lördag 14 november 2009

Modo - HV71


HV71 vände underlägen 0-2 och 1-3 och fick med sig två poäng från Örnsköldsvik. HV71 vann med 5-4 efter att Oscar Sundh avgjort i förlängningen. HV71 fick därmed en efterlängtad seger på bortplan trots skadebekymmer.
By the way så nätade barnens brylling mot Leksand här om dagen, bra jobbat Richard!

fredag 13 november 2009

Fredag!

Det finns nog ingen bättre låt om fredag... eller?

Vem sa att FB inte var bra...

En ung man från New York undkom ett 25-årigt fängelsestraff för väpnat rån tack vare sin Facebook-status.
Samtidigt som han skulle begått rånet skrev han nämligen ett inlägg i sin status – om pannkakor.
Rodney Bradford satt häktad i nästan två veckor, anklagad för att ha brutit sig in i ett hem i Brooklyn och genomfört ett väpnat rån.
– Jag satt på Rikers Island i tolv dagar. Det var fruktansvärt. Om det inte vore för Facebook skulle jag fortfarande sitta på Rikers Island, säger Bradford till New York Post.
Det visade sig att Bradford postat ett inlägg på sin Facebooksida där han retade sin gravida flickvän för att hon inte följt med honom för att äta pannkakor.
I stället för att ha brutit sig in i en lägenhet med vapen i hand – så var Bradford 13 kilometer därifrån i sin fars hem på Manhattan och knappade på hans dator.
Vid en status står alltid en tidsmarkering. Tiden brevid statusuppdateringen var en minut innan det väpnade rånet tog sin början.
– Det var förmodligen avgörande för åklagarens beslut att lägga ner åtalet, säger Bradfords advokat Robert Reuland till AFP.
Ett vittne hade pekat ut Rodney Bradford som en av rånarna, och hade han fällts hade han riskerat upp till 25 år i fängelse.
Reuland säger att det är första gången han hört talas om ett fall där internetbevis använts för att motbevisa ett åtal.
Nätverkssajter som Facebook, MySpace och Twitter ingår i många rättsfall, men vanligen som bevis på överträdelser – inte tvärt om.

torsdag 12 november 2009

HV71-Frölunda HC


HV71-Frölunda HC 2-2

Bra för husfriden, tråkigt för tabellen...

Frölunda gjorde det som inget annat lag lyckats med i höst - nämligen ta poäng av HV71 i Jönköping.
Matchen slutade 2–2, och HV tappade därmed serieledningen till Färjestad.

Sandaler


Jag har ju funderat på att byta ut mina kära sandaler mot andra skor... flashback här... men så idag kom lösningen bokstavligt talat som ett brev på posten idag. En Tradera vinst som jag nästan trodde att jag blivit snuvad på (alla affärer går inte lika smidigt på Tradera) Vintersandaler, perfekt!

Ikväll ser jag...

... Glee
Jag måste säga att jag har lite svårt att hålla koncentrationen uppe... kanske för att jag fokuserade mig sååå hårt under "Mammas pojke"... eller inte :)

25-00

Nu drar snart P3 populär 25-00, den stora omröstningen som så småningom ska resultera i en lista över 00-talets 25 bästa svenska låtar. Nästa vecka kommer de att presentera 200 låtar som man får rösta på, låtarna ska reduceras till 100, som sedan blir 50, och så vidare. På nyårsafton är resultatet färdigt, och vi kommer att veta vem eller vilka som gjort decenniets allra bästa låt.
Redan nu kan man göra en öppen nominering på de låtar man tycker är de bästa svenska låtar som är utgivna mellan 1 januari 2000 och nu.
Nominera dina gulkorn och gör det HÄR!

onsdag 11 november 2009

Ve för Vellinge


Jag läste en intervju med Melissa Williams, domaren i Dansbandskampen ni vet... Där säger hon så här
"– Efter det första programmet såg jag något som jag anade fanns under ytan. Det som jag alltid känt är att rasism och fördomar i Sverige är mycket farligare än i sydstaterna där du har Ku Klux Klan. Där har du det åtminstone rakt i ansiktet och de säger och de står för att de tycker att du är ett asshole för att du inte ser ut på ett visst sätt. Men här döljs det bakom ett leende. Det bubblar under ytan."
På något sätt så fastnade jag i det och gick och gnagde. Va' f*n är det som händer? Sen dök de riktigt läskiga typerna upp i form av Vellinge borna (inte alla jag vet...) Tänk att man i Sverige idag kan hitta det här på en kommunal hemsida...
"Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. ... Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. ...Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna cirkus - så här får det inte gå till!"
Det är läskigt!

Då var det dags igen...

... Elitserien körde igång efter landslags avbrottet
Luleå HF-HV71 5-3

Det räckte inte med tre riktigt snygga HV-mål och ledning med 3-2 halvvägs in i tredje perioden. Luleå vände på steken, vann med 5-3 och HV71:s dystra bortafacit fortsätter.

tisdag 10 november 2009

Spelning med UP


Den 4:e december gör vi en unik konsert tillsammans med musiker
frånGöteborgs Symfoniker.Förutom att det blir höstens enda sverigespelning
hoppas vi det kommer att bli en sprakande musikalisk upplevelse.Syntar, stråkar,
pukor, blås och såklart... UP-hits!Biljetter: http://www.gso.se/?pageid=7087&eventId=2254
Varmt välkomna!/Christer, Paul & Hans

Åhh, va' mysigt det hade varit att gå tilsammans med Ottilia och ha en tjejkväll. Ottilia är ett stort UP-fan, men vi är ju på Idol den kvällen... skit också! Någon som vill ha en Idolbiljett... ;)

måndag 9 november 2009

Rosa, rosa, rosa

Tänk va' mycket jag had etävtt om jag hade haft en sån här...
Och så lycklig man skulle bli när man kom in i tvättstugan

Hmmm, det känns bekant...

Det börjar på minna om en annan turné...
"Efter diskussioner med läkare känner vi oss tvungna att även ställa in konserterna i Arendal (10/11) och Larvik (11/11) för att se till att Johan Persson verkligen blir helt frisk.
Vi är verkligen oerhört ledsna men hoppas att kanske en del av er skall kunna åka till Tönsberg eller Oslo istället.
Turnén startar alltså upp igen i Oslo den 12 november."

Den är ju för rolig...

Guds tre flickor

En ny favorit är serien Guds tre flickor på SVT.

En ungdomsserie förvisso, men den är grym.

Många frågor och funderingar om livet och rätt och fel tas upp på ett sätt och med glimten i ögat i precis min smak. Dessutom tar den upp döden på ett fantastiskt odramatiskt vis.
Sen spelar Susanne Reuter en lätt ironisk Gud på ett lysande sätt.

Ett av hennes visdoms ord...
Den inre rösten är svår att höra.
Det är som en liten fågel i Globen mitt under Melodifestivalen...
man måste lyssna väldigt noga för att höra den.



Se första programmet i serien här

Möten med människor

Ibland möter man människor som man tycker jätte mycket om och uppskattar. Kanske hade man egentligen aldrig "klickat" med dem om man inte mött dem just där och just då. Kanske hade man inte ens en känsla av det första gången man sågs heller.
Så är det för mig just nu!

Jag har träffat en människa som jag respekterar och imponeras av gång på gång.

Hon är så otroligt genom-klok så det finns inte.

Samtidigt är hon inte på något sätt omedveten om sina egna mindre starka sidor och det gör henne reflekterande. Även om det är lättare att se andras fel och brister än sina egna.

Att hon sedan har en stor medmänsklighet och ser sina medmänniskor som de unika individer de är och att alla har rätt att ha sina egenheter gör henne till en varm medmänniska.

Som pedagog är hon nyfiken, engagerad, tydlig, inhörande och vill hela tiden frammåt. Fantastiska egenskaper, om än lite skrämmande ibland om man inte vill lika mycket själv, kanske ;)

Vilken tur att du kom in i min värld just nu, när jag inte visste åt vilket håll jag ville!

Jag försöker tala om det ibland, men det känns så platt. Hoppas att du genom mitt lilla inlägg förstår hur mycket jag faktiskt uppskattar att ha dig i min närhet! Så där är vi sida vid sida, olika men ändå tillsammans... du smidig som en delfin och jag mer som en ... ko :)

Glöm aldrig vem du är och vad du vill, även om man kanske ibland väljer att inte visa hela sitt rätta jag!

söndag 8 november 2009

Då var det Johan i alla fall..

Kära publik.
Den här turnén börjar motigt.
Ikväll har vi ställt in för andra gången.
I två dagar har vi spelat med en ganska sänkt Johan Persson, igår och i förrgår tyckte jag dock att han hade lite färg och glöd i ögonen.
Idag var han sämre igen.
Det är rockmusik vi håller vi på med. Det är en förutsättning att det finns lust och inspiration. Ska vi börja äventyra folks hälsa så har det gått för långt, även om det är stora konserter och trycket blivit massivt.
Johan har haft stor press på sig och varit tvungen att ta tuffa beslut mitt i all feber och orkeslöshet.
Det är ännu inte bestämt hur vi gör med Arendal och Larvik.
Vi informerar här på hemsidan så fort vi vet nåt.
Kanske kan man tycka att jag borde genomfört konserterna ensam, eller ihop med resten av bandet, och det skulle jag förstås kunna, men det är inte en sån spelning vi sålt biljetter till och jag skulle känna det som nonchalant att riva av lite låtar med vänsterhanden för att komma undan. Den konsert vi är stolta över och står för har förberetts länge tillsammans med ett stort crew av ljus-, ljud- och instrumenttekniker och Johan spelar en väldigt viktig roll.
Han är den grymmaste musiker jag träffat och har spelat med mig i drygt tio år nu. Det är helt enkelt inte samma grej utan honom.
Istället får vi se fram emot en riktigt kraftfull turnéavslutning i den kungliga huvudstaden på Hovet den 14 december.
Och skicka all positiv energi vi kan till Johan och hoppas han kryar på sig ordentligt.
Ni är förutsättningen för att vi ska kunna få åka runt och spela, ni är hela fundamentet.
Jag är väldigt ledsen över att ni fått vända i dörren och jag förstår all besvikelse. J
ag hoppas på er förståelse igen och ser fram emot gemensam revansch.
Varma kramarLasse

Dagens fynd


Idag var vi en sväng i stadens sportaffärer eftersom Mats fick en ny bandklubba i farsdagspresent. Den som kom hem med fynd var... jag :)
Dels hittade jag en Nike löparjacka, samma modell som den på bilden men i neongul och med reflexer- perfekt när man springer i mörkret. Ursprungspirset var 500 kronor, sen var det halva reapriset, så 125,50 blev det till slut! Perfekt!
Ett träningslinne från Casall fick också följa med. Pris istället för 445, 99 riksdaler...
Varför betala mer ;)
Kan tipsa om Spot Outlet i Kållered. Det är utföräljning på Stadiums överblivna sortiment. Så är man inte så noga med årets modell och färg är det perfekt!

Tråkiga nyheter

Tyvärr har det precis beslutats om att söndagens konsert på Annexet i Stockholm också måste ställas in på grund av sjukdom. Tror inte att det hänge rpå Johan igen, de skulle ju spela utan honom härom konserten så det verkar ju inte vara omöjligt. Nope, jag tror någon annan i Bandet också är sjuk. Återkommer när jag tagit reda på vem ;)