lördag 20 april 2013

Projekt frukost innan löpning rullar på

För mig passar det egentligen väldigt bra att dra på mig löparkläderna och gå ut direkt när jag vaknar. På så sätt är jag vaken mina tre timmar som är lagom innan frukost smakar riktigt bra.
Men sanningen är ju den att jag presterar helt andra tider och hastigheter med frukost i magen. Och ska man springa Varvet vid 14-snåret så blir det inte alls bra på tom mage. Förr om åren har jag ätit frukost innan och inget mer. I år tänker jag försöka få i mig lunch innan också.
Så nu pågår projektet att hitta den optimala tiden mellan mat och träning. Jag vill ju ha så mycket energi som möjligt kvar i kroppen, men inte få ont i magen.
Förra veckan åt jag tre timmar innan, funkade bra. Men kan bli tajt på Varvs-dagen. Så idag prova  jag med  två timmar...
Tänk vilket spännande liv man har ;)

fredag 19 april 2013

Den där medelåldersvarningen rycker närmare...

Idag var det plastade tygpåsar från stor livsmedelsaffären och blipp-maskin på handlingsturen.
Jösses, vart är vi på väg??

Dags att piffa altanen

...den är ju inte riktigt färdig altanen ännu, men lite piff är aldrig fel ändå :)
Vit ros på stam, skära Mårbackapelargoner och söta turkosa lyktor i mina fynd-krukor från Biltema (varför betala 700 kronor för en kruka när så gott som likadan kostar under 200 i grannaffären?).

onsdag 17 april 2013

Ibland blir det somdet ska...

Missade Babel i söndags. Idag kom jag i säng lite senare än vanligt och precis när jag satte på TVn var reprisen av programmet och inledningen av inslaget med  Kristian Gidlund började... som av en händelse kan man tycka, men det finns ju ingen 'slump'.
Ett fint inslag hur som helst och en tår i ögonvrån emellan åt.
<iframe src='http://www.svtplay.se/klipp/1156836?type=embed&external=true' width='480' height='270' frameborder='0' scrolling='no'></iframe>

Årets pelargon 2013 – Tango ’Velvet Red’

Åh, va' härligt det är att ha ett tant-intresse så här på vårkanten nr alla plantskolor svämmar över av sticklingar och plantor! Jag har ju en liten tradition att köpa in årets pelargon varje år och i år är det dessutom en som faller mig i smaken :)

Till årets pelargon utses varje år en enskild pelargon eller en grupp av pelargoner som visar upp ett annorlunda uttryck än det vi är vana vid när vi till vardags pratar om pelargoner. Fokus ligger på sorter som värderas högt för deras friskhet och styrka samt har ett stort skönhetsvärde.
 
Årets pelargon 2013 har unika färger
Årets pelargon 2013 är sorten ’Velvet Red’ inom Tango-serien. Det är en nyhet som har framkommit efter fem års hårt arbete och urval från mer är 20000 korsningar. Det som gör den så unik och har bidragit till att den har utsetts till årets pelargon 2013 är de unika färgerna. Blomman har en för pelargoner helt unik färg i mörkt sammetsrött. Bladen är mörkt gröna med en ton av purpur, vilket skapar en skön harmoni mellan blomma och blad. Årets pelargon 2013 får även mörka, näst intill svarta, stjälkar om den placeras i ett ljust läge.
Bild och text från Blomsterlandets hemsida.
Blomsterlandet har dessutom Pelargonvecka nu!!