fredag 8 april 2011

torsdag 7 april 2011

Lägtar redan...

Efter ett glas vitt och en räkmacka på Livingroom i gott sällskap, öl i plast glas och luften vibrerar av förväntan, mörker och några sekunder av tystnad innan det brakar loss - musiken. Ett par timmar i det totala nuet. Den finaste ska ut på höstturné!

När vi tänkte efter...

Ikväll var jag på föreläsning med jobbet.

Väl där träffade jag en kompis jag inte sett på massor av år.
Första gången vi bokstavligt talat sprang in i varandra så hade han lååångt hår, trasiga jeans, gitarr och converse. Det var precis innan för dörrarna på högskolan där vi skulle plugga. Båda var lika vilsna och insåg att vi skulle in i samma sal på samma upprop och letade oss fram tillsammans. Efter det hängde vi ihop ganska mycket, men åren gick och kontakten upphörde.
I alla fall var det långa håret och de trasiga jeansen borta och vi upptäckte att vi hade samma befattning i ungefär likadana organisationer. Med på föreläsningen var också hans fru så vi började prata om hur vi lärt känna varandra och räknade lite löst på hur länge sen det var...
men när vi kom på att det var över 15 år (och snart närmade sig 20) sedan kändes det plötsligt inte lika kul och det blev lite tyst. Jag tror att vi båda slogs lite av att medelåldern närmar sig... :)
Men det var kul att ses och jag tror att vi kan få lite nytta av varandra som bollplank och det känns riktigt bra!

Det var det där med att köpa fint som gav gott till andra...

Att styla sina sneakers med skosnören i olika färger är inget nytt. Att samtidigt bidra till välgörande ändamål när man köper skosnören är däremot en nyhet, åtminstone på Stadium och är en del i årets sneakerskampanj i Sverige.
Skosnören i olika färger representerar alla en organisation som oavkortat får ta del av hela vinsten; Barncancerfonden (blå), Star for Life (gul), SOS Barnbyar (orange) och Rosa Bandet (rosa). Vid köp av gröna, lila, svarta eller vita skosnören slås vinsten ut på samtliga organisationer.