lördag 16 februari 2008

HV71 - Timrå IK 0-3


Det var två skade- och sjukdomsdrabbade lag som möttes i Kinnarps Arena. Timrå gjorde ett bra defensivt arbete, nollade HV71 och kunde åka hem med tre poäng efter segersiffrorna 0-3.

Inför kvällens drabbning

Vi ska bort ikväll.....
kul, men hur ska det gå med melodifestivalen?!?
Vår DVDspelare som har fullt i minnet och allt. Det blir till att rensa bort en del gamla filmer så vi kan spela in kvällen äventyr.... Men jag kommer aldrig att rader DM:s 101 som ligger i tryggt förvar i väntan på bränning :)
Vad tror vi då om kvällen??
Tja, Ola kör en typisk "radio-låt" i mina öron. Den kommer vi att få höra länge... på gott och ont.
Lasse (Lindh), det är nog nå't med det namnet och musik... verkar lovande, men går nog inte vidare för att det är en "lyssna-låt".
Kvällens vitaminpiller måste ju vara Rongedals. Fredrika fick ett skutt och hopp anfall när hon hörde låten. Säkert också en radio dänga fram över.
Kvällens va' f*n hände nu står ju helt klart Andra Generationen och The Nicole för, må det vara få ex-makedonier som tittar så den inte går vidare!!
Andreas, Andreas vad håller du på med?!? Johnson & Häggkvist är inget för min smak! Det är en Häggkvist för mycket på nå't vis...

Ja, ja, vi får väl se hur det går.... Christer Sjögren gick ju vidare förra veckan, say no more....
Men om andra generationen går vidare idag då slutar jag titta på Melodifestivalen... troligtvis ;)
Jag vet inte hur länge SVT låter länkarna ligga uppe, men hoppas ni hinner lyssna någon gång innan programmet

Ha en härlig lördags kväll!!

fredag 15 februari 2008

Jäklar va' solen tog!




Idag gick alla, både fritids och förskolan på utflykt. Eftersom jag hade stalltjänst även idag blev jag kvar lämnad för att försvara fortet mot inkräktare ;)



Solen sken och ännu ingen allmänhet som röjde runt. Fantastiskt lungt på gården, alla djuren stod i sina hagar och mumsade frukost hö! Idyllen var total!



Som av en händelse hade Jeca lämnat sina barn vid färgan och kom förbi för att kolla läget. Det blev en kopp kaffe/the invid husväggen i solen. Såååå länge satt vi inte, men jäklar! Jag känner att solen har tagit i ansiktet... äntligen!

Olika faller ödets lotter....

Min syster jobbar som resesäljare..... På fredag eftermiddag ser det ut så här hos henne.
I en annan del av Göteborg, samma tid, samma fredag eftermiddag står jag, förskolechefen, i gössel upp till fotknölarna och skyfflar dagens resultat av mockningen hos djuren längst in i containern....
Men jag hade i alla fall solen i ansiktet!! Och jag är inte bakfull i morgon!!

Ha' en härlig helg!

torsdag 14 februari 2008

Så har det då hänt....

F
Ö
R
L
U
S
T


Mora IK - HV71 4-0



HV71 gjorde en riktigt svag insats borta mot Mora och förlorade med 0-4. Mora, som vann rättvist, fortsätter att spöka för HV71 och bröt därmed HV71:s förlustfria svit på nio matcher.



Vi har fått en blå "puff-kudde" som vi antingen skulle ha på golvet vid TVn när ungarna ligger och tittar på film eller spelar TV-spel. Eller annars skulle vi ha den i vardagsrummet när vi var många och behövde en extra sittplats. Vi visste inte riktigt, men det var en bra att ha kudde, helt enkelt! Idag fick kudden en ny uppgift..... "Någon" kom hem till oss och adopterade genast kuddden som sin nya säng

Nu har "någon" dock bytt upp sig och ligger sin vana trogen i sofan och knôr med Mats och mig....

Livet med hund är härligt!!


Hjärtlig alla hjärtans dag till er alla!!

onsdag 13 februari 2008

Nu har jag varit med syster mi på BIO.... filmen jag inte visste vilken den var, var;

"Försoning
England, året är 1935. Det är varmt, den varmaste dagen hittills denna långa sommar. Trots att nazismen växer sig starkare i Tyskland och världen står på tröskeln av ännu ett världskrig, spenderar Briony Tallis och hennes familj några lata dagar i lyx i deras enorma viktorianska hus utanför London. Hettan är kvävande och de sedan länge undertryckta känslor som familjemedlemmarna bär på, hotar att brisera under det att veckoslutet fortskrider. Briony är en nybliven författarinna med livlig fantasi. Genom en rad missuppfattningar utpekar hon hushållerskans son, Robbie Turner, för ett brott han inte begått. Robbie och Cecilia, Brionys syster, är förälskade i varandra och Brionys anklagelser får inte bara konsekvenser för det unga kärleksparet, utan förändrar familjen Tallis liv för alltid."
Fantastiskt bra! Men jag förstår varför Malin inte tog med sig Jonas, Mats hade nog inte heller uppskattat den....
Tack Malin för en trevlig kväll och en super film!
Dessutom hann vi perfekt hem till säsongsstarten av LOST!
Bye bye nu ska jag vara skeppsbruten på en mystisk ö i 1 timme!

En så lysande textrad

Inatt fick dom se att en kärlek var oanvänd,
och ett ordförråd stod övergivet.

Men hur har jag kunnat missat den ordleken??
Så genialt!
Ur "Vår för fröken Svår" från 1997 av och med.... givetvis.... Lars W!

VÅR!!!

Men vilket väder! Super gôtt!!

Det har märkts på jobbet också, så mycket allmänhet.... inget gott som inte har nå't ont med sig eller vad säger man ;)

Fritds har haft premiär för mellanmål ute i solen. Men det var ju besvärligt "Urk, jag får solen i ögonen" gnällde barnen. Maria och jag satt med näsorna i vädret och njöt! Man har olika glädjeämnen i livet.

Ottilia och Tova fick en bonus ridlektion idag. Det var ju flera fredagar som stormade bort så idag tog jag chansen att låta dem få rida vår-glada hästar. Jätte duktiga tjejer och hästar!


Har ni sett vad jag hittade i trädgården.....
Japp, raberberna växer och frodas... i februari
Nu ska jag skynda mig att duscha och laga mat. Jag är nämligen bjuden på BIO av syter-yster ikväll! Filmrecension kommer så småning om
Ha't!!

tisdag 12 februari 2008

Linköpings HC - HV 71





Linköpings HC - HV71 0-4


Trots fyra viktiga spelare på skadelistan så gjorde HV71 en imponerande insats på bortaplan mot Linköping och vann med 4-0. Andreas Andersson höll sin första nolla och krönte kvällen med att göra ett mål (!) och en assist.
Andersson stoppar pucken bakom eget mål och slänger iväg den mot LHC-kassen. Pucken glider rakt fram och in i målet. Andersson gör 0-4!
Idag har jag haft stalltjänst. Mysigt och slititgt. Att det är slititgt får jag väl delvis skylla mig själv för, jag drar alltid igång för stora projekt. Idag skulle jag lägga träflis runt fåren och getternas foderbord. Det blir ju geggigt och kletigt efter allt regnande och vid foderbordet står ju djuren och trampar runt och hgör det extra geggigt. Men jag gav upp efter ett tag. Dels var det grymt tungt att köra skottkärran över berg och sedan hade jag två mycket engagerade hjälpredor.....
Killingarna Astrid och Signe var till och med upp på skottkärran och hoppade och skulle lägga sina små söta mular i blöt över allt! Nog för att de är mina bebisar och jag har jobbat hårt med att få dem så tama, men just när man håller på och grejar vill man ju ha lite space. Mitt projekt fortsätter imorgon, då med djuren utestängda ur "foderhagen".
Hade nu tekniken fungerat så hade ni fått sett killingarna uppe i skottkärran..... men jag är ju inte helt inbodd ännu, telefonen och datorn var det som inte pratatde samma språk idag

Bye, bye, Magnus


Magnus Uggla har bestämt sig för att sluta blogga :( Så tråkigt, det har verkligen varit stört kul att följa honom. Instämmer med Alex Schulman, man känner sig nästan som Magnus och Lollos okända, osynliga extra barn. Så väl insatt (tror man) att man är i hans familje händelser.

Som sagt, tråkigt, men life goes on!

Tack och bock för nu, Magnus!

måndag 11 februari 2008

Nya önskningar....


Nya, snygga, önsknigar till min önskelista....

Kicka på bilden så kommer du till hemsidan!


Vista-problem

Jaha, jag har ju ny dator. Med datorn kom ett nytt operativsystem, Vista, med Vista kom också ett ganska stort problem.... Om man satte dator i "natt-läge" så kunde man inte logga in på det trådlösa nätverket igen utan en massa fix och trix. Eftersom jag inte visste det och alltid söver min dator när det börjar blir sen-kväll gjorde jag ju samma igår..... Fix och trixet som jag absolut inte var kompetent nog att göra själv, var jag tvungen att vänta på att Mats hade tid att sköta. Så tyvärr, jag har inte kommit in på internet förrens nu och nu är det sov-dags, så Go' natt!!

söndag 10 februari 2008

Ny inflyttad

Nu är min "nya" dator klar! Som vanligt övertar jag Mats avlagda maskiner, men det räcker gott och väl för mig....
Men det är med blandade känslor som jag byter maskin. Min gamla hack var ju liksom inbodd. Där hade jag alla mina grejer instoppade i mappar där jag hittade dem. Jag hade ett operativsystem som jag kunde utan och innan och alla mina favoriter på internet låg snyggt och prydligt organiserade så som jag ville ha dem. Nu är det nytt, nytt, nytt. Vissta är det jätte kul att klicka fram olika flaschiga bilder som man kan ha som skrivbordsunderlägg och space-iga grafik detaljer(jag kör nu vista), men ändå, det är inte min dator. Inte ännu ialla fall. Men jag ska nog bo in mig snabbt så att jag känner mig hemma när jag slår på on-knappen. Blogga gick ju i alla fall att göra och då klarar jag mig ju länge :) (men ingen knapp med roliga gubbar ännu...)
Nu ska jag klicka vidare och se vad jag kan hitta för roliga användnings områden.
Go' kväll!

Mitt skrivbord, visst är den fin?!?!
Så skulle jag vilja att infartsvägen till vår gård såg ut!

Sparkat i gång våren

Japp, det har jag gjort idag.

I alla fall delvis.

Alla pelargoner är nerklippta och sticklingar är satta. Är någon sugen på sticklingar så hojta! Först till kvarn.... Det blev en hel del "MR Wren" och "Miss McKinsey" men även flera andra sorter. De som inte blir norpade kommer jag att sätta ut på friland i år för att se hur det går....