tangenter på datorn!
5 stycken hade hon hunnit få av... datorn var ju inte ny innan och den blev inte bättre nu. Mats har lyckats får tillbaka 3 tangenter  men jag saknar fortfarande "alt"-knappen och en som jag inte kommit på vilken det är, så den använder jag nog inte så ofta ;)

måndag 16 november 2009

Måndag, hockey eller Ullareds-doku...




Skojar bara!




HV 71- LHC 6-4




HV71 var klart bättre än gästerna i första perioden. HV var kvickare och rappare i skridskoåkningen och aggressiva i forecheckingen. Tack vare det fick HV också spela fem numerära överlägen. 1-0 kom i första numerära överläget och 2-0 i det andra.


Men Linköping behövde inte speciellt många målchanser för att komma ikapp.


HV71 fick återigen utdelning tack vare sin aggressivitet och intensitet


4-3 till HV71 och ganska snart kom även 5-3.


Tredje perioden hann bara bli en minut och två sekunder gammal innan det var dags för 6-3. Laine, som för kvällen var glödhet, sköt på mål och Johan Lindström tog hand om returen. Det var Lindströms tredje poäng för kvällen.


LHC reducerade till 6-4 med mer än halva perioden kvar. Och när HV71 drabbades av en utvisning med 95 sekunder kvar av perioden så plockade man även ut målvakten, men HV71 höll undan och vann med 6-4.

Helgen, helgen, helgen...


så efterlängtad när man står inför den och så kort när man blickar tillbaka :) Men, vi har haft en go' helg så vi kan inte klaga!

Lördagen var det hemma pyssel mest hela dagen, Fredrika och jag fixade müsli, jag och Inez tränade en hel del (vi har avslutning på torsdag) och så dekorerade vi årets pepperkakshus! Tidigt... kanske, men ska man frossa i jul så ska man börja i tid :) Mats var och shoppade loss i leksaksaffären. Vi hann också en tripp till Sportlife för lite träning.

Söndagen bjöd på trevligt barnkalas för Joel som fyllde ett tidigare i veckan. Sen var det nystart på simskolan efter lovuppehållet som blev extra långt pga reparation i simhallen.

Så var det redan söndag kväll och en ny vecka stod för dörren... tiden går fort som sagt när man har det bra!