fredag 4 juni 2010

Om man vill vara sig själv för en stund

Blev lite full i skratt när jag insåg att reklamen faktiskt stämde...
Ute och njöt av den härliga sommarkvällen, av lugnet, av att få rensa lite ogräs ensam i min egen takt i min Lance Ward tröja utan att någon retades och passade på att dricka en Norrlands Guld samtidigt... om du vill vara dig själv för en stund -precis det jag var just då :)

torsdag 3 juni 2010

Ett litet klargörande...

Alltså, det där staketet om är utanför gallret runt rovdjursburarna... det ska man inte heller klättra över. Och gör man det får man f*n skylla sig själv! Hoppas bilden blev bra...

Dagens aha-upplevelse


Va, säljer de mat också på Netto??

Det hittar aldrig jag någon när jag är där...

om man inte räknar in godis i mat förstås ;)

Dagens visa

skulle bli något heeelt annat,och mycket gladare, men så hittade jag den här och vem kan motstå den?

Hört här hemma...

Vardagligt, hemtrevligt kivandes mellan syskonen när plötsligt den ena säger till den andre...
"Nu har jag tagit kort på dig naken och är inte du snäll nu kommer jag att lägga ut det på min blogg!"
Oooops, var får de allt ifrån ;)

Kapp Ahl

Jag tycker inte om Kapp Ahl.
Jag hittar aldrig något om jag råkar hamna i en av affärena.
Jag shoppar aldrig på Kapp Ahl.
Kapp Ahl finns liksom inte på min shopping karta.
Sen om det faktiskt beror på att deras sortiment inte "är jag" eller om det är för att det fanns "en Ahl" i dåtiden vet jag inte.

Så hittade en av tjejerna här hemma en klänning i ett reklamblad.
Klänningen var så klart från Kapp Ahl och såg helt OK ut.
Så jag surfade in på deras hemsida och insåg att det kanske var på sin plats med ett litet besök i en "ny" affärskedja...
395657
381269
382333
358283

tisdag 1 juni 2010

Ikväll ser jag...

The Replacements
"Amerikansk komedi från 2000. I rollerna: Keanu Reeves, Gene Hackman, Brooke Langton, Orlando Jones och Faizon Love. The Replacements utspelar sig i den amerikanska fotbollens värld och är baserad på händelser som inträffade under en spelarstrejk på 80-talet. I centrum står laget Washington Redskins och dess reserver, som plötsligt får chansen då lagets ordinarie spelare bestämmer sig för att strejka."
Ja, jag skäms och tvekade inför att lägga in det, men är det Keanu på TV så är det... dessutom orkar jag inte något mer interligenskrävande med min genom förkylda hjärna.

Vissa yrken utvecklas nog inte...

Idag har jag varit på skolbesök med de barn som ska sluta hos oss och börja i förskoleklass till hösten. I besöket ingår det att gå till bamba (för oss som bor i Göteborgs trakten, barnmatsbespisningen eller något annat, för er som bor på andra håll i landet... helt enkelt det ställe där barnen äter sin lunch när de är i skolan).
Jag kommer ihåg när jag var liten och åt mat i bamba och man hade otur att det inte var favoritmaten och att husmor stod med armarna i kors där man ställde sin smutsiga disk. Ve och fasa för den som inte ätit upp! ... och det var nog inte så kul att vara Ylva heller alla lägen, för det var hennes mamma som stod där med armarna i kors...
I alla fall! Idag när vi kom in i bamba så kom vi först till grönsaksbuffén.
Mums! Sa barnen jag hade med mig, för de gillar verkligen grönsaker! Jag var ju med dem hela tiden så de fick lagomm mycket grönsaker på sin tallrik, no problems.

Nästa station var "mat uppslevningen" där stod det tre sk bamba-tanter uppradade, redo att lägga upp maten på barnens tallrikar. Då minsann fick vi höra, att när tog mat i bamba så fick man faltiskt inte slänga mat utan äta upp det man tagit till sig!
Tänk er att vara 6 år, ny i skolan ch gaska nervös. Och så får man det i näsan, vilken positiv upplevelse det var att komma till bamba - hurra! Och jag åkte rakst 30år til baka i tiden, hon lät precis som husmor gjorde då!

Well, well, vi satte oss vid anvisat bord och åt vår lunch. Alla barn hämtade både grönsaker och korvgryta en gång till och vi satt och småpratatde ganska länge. Som vi brukar göra hos oss.

Till slut fick vi veta att vi inte fick sitt kvar längre för någon annan behövde bordet så vi gick bort till disk-avdeliningen.
Då skulle ju aturligtvis "ordningsmannen" i bamba komma och inspektera...
och blev ganska lång i ansiktet när hon upptäckte att alla ätit upp minsta lilla smula. Självklart undrade hon vilket dagis barnen kom ifrån som åt så mycket grönsaker.
"Men vi går inte på dagis, vi går på förskola!" Fick hon till svar innan barnen marscherade ut i solen.
He, he, he, skrattar bäst som skrattar sist :)

Dagens visa

måndag 31 maj 2010

Dagens visa

Dagens vill ha...

Var inne på Indiskas hemsida för att hitta bild på den fina, fina Mia Pia som är dagens "vill ha!" och då hittade jag Pricken som hade passat precis till mina skor... eller de som ska bli mina, bara jag vet vad jag ska ha till, och det vet jag ju nu, hastigt och lustigt :)




















Bilder från Indiska