fredag 19 september 2008


http://puricute.com/ är en japans sida där man kan piffa till sina foton. Det finns hur mycket som helst att välja på. Jag gjorde en blygsam variant. Japaner älskar lull lull så deras foton blir hysteriska :) Sidan hittade jag via Maria som skriver bloggen From Tokyo with love
Ha god tid på er om ni provar sidan, det finns massor att klicka på :)

TGIF


Fredag kväll = trött familj.

Efter en trevlig middag med Lise och Christer som uppvaktade Ottilia lite i efterskott så är vi nu alla slitna efter veckans aktiviteter. Alla mer eller mindre halv sover i sängar eller soffor.
I morogn är det fixardag på Backa Västergård och Maria Möller show. Nu go' natt!
Tack Lise och Christer för trevligt sällskap och fina presenter!

Så kan det gå!

Från HV.se
Timrå chocköppnade och kunde ta en ledning med 2-0 redan efter två minuter av första perioden. HV71 var nära vid flera tillfällen att jaga ifatt Timrå, men en bländande första period och ett par onödiga utvisningar blev avgörande och HV71 föll till slut med 6-5.

torsdag 18 september 2008

Dagens teori






Jag läste en teori som en TV-kritiker skrev.


Han påstod att om man ville veta vem som var boven i svenska kriminal-serier så skulle man tänka ut vilken som var den mest namnkunnige skådespelaren som inte spelade polis.


Vi började se serien "Maria Wern-Främmande fågel igår".... om teorin stämmer så vet i alla fall vi här hemma vem som är skurken. Vi får väl se om det stämmer.



Dagens vill ha...


Igår kom HMs höst och vinter inrpirations katalog. Hittade den här lilla karamellen. Såg framför mig iklädd den på ett kombinerat dop och bröllop som vi ska på i höst. Idag var jag in för att beställa den....
Då fanns den bara i storlek 42 kvar :(
Typiskt!

Göteborg förbjuder kolsyrat vatten


"Göteborgs stad säger nej tack till kolsyrat vatten på butelj.

Det har politikerna beslutat. Stoppet gäller alla. Nästan.
Göran Johansson och de andra folkvalda får nöja sig med kranvatten, artisterna på Scandinavium får dricka kranvatten, alla anställda får dricka kranvatten, noterar Metro Göteborg.

Däremot får de som bor på äldreboende fortsätta med buteljvatten.

Restauranggäster likaså.

2007 beställde Göteborgs stad minst 39 000 liter buteljvatten eller ungefär 110 000 buteljer. Apparater som kolsyrar vanligt kranvatten och får det att bubbla är OK.

Det satsar bland annat Liseberg på, enligt Metro Göteborg. "
Från gt.se
Det var ju ett väldigt klokt beslut, för en gångs skull!

VAB



"Vilken tur att jag bara ska sova hemma två nätter till. Sen ska jag sova hos Johanna och hon har sitt rum i källaren. Då slipper jag den här värmen." Var det första Ottilia sa när hon vaknade imorse....

Det var ju bara att ta "tempen", och visst hade hon feber! Så nu sitter vi här och ser på "Nallen har ett stort bölått hus". Väljer man att se "Nalle..." när man är 7 år så väljer man ju helt klart efter att se något lättsamt som inte erbjuder några överraskningar överhuvudtaget.

Det är redan en vikarie inne på jobbet på grund av semester och ytterligare en personal VAB:bar så det var väl inte dröm läget att behöva vara hemma i. Men Mats är hos ortopeden i Halmstad och visar sitt finger så vi får göra det bästa av situationen och ha avlösning i VAB-rörelsen vid lunch :)

tisdag 16 september 2008

Mästarna visade mästarklass

Från hockey-expressen
Svenska mästarna visade mästarklass och var bättre på allt och Frölunda blev utspelat och överkört i premiären när HV 71 vann med 6-2

Sviken


Det känns som om jag har blivit så otroligt sviken av någon som jag litade på och tyckte om. Både yrkesmässigt och privat. Det hade varit så lätt att prata med mig och resonera fram en lösning. Istället högg hon mig i ryggen. För att straffa, visa makt, protestera, vad vet jag? Mig eller andra, ingen aning?
Men jag vet att just nu känns det jävligt tufft och varken kraften eller orken att göra mer än det nödvändigaste finns.

Men trots att hon har gått bakom min rygg är det inte det värsta.

Det allra värsta är att hon betett sig lika skitigt illa mot barnen och det är svårt att förlåta.

Jag drar mig tillbaka och slickar mina sår och återkommer när lusten och glädjen har återvänt.

Massmedia

Ni har säkert sett rubrikerna, läst artiklarna eller hört om "den misshandels anklagade artisten".
Hans fru har ju hela tiden hävdat att han är oskyldig.
Inte vet jag, men frun verkar ju inte vara den kuvade typen och mannen verkar inte vara den aggressiva, men vad vet jag.....
bara att man inte ska tro på allt man läser i kvällspressen.
Vill man läsa kvinnans bild av det hela så kan man göra det i hennes blogg
Man kan ju bara hoppas att alla blir lyssnade på lika mycket och att rätt beslut fattas, för allas skull.

söndag 14 september 2008

Zimzam

Idag var det simskolepremiär.
Fredrika och Mats stannade hemma så det var bara jag och Ottilia som åkte iväg, lite mysigt att bara vara två ibland. Även om det så klart var synd om Fredrika som är sjuk.
Terminens lektionstid är klockan 17, men vi var där strax efter 16 för att hinna bada lite innan också. Ottilia åkte vattenrutchkana, tog sig till kanten och åkte rutchkana igen. Helt plötsligt ropar hon Jag kan, jag kan! Då hade det plötsligt "klickat till" och hon hade kommit på koden att ta arm och bentag samtidigt. Så efter den här terminen är hon säkert uppflyttad till storabassängen, bara hon kan lära sig att hålla sig över ytan när hon simmar också :)

Hål i väggen

Jösses, det var länge sen jag skrattade så mycket. Jag söker inte på något annat än musik på You Tube så jag har helt missat "Human tetris".
Jag hoppas att ingen missade TV6s premiär på programmet "Hål i väggen". Om ni gjorde så titta nästa söndag, det är värt det! Hittade inget bra klipp från dagens program men hittade ett från urspungslandet Japan.
Titta och kikna av skratt som jag. Det värsta är att jag sitter och försöker komma igenom hålet själv, av ren reflex, när väggen kommer :)