fredag 24 september 2010

Dagens vill ha...

Depeche Mode


"Tour of the Universe - Live In Barcelona"

DVD and Blu-ray released November 8th, 2010

Playing 102 shows in 40 countries, Depeche Mode's acclaimed Tour Of The Universe saw Dave Gahan, Martin Gore and Andrew 'Fletch' Fletcher performing to over 2.7 million people.

Their epic trip across the globe was one of the most successful tours of recent history and saw them playing a host of stunning material spanning their impressive 30 year history.


"Tour Of The Universe - Live In Barcelona" contains 21 tracks recorded over two sold out nights at the Palau St Jordi in Barcelona on November 20th and 21st 2009, both shows being highlights of the celebrated tour.
Released on Mute, this spectacular DVD release comes with a host of bonus content including four bonus tracks recorded across the two nights, a tour documentary - Inside The Universe - two tracks filmed at tour rehearsals in New York and Anton Corbijn's specially created "screen films" for seven tracks plus further bonus montages created from the on-stage screens.

In addition the four promotional videos from 2009's acclaimed 'Sounds Of The Universe' album including the Grammy nominated Wrong, directed by Patrick Daughters, are included.

"Tour of the Universe - Live In Barcelona" comes in three formats:

Super deluxe 4-disc version (2xDVD, 2xCD):
DVD1 (a 21 track live performance plus four alternate/bonus tracks)
DVD2 (extra bonus content including documentary and promo videos)
2 x CD (audio of the 21 tracks from DVD1)

Deluxe version (1 x DVD, 2 x CD):
Contains DVD1 and the two audio CDs
Blu-ray (2x Blu-ray discs)
Depeche Mode - Tour Of The Universe Barcelona 20/21:11:09
DVD1
1. In Chains
2. Wrong
3. Hole To Feed
4. Walking In My Shoes
5. It's No Good
6. A Question Of Time
7. Precious
8. Fly On The Windscreen
9. Jezebel
10. Home
11. Come Back
12. Policy Of Truth
13. In Your Room
14. I Feel You
15. Enjoy The Silence
16. Never Let Me Down Again
17. Dressed In Black
18. Stripped
19. Behind The Wheel
20. Personal Jesus
21. Waiting For The Night

-Bonus tracks
World In My Eyes (20th)
Sister Of Night (21st)
Miles Away / The Truth Is (20th)
One Caress (20th)

DVD2
-Inside The Universe
Tour documentary with subtitles: English, German, French, Italian, Spanish, Portuguese, Japanese, Hungarian and Czech.

-Tour Of The Universe / Screens
In Chains
Walking In My Shoes
Precious
Come Back
Policy Of Truth
Enjoy The Silence
Personal Jesus

-Tour Of The Universe / Rehearsals
Wrong
Walking In My Shoes

-Bonus tracks
Insight
Hole To Feed
Behind The Wheel
Never Let Me Down Again

-Sounds Of The Universe - Videos
Wrong
Peace
Hole To Feed
Fragile Tension

Dagens visa

Låter lovande inför skivsläppet :)


Dagens vill ha...

Den rock'n'rollosande High Voltage Tattoo är en lyxig guide till dagens ständigt växande tatueringskultur. För guidandet står Kat Von D, själv erkänd tatuerare och känd från tv-succéerna Miami Ink och LA Ink. Lika mycket som boken är en ingång till tatueringskulturen, är det Kat Von D:s egen bläckfärgade berättelse. Från tecknandet som ung, via den första tatueringen som fjortonåring, fram till dagens framgångar och den egna tatuerarstudion High Voltage. Kat Von D berättar också om vad som inspirerar henne, inte minst om andra tatuerare, konstnärer och om musiken. Boken är designad som en gammaldags, gotisk dagbok, med pergamentliknande sidor fulla av bilder och fotografier. Förord av Mötley Crües Nikki Sixx.
Text och bild ursprungligen här

Samtidigt kan jag ju inte låta bli att funera på hur hon tänkte när hon slog sig ihop med den här mindre sympatiske mannen... Kat som är så stolt över sitt mexikanska ursprung...

torsdag 23 september 2010

HV seger

Linköping var mycket nära sin tredje raka seger när man mötte HV 71...
Men Jönköpingslaget kvitterade, härligt nog, sex sekunder före full tid och gjorde sedan även 2-1 i sudden death.

onsdag 22 september 2010

Ikväll ser jag...

Givetvis "Berg flyttar in".
Vackra Carina är ju grym som våldsgästare.
Sen blir det seriepremiär på "Välkommenåter". Den ska bli spännande att se, förväntningarna är höga.
Den kvinnliga delen av Sveriges humorelit är samlad i nya TV4-serien Välkommen åter. I tio avsnitt får vi följa livet på ett vanligt varuhus, bland rivaliserande sminktanter, plågade mellanchefter, korkade sekreterare och annorlunda väktare.

Dagens vill ha...

Julpynt i massor från Indiska!


Nej, de är inte alls främlingsfientliga...

Nej, jag vet att man inte ska dra alla över en kam...
men liiite märkligt sammansträffande att hon är medlem i just SD, kanske.





"Vid ett torgmöte med Sverigedemokraterna dök motdemonstranter upp. Det hela filmades och det är den händelsen kommun- fullmäktigekandidaten Marie-Louise Enderleit syftade på när hon skriver:

"Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma."
Hon förklarar vad hon menar för Trelleborgs Allehanda:
- De kastar grejer och bär sig åt. Ut bara med dem som inte sköter sig. Så är det bara. Alltså vi är inte rasister, vi ska bara stoppa invandringen och ut med dem som är kriminella, säger hon."
Text och bild här ifrån









Vi gillar olika!





P3 live session ikväll!

"Ludwig Bell gör oemotståndliga poplåtar och har precis släppt skivan "Jag har försökt att förklara", Tidigare har vi hört honom i Dreamboy och Pasadena.
I'm on tv är Sofia Nordström som gör snärtig power-pop.
Vi ser fram emot ett roligt, underfundigt och energifyllt P3 Live Session den 22 september"




Text och bild här ifrån
Och jag som trodde att det var torsdag så jag hade missat hela spelningen... ibland är det tur att dagarna inte gick så fort som man trodde :) Nu ska jag bara försöka ta mig hem från föräldraföreningens årsmöte innan 20...

tisdag 21 september 2010

Ola Rapace snart en ledig man...

Och Noomi också för den delen om man föredrar den sorten;) hon är ju också snygg som få...
Noomi Rapace har lämnat in sin skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt. Ansökan var när jag läste om det ännu inte underskriven av maken Ola Rapace

Har du några kommentarer på valet då?...

Tja, jag är verkligen ingen fena på politiska diskussioner.
Jag röstar med hjärtat, fast det kanske ibland skulle vara smartare att rösta med hjärnan...
Jag tror på människors lika värde, att alla ska ha rätt till en andra chans men att man samtidigt har ett eget ansvar för sitt liv.

Att om jag blir sjuk så finns det en trygghet för mig och min familj. Att vi inte ska behöva flytta från vårt hus där flickorna har sin uppväxt och sina vänner.

Att vi ska he en skola som är bäst i världen. Men som inte behöver mäta allt i vem som är bäst i klassen, utan att man jobbar för varandra. En bättre skola med mer resurser och en högre tro på allas förmåga, såväl på elevernas som på lärarnas. Inte en skolpolitik där vi får en kallare och hårdare skola och en tillbakagång i utvecklingen mot "en skola för alla"!


Jag vill kunna tro på att vi kan lämna över en värld till våra barn där vi har vänt på vårat beteende och tagit hänsyn till miljön och använder jordens resurser på ett ansvarsfullt sätt.
Att människor börjar inse att om vi tycker att bananernas skal är så besprutade så att vi inte vill lägga dem i komposten, så ska vi nog inte heller äta dem. Och vi ska absolut inte köpa dem av solidaritet till de människor som måste odla dem.
Eller att vi inte ska köpa kläder som någon har stått och färgat utan skyddsutrustning och anständigt betalt Att vi inte ska äta ägg från hönor som bor i små, små burar.
Att vi inte behöver päls för att hålla oss varma.
Att vi inte behöver äta kött varje dag för att bli mätta.
Att vi inte behöver smink eller shampoo som droppats i små kaninögon.
Att vi kan låta våra tonårs tjejer och killar vara ute på kvällarna utan att oroa ihjäl oss som föräldrar för att de ska stöta på fel person på väg hem.
Att vi alla våga ställa oss upp och tala om när någon kränker eller förtrycker en medmänniska.
Att vi lyfter blicken, tittar på den vi möter och säger hej.

Så nja, jag är inte helt nöjd med resultatet i söndags. Fyra år känns som en väldigt lång tid... men man får inge ge upp hoppet! Om fyra år kanske det är fler som känner som jag...
Så har du några kommentarer?

måndag 20 september 2010

Åh, va' jag kommer att sakna Tracks...

Kaj Kindvalls klassiska musikprogram "Tracks" i Sveriges Radio går i graven.

– Det här kommer säkert att göra många väldigt ledsna. För egen del känner jag ändå att jag har fattat det rätta beslutet, säger programledaren Kaj Kindvall som har lett "Tracks" i 26 år.

Kaj Kindvall fyller 61 år senare i år. Han konstaterar att "Tracks" i hög grad har byggt på hans engagemang och att han bestämt sig för att satsa på andra saker under de år som är kvar till pensionen. Ännu så länge kan han inte avslöja exakt vad han ska göra.

– Jag kommer att vara kvar i P 3, på vilket sätt kan jag inte berätta än. Men det finns nysatsningar när det gäller musik i kanalen nästa år. Och så kommer jag att jobba med frågesportprogrammet "Popsmart" i P 4.

Maktfaktor
"Tracks sändes första gången den 8 september 1984 och blev redan från början en maktfaktor i svenskt musikliv och en radioinstitution. På 80-talet var programmet nästan ensamt om att spela listpop i svensk radio.

Mångårige musikjournalisten Jan Gradvall jämför Kaj Kindvall med valforskaren Sören Holmberg.

– På samma gång som det är fullständigt otänkbart att tänka sig en valvaka utan Sören Holmberg är det jättesvårt att tänka sig P 3 utan Kaj Kindvall.

Pop på allvar
Han framhåller att Kaj Kindvall alltid tagit popmusiken på allvar, aldrig låtit musiken bara vara en ingrediens mellan humorinslag som på många andra ställen i radio.

– Om Kaj Kindvall skulle sluta göra initierade pop- och listprogram skulle det vara en tragedi, men man får respektera om han vill göra något annat.

Kaj Kindvall tycker att programidén har stått sig bra genom åren, men att den kommersiella radion och de nya musiktjänsterna förändrat förutsättningen för ett listprogram av den här typen.

– Färre människor lyssnar i dag på samma låtar och det är svårare att hitta ny musik. Det gör att lite av dynamiken försvinner i ett program som "Tracks". Musiken ligger kvar på listan mycket längre och då tappar man lite av avsikten med programmet, säger han.

Det sista "Tracks" sänds den 8 januari 2011

Från aftonbladet.se

Påminnelse

Idag fick jag en påminnelse på en räkning...
som skulle varit betalad 2007-07-19!
Hmmm, kan inte riktigt komma ihåg om jag verkligen inte betalat just den räkningen ;)