lördag 12 april 2008

Rostasfilé

blev det till middag *mums*
Självklart var det ekologiskt och närproducerat nötkött vi åt. Det kom en ny låda kött i veckan så vi plockade godbiten som vi sparat från förra lådan och hade kalasmiddag idag.
Tjejerna åt så att de inte ens hann parat mellan tuggorna.
Till filén åt vi potatisgratäng och ungsstekat champinjoner och squars under färskost-täcke...

Tracks

Alltså...., jag bara undrar,
1. Vilken av melodifestivallåtarna ligger högst på Tracks?
2. Vem höll på den i melodifestivalen?

SVAR:

Nummer 8 på tracks är
Lasse Lindh Du Behöver Aldrig Mer Vara Rädd
en av mina favoriter!

Staffan med Lasse


Skönt att höra att herr Winnerbäck har packat upp turné väskan, stängt av dator och varit lite produktiv!


Tyvärr är ju båda herrarna lika hemliga, så jag hittar ingen länk med musik...

Återkommer om jag gör något fynd på det stora internetet

Hunden, människans bästa vän

.....men man kan ju inte säga samma sak åt andra hållet, i många fall.
Var inne på Blocket på min dagliga "kolla vad det finns för hundannonser-tur".
Hittade två annonser som sålde Basset hound's, vilket är ovanligt då det nästan aldrig säljs B -H:s på Blocket.
I den ena annonsen såldes det 7 valpar efter en tjuvparning mellan familjen 2 bassar.
I nästa annons säljs ....tadaaa.... mor och far basset, på grund av allergi.
Åååååååh, va' trött jag blir!
Och vad det känns som om fru Basset-ägare tror att alla Blocket köpare är helt dumma i huvudet. Om man lägger in sitt, ovanliga, namn i två annonser brevid varandra. Det handlar om en förhållandevis sällsynt ras och man har tikens namn med. Tror man inte att människor är det minsta kapabla att lägga ihop 2 och 2.
En Bazetts tik var det..... så lite sugan är man ju att åka och titta. Men nu är jag ju med lamm så det kanske inte är så smart :)

Missad match och vinst

Jag måste erkänna att jag inte har sett finalmatcherna på TV, mitt hjärta klarar inte det!
Men jag har följt dem på expressen.se:s liverapport.
Igår hade det ju, kanske, varit värt att se matchen eftersom det blev vinst. Men å andra sidan
3-3 i slutresutat och förlängning är anstängande för både hjärta och hjärna!
Nästa match ska jag stålsätta mig och se, nu tar vi dem!!

PS Jag förstår att LHC är galna av ilska just nu, det hade jag också varit.
Läs mer i Expressen

fredag 11 april 2008

Två döttrar hemma och en på vift



Två döttrar, på två ben var, har vi tryggt i var sina sängar här hemma. Vår minsting, hon på fyra ben, är på egna äventyr i två nätter. Dels tyckte Suzanne att jag behövde sova, dels måste hon bli van vid att andra tar hand om henne. Så hon inte blir för präglad på mig. Jag kan ju inte ta hand om henne för evigt, hon måste kunnas flaskmatas av olika männiksor. Men visst känns det lite tomt när man går här hemma och det inte "klapperi klopprar" bakom mig för varje gång jag rör på mig....
Samtidigt är det ju skönt att kunna koppla av och inte vara rädd för att hon tar studs-steg på sidan ut i hallen och rasar rakt ner i trappan. Så jag ska njuta av att vara ensam i en och en halv dag och sedan så ses vi igen på söndag förmiddag. Hoppas det blir fint väder då så vi kan vara ute en stund!

Alison Krauss



Så bra!

torsdag 10 april 2008

Lyxfällan

Eller vad de heter, ett TV program på TV3 som går nu klockan 20.
Jag har aldrig sett det förrens nu. Nu har jag sett tre minuter och jag byter kanal och återkommer aldrig......
men snälla nån. En familj som "spontanköpt" ett hus och trodde det skulle bli billigare än att bo i lägenhet "för man har ju ingen hyra i villa". Men tjena lån, amorteringar och skatter - är ju samma utgift fast med andra namn. Vakna upp!
Nä, jag gosar lamm istället :)

Håkan och Kent tillsammans, WOW!


Älskar du Kent? Och Håkan Hellström? Då ska du se till att vara på Sofiero slott utanför Helsingborg den 23 juli.

De kallas Sveriges största rockband.
Nu får de sällskap av Sveriges just nu mest hyllade manlige artist.
Kent och Håkan Hellström delar scen i sommar.
Från Aftonbladet.se

Nytt med Lasse

Tyvärr inget solo, utan Lasse gör en duett med Melissa Horn på hennes kommande debutalbum. Låten heter "Som jag hade dig förut". Lyssna på låten på Melissas MySpace sida och bedöm själva.... det är mycket hjärta och smärta nu, igen...

Vem är du????

Efter en ganska lugn natt och frukost var planen att Kerstin skulle sova medans vi åt vår frukost. Självklart hade hon med sig sin "säng" (som hon inte sovit mycket i under natten, mycket mysigare under täcket...) Men med mat i magen och en natts god sömn så var det ju inte aktuellt att sova! Här finns massor att utforska!!
Cosmos ligger som vanligt inom synhåll. Han fick sova ute i natt för att jag skulle kunna koppla av ordentligt. Det brukar han ju i och för sig göra så det är inte synd om honom.Men hallå?? Vem är DU?? Glatt studsar hon fram till Cosmos.... tar snig en sniff....
...och fortsätter att sniffa... starx därefter räddar vi Cosmos (eller Kerstin) svårt att säga, men Cosmos börjar göra mindre vänliga ljud i från sig i alla fall.
Nu ska vi lämna Ottilia i skolan, Kerstin får åka med under jackan. Kan Backa Västergård få bättre reklam?? :)

onsdag 9 april 2008


Ja, ni förstår läget efter matchen va'
Jag tycker inte om att säga att någon är dålig, bättre att säga att någon är bra. Därför har jag inte lagt in de här bilderna förut, men nu kan jag inte låta bli......


Lamm fortsättning....

Jaha, först kan jag ju klargöra att våra lamm får namn efter Bullerbyn och inget annat!
Anna, Britta, Bosse, Lasse, Olle och Kerstin har vi hunnit med än så länge.
Att Anna heter Anna-Freja är för att hon är renrasig och hennes släktnamn är Freja. På riktigt heter hon Backa Västergårds Anna-Freja, men det är det ju aldrig någon som säger. Det heter hon bara i pappren.

Kerstin hade iallfall haft en ganska bra natt hos Suzanne. När hon kom imorse hade hon ganska bra koll på att äta ur nappflaska, brunchen gick också ganska bra och när jag gav henne lunchen så var det inga problem längre. Hon har också gått från att äta 0,5 dl till 1,0 dl per måltid -börjar bli en stor ätare med andra ord :)
Under dagen har hon varit inne i förskolehuset, jag har haft pappersdag så hon har legat i knät och sovit, sovit i sin låda eller lullat runt i huset och kikat. När jag gick hem vid 14 så fick hon flytta ut i boxen i stallet. Vi provade att låta henne bo med Britta som har eget lamm, men det gick inte. Vi provade också att sätta ihop Anna-Freja och Britta med deras respektive bagg-lamm (men utan Kerstin) men det gick inte heller, Anna-Freja var inte snäll mot Brittas Olle. Så nu får Kerstin bo i en egen box med värmelampa. Hon skrek ensamt och övergivet när jag gick, men vad ska vi göra? Hon måste ju vara ett får....
Ikväll ska jag upp på jobbet och ha möte och sedan ska hon få följa med hit hem. Då kan det nog bli ett par bilder också så ni får se hur söt hon är!
Vi hörs!

tisdag 8 april 2008

Mentalt utmattad

Halloj!
Vilken jäkla dag, rent ut sagt!
Slitna mellan hopp och förtvivlan, och, förtvivlan och hopp har vi blivit idag.
Det började när Sophia låste upp stallet i morse och hittade ett nytt lamm. Medans hon stack ut huvudet genom dörren kom det ett lamm till. Det var då problemet började. Tackan är första gångs mamma. Vår ras får aldrig mer än ett lamm första gången, förutom den här gången då. Anna-Freja (tackan) är en jätte bra mamma åt Lasse (första lammet) men det andra lammet (Kerstin) som kom ville hon inte alls veta av.
Till slut fick vi Anna-Freja att tvätta båda sina lamm torra och rena. Kerstin var väldigt liten och ämlig men tog i alla fall sig till juvret och fick mat först. Lasse fick sitt första mål mat efter lunch, men det var lugnt, han är mycket större.
När väl Kerstin fått äta började det riktigt stora problemet. Anna-Freja stångade henne så fort hon kom åt. Så idag har vi haft någon sittandes i boxen hela dagen för att försöka få tackan på bättre tankar och förstå att hon har två bebisar.
Våra intentioner var goda, men misslyckade!
Suzanne och jag träffades i stallet vid stängning för att lösa av Sophia och försöka hitta en bra lösning för alla, både bebisar, mammor och människor. Till vår hjälp tog vi får-experterna från Skåne. Tack för alla tips och råd! Vi hittade ingen lösning som var optimal för alla..... Det bästa hade ju varit om lammet hade fått stanna hos tackan och alla fick sova lugnt i natt..... men, Kerstin fick följa med Suzanne hem och sova i hundbur och äta ersättning i nappflaska i natt. Imorgon är det min tur att vara bebismamma, om vi inte fått Anna-Freja att acceptera Kerstin under dagen imorgon...
Den som lever får se!
Nu ska jag stänga ner mig själv, det blir en lång dag imorgon.
Go' natt!!

måndag 7 april 2008

0-1 i matcher

Här skulle jag kunna skriva många fula ord, men det gör jag så klart inte!
Jag gör så här i stället

men hoppas på nästa match så klart!
Räkna inte ut de blå ännu!!

Vemdalen






Ett litet axplock från Storhogna!


Sämre utsikt kan man ju ha vid stopp i liften, eller hur!


Så här såg det ut de flesta dagarna. Vi var först vid liften. Liftskötaren startade liften tidigare än vad h*n skulle. Fredrika ville gärna hinna åka några gånger innan hennes skidskola började 9.15 :)



Mor och far stavade sig fram och tillbaka till backen för att luncha med oss.



Fredrika började veckan så här.... vågade varken åka lift eller i pisten själv.


Men efter att Anders gjort ett kanon jobb i skidskolan...
åkte hon både lift och backar utan problem!
Ottilia hade teknikövningar varje dag i skidskolan. Här åker hon på en skida.
Efter varje sväng i stora backen samlar Anders barnen och går igenom svängen de gjort och hur och var de ska göra nästa sväng. Låter tråkigt, men han kunde verkligen göra det roligt. Ofta genom att få in allt i en berättelse om tex Disney figurerna.

En inte helt ovanlig syn, ensam i hela pisten. Fantastiskt!


Ett steg utanför altanen på stugan och du är i naturen.

Tjejerna hann inte bara åka skidor, de lekte i snön utan skidor också

En vecka går alldeles för fort! Men förhoppningvis blir det skidresa nästa år också.

Sen blir det ju en kanon sommar i år också, det är ju inte så illa det heller!

Tack mamma och pappa för att ni ville följa med oss!


Tack Ulla och Anders också, för att vi fick bo i er stuga!

Goda grannar och gott kaffe


Ottilia hade en grymt "lek med kompisar" abstinens idag.

Jag hann knappt stanna bilen här hemma innan hon var över häcken in till grannen för att fråga om deras Helene var hemma.

Lika snabbt var hon tillbaka, utan lekkompis, men med frågan om jag ville ha en kopp kaffe.... Klart att jag ville!

En god kopp kaffe, en varm sol i ansiktet och en trevlig pratstund med Kristina blev det i efter middags. Precis vad jag behövde efter första arbetsdagen och innan det var dags för middags lagning och Fredrikas gymnastik timme.

Tänk vad det är härligt med goda grannar!!