fredag 23 januari 2009

Datorlös

Igår var jag datorlös.... eller inte datorlös men internet lös, ve och fasa.
Så det blev varken skrivet eller läst i någon blogg någonstans, det var länge sedan.
Istället somnade jag strax efter 21...
Det var också länge sedan men välbehövligt. Så imorse var jag riktigt pigg när klockan ringde 05:00.
Skuttade ut i snön med två morgontrötta hundar :)
Nu ska jag läsa ikapp mig

Heja Kitty!

Hej Kitty!!
Egentligen hejar jag inte på något i Let's dance. Dels för att jag inte sett ett helt program ännu, sedan för att jag inte tycker att någon  har personlighet nog ännu för att fånga min röst.
Men ingen kan ju låta bli att älska Kitty! Vi behöver fler tjejer som vågar vara sig själva och inte falla för alla märkliga ideal! Det behöver gå 19 Kitty på  1 Blondinbella i världen för att den ska bli god!
Så heja Kitty, trots att dans kanske inte är din starkast sida!

onsdag 21 januari 2009

Ovanlig tjänst

Jag har fått en ovanlig förfrågan under tre dagar. Jag ska gå hem och hämta Nike för en morgonpromenad. Det är ju inte så konstigt kanske. Det som känns lite konstigt är att jag fått egen nyckel och att familjen ligger och sover när jag kommer.... Matte är bortrest och det är svårt för husse att lämna barn och gå ut på morgon promenad så det här blir ju en bra lösning. Jag och Blondie är ju ändå ute och går. Så en bra men lite ovanlig lösning :)
Att Nike sen tror att jag är en inkräktare och skäller som en galning, det sover famljen sig igen om ;)

Lättroad

Vilken tur att man är lätt road. Då kan man slå ihjäl ganska lång tid (tex medans man väntar på att Bolli ska ta slut). Hur? Jo Man söker på en artist på youtube. Sen får man bara välja på de videos som kommer upp i listan "liknande videoklipp". Jag kan lova att det blir en rolig spellista. Den jag klickade ihop idag studsade mellan Håkan Hellstrands -Lilla fågelblå, GES -När vi gräver guld i USA, Idde Schultz - Fiskarna i Haven och den här som inte är musikaliskt rätt nån stans, men så rolig :)

tisdag 20 januari 2009

Nu läser jag....

Flickorna av Lori Lansens
Sedan födseln har Rose och Ruby Darlen kallats för "flickorna" rätt och slätt.

De får vänner, blir kära, arbetar, älskar sina föräldrar, och följer sina drömmar.

Men flickorna Darlen är annorlunda. De närmar sig nu sin trettionde födelsedag, och är därmed historiens äldsta siamesiska tvillingar som är sammanväxta vid huvudet.

Trots sin situation, som innebär en intimitet och en närhet utöver det vanliga, är Rose och Ruby två starka och självständiga individer, med skilda intressen och tankar.

När Rose börjar skriva sin självbiografi blir det oundvikligen en historia om hennes korta men extraordinära liv tillsammans med sin syster.

Från deras tafatta första steg, med Rubys arm runt Roses nacke och hennes korta ben omslingrade runt Roses midja, till de vänskapsband de utvecklar i den lilla staden Leaford på den kanadensiska landsbygden där de växer upp, blir det en djupt gripande krönika av en ojämförbar livsresa.

Medan Roses och Rubys berättelse närmar sig ett oförglömligt slut, siktar Lansens på mittpunkten av mänsklig erfarenhet och kampen för självständighet och glädjen över att leva ett liv.

Detta är en fantastisk historia om systerlig kärlek

måndag 19 januari 2009

Dr Martens

Jag gillar Dr Martens kängor som de ska vara, matta, slitna och ingångna och med den gula sömmen. Sen kom de i en lack variant och det kunde väl gå an, på andras fötter. Men det här;
Som om man trampat i en hink med färg på väg till, dit man nu ska. Nope, inte min bag.
Säljs av Oki-ni om det nu är någon som är sugen....

söndag 18 januari 2009

Äventyr


Men visst är det härligt med en riktig äventyrsfilm?!? Idag var det National treasure som stod på programmet.

Tempelriddarnas skatt är en mytomspunnen legend och det är många som är villiga att trotsa farorna för att hitta den.
En av dem är äventyraren och arkeologen Ben Gates.
Hans familj har i generationer försökt hitta skatten och nu tänker han se till att bli den som finner den.
Men den skuraktige Ian Howe har samma planer.
Ben tar hjälp av datorexperten Riley Poole.
Tillsammans kommer de skatten på spåren men först måste de komma över världens mest välbevakade dokument, den amerikanska självständighetsförklaringen, där den första ledtråden finns. Samtidigt med skattjakten får Ben både FBI och den brutale Ian efter sig.

Dom är väl för go'a

Men Wiehe har ju absolut lyckats! Om Sverigedemokraterna blir så upprörda så de vill polisanmäla, då är man ju på rätt spår :)

"Sverigedemokraterna i Malmö skriver i ett pressmeddelande att de polisanmäler artisten Mikael Wiehe efter hans debattinlägg om Davis Cup-matchen, som Kvällsposten berättade om i går.

Mikael Wiehe skrev i protest mot kriget i Gaza om texten till sin låt "Stoppa matchen", som skrevs inför tennismatchen mellan Sverige och Chile 1975, så att den handlade om matchen mot Israel i mars.
Något som upprört Sverigedemokraterna."Sd Malmö menar därmed att Wihe inte bara givit prov på dåligt omdöme och missbrukat sin roll som offentlig förebild. Man menar också att han gjort sig skyldig till uppvigling", skriver de.
Mikael Wiehe var ovetande om polisanmälningen när han i går demonstrerade mot kriget i Gaza, tillsammans med över 1000 andra Malmöbor.
- Livet är fullt av överraskningar, säger han och skrattar.
- Jag kan inte kommentera det, för jag vet inte vad jag ska säga.
Skriv att jag är förkrossad, säger han med ett leende.
I går eftermiddag hade ingen polisanmälan kommit in, enligt inre befäl vid Malmöpolisen. "