fredag 2 april 2010

Pelargoner



Igår var vi en sväng på Plantagen.
Konstigt nog blir det alltid dyrare utflyker än vad jag tänkt :)
Igår hittade jag en Fireworks Pink, bland de andra ointressantare pelargonerna, så den fick så klart följa med hem... kunde bara inte låta bli. Nu blommar den så fint brevid den Fireworks Scarlet som redan bodde här hemma. Och i sommar blir de nog sambor i krukan på trappan.

Vår i trädgården!




Nu börjar det likna vår i rabatterna, härligt! Scilla och krokus står i blom ännu så länge, det andra är det lite tidigt för, även om våririsen är på G. En stor knopp i julrosen också, den allra första... spännande! Årets penseer går i lila och orange, kunde inte motstå dem på Plantagen igår! Tjejerna valde vit/lila och blå/svart till sina krukor
























torsdag 1 april 2010

April, april... hoppas jag

Vanilla Ice gör comeback.
Skivan ”WTF” är precis färdiginspelad.
– Det kommer att slå alla med häpnad!, säger rapparen på sin My Space-sida.
2005 släppte Vanilla Ice, som egentligen heter Robert Van Winkle, sin senaste skiva ”Platinum Underground”.
Men han säger att den nya skivan kommer bli mer varierad.
– Den här skivan är grym! Den kallas ”WTF” av en anledning och man kommer att förstå det när man hör den.
– Den har allt från techno till hip hop till country till akustiskt. Den kommer att slå alla med häpnad! säger han.

onsdag 31 mars 2010

Ikväll ser jag...


Resident evil: Extinction
Brittisk-amerikansk rysare från 2007. I rollerna: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen och Ashanti. Detta är den tredje och sista filmen baserad på videospelet Resident Evil. Alice befinner sig i Nevada-öknen tillsammans med Carlos Olivera, LJ, Claire, K-Mart, och andra överlevande för att besegra det dödliga T-viruset och allt det onda.

och om jag orkar hålla mig vaken...
Steven Seagal - lagens man
Här följer man actionstjärnan Steven Seagal i en helt annan roll, i hans arbete som vice sheriff i Louisiana. Tillsammans med sitt utvalda team kämpar han mot brottsligheten i distriktet. Det ges också en inblick hur Steven tillbringar sin fritid.

Dagens visa

Tomas diLeva har släppt en skiva, "Lovestar", som jag helt har missat. En samling tolkningar av 80-talets största hits. Depeche Modes "Personal Jesus", U2:s "Pride" och David Bowies "Let's dance" och Abbas "The winner takes it all" är några låtar som kläs i blommig kaftandräkt. Kritiken har inte varit nådig... Här är första singeln från skivan, döm själva. Let's dance gillar jag inte i orginal så jag tycker inte den är sämre med Tomas. Jag blir säkert mycket mer kritisk när det kommer till Presonal Jesus som ligger nära hjärtat.

El Hierro


För många år sedan hade GP en resebilaga där de skrev om det lilla hotellet längst ut på klippan och som bara har 4 rum. Jag sparade bilagan för att jag sa att dit vill jag åka någon gång! Men i något anfall av "rensa och släng" så försvann tidningen. Jag har sedan dess många gånger tänkt på det lilla hotellet, sökt efter det men inte hittat det. Idag när ja ögnar igenom expressen.se så ser jag det på bild! Så nu har jag hittat det igen, och den här gången ska jag inte tappa bort det igen!


"Bara hav så långt vi kan se.
Det känns som världens ände.
Det är det också.
Eller var i alla fall.
Från 1300-talet då Kanarieöarna återupptäcktes och besöktes av portugiser, mallorcaner och genuesare till den dag då Columbus siktade Amerika 1492 var ön El Hierro det västligaste stycke land man kände till.
Alltså gick nollmeridianen här - ända till 1884 då den flyttades till Greenwich.
Känslan av att världen tar slut blir inte mindre av de vildsinta vågorna som slår långt upp över det lilla huset på udden Punta Grande på El Hierros norra kust.
Huset byggdes som hamnmagasin samma år som nollmeridianen flyttades men är sedan 1988hotell. Under några år var Hotel Club Punta Grande med i Guinness rekordbok som världens minsta hotell, med fyra rum.

Havsutsikten är magnifik, men fönstren är små och försett med en bastanta luckor.

Här är havet en makt att räkna med - och vidta försiktighetsåtgärder mot.
Bakom baren i bottenvåningen är fönstret desto större, men försett med luckor både ute och inne. Här kan man sitta i värmen med ett glas och njuta av vädrets och havets makter.
El Hierro är alltså inte i första hand en ö för bad och sol, även om vi njuter av solvärmen nere i La Restinga, öns sydligaste punkt och bästa ursäkt för en badort. La Restinga är populärt bland dykare och vattnet utanför är naturskyddsområde med rikt växt- och djurliv.
Precis innanför hamnen och under höga lodräta klippor ligger den lilla kolsvarta stranden där man kan bada eller sola mellan palmer. Vattnet är lugnt innanför piren men slår upp högt där bakom."

tisdag 30 mars 2010

Semi motståndet klart


HV71 möter Skellefteå AIK i SM-semifinalen. Detta stod klart sedan Skellefteå slagit ut Färjestad ur slutspelet och Linköping besegrade Frölunda. Första semifinalen spelas på bortaplan på torsdag.

Må bra vän


Idag, mitt i "Mästarnas mästare" ringde det på dörren.
Något som inte händer så ofta eftersom alldeles för få människor gör spontan besök.
I alla fall... utan för stod en vän som vi inte sett på tok för länge.
Så kul att ses igen! Varför ska det vara så svårt att få till träffar?
Tillbaka till vännen...
Denna fantastiska kvinna får mig alltid på gott humör, hon är alltid ett stort och omtänksamt leeende! Jag förstår inte hur hon orkar, för livet är ju inte alltid lätt. Men jag låter mig gärna värmas av hennes glädje.
Idag körde hon förbi och hade bestämt att om det lyste hos oss skulle hon stanna och säga hej. Snacka om att förgylla vår kväll, åt skogen med "Mästarnas mästare"!! Sitter fortfarande med ett leeende i hjärtat. Tänk om fler var sådana glädje spridare, då hade världen varit annorlunda! Och tänk alla blivande föräldrar som kommer att ha lyckan att ha med henne under sin gravditet och förlossning. All lycka nu när du lämnar datorvärlden och ger dig in i bebisvärlden!
Tack för att du stannade till idag!
Vi har sagt det förut, men nu måste vi ses hela familjerna!!

Titta vem som är hemma igen...


Efter att ha busat med Cosmos, gnagt i sig ett helt ben (veggoben som serverades hos Blondie var ingen höjdare tydligen ;) )och kollat igenom huset noga efter nya lukter sover hon nu gott! Härligt att Inez är hemma igen, det har varit tomt utan henne!!

Dagens visa

Såg "Så ska det låta" idag och kom på att jag glömt av de här gossarna

måndag 29 mars 2010

Dagens visa

Tja, vi fortsätter väl med sommarens gäster... Love Antell, här med Florence Valentin

Dagens ångest...


Rebound; Idol- Eddie och -Rabih en kombo... duon som Sverige inte behövde.

söndag 28 mars 2010

Ni kan ringa mig istället...

Jag läste att Svenska spel inte får tag på vinnaren till gårdagens storvinst...
Vill bara säga till Svenska spel att om ni har problem med var ni ska göra av pengarna så är det helt ok att kontakta mig. Jag har inga problem med att vikariera som stor vinnare!

Dagens visa

"Förutom Laleh tar Lasse i sommar med sig Melissa Horn, Ane Brun, Sophie Zelmani, Dundertåget och Love Antell på vägarna.
Melissa, Ane och Sophie kommer att medverka på vardera en tredjedel av turnén, medan Laleh, Dundertåget och Love som alla spelar på scen 2 kommer att åka med på hela turnén.
"
Hmmm, vet inte vad jag ska säga, känns inte som någon fullträff, tyvärr... Dundertåget och Love känns lovande, men resten, ja, ja den som lever får se :)