lördag 2 februari 2008

HV71 - Luleå HF


Jag ligger efter!

Jag har helt enkelt kommit iotakt med matcherna just nu.

Mitt liv stämmer inte in i spelschemat, det ska bli bättring! Men det är väl ingen annan än jag som tycker det är roligt när jag radar upp vinst efter vinst

Här kommer ialla fall torsdagens match resultat


HV71 - Luleå HF 5-4


Två poäng i svängig tillställning
HV71 ryckte till 4-2 i tredje perioden, men tappade poäng när Luleå kvitterade. Jukka Voutilainen ordnade extrapoängen i förlängningen när han gjorde sitt andra mål för kvällen.

fredag 1 februari 2008

Familjetraditioner ska ju inte brytas. Så ikväll var det Let's dance dags igen. Som ni ser har vi vår bonus-familjemedlem hos oss den här helgen. Så härligt!!

Klippt och tappad


Idag är Ottilia tvångs-klippt i håret och en tand fattigare.

Att tanden är borta är hon inte ledsen över och hon verkar inte sakna håret heller. Annat ljud var det innan hon kom in i badrummet......

Varför hon klipptes?? Jo, hon har ovanan att suga på sitt hår när det blir tillräckligt långt. Jag tror i och för sig inte på skrönan om "min kompis stora syster som fick operera sig i magen för att hon hade en stor hårboll i vägen". Men håret blir jäkligt ofrächt och tallig ut efter att ha sugits på. Som sagt, när hon väl kom in i badrummet och saxen satt i håret så verkade hon nästan nöjd... Barn är skumma!

Annars har tjejerna haft ett hemigt projekt idag. Efter som det är hemligt kan jag ju inte berätta vad det är. Ni får redan på det sent i morgon eller på söndag!

torsdag 31 januari 2008

Lerhögar

Under de två vandrande lerhögar som idag vandrade hem från Backa Västergård hittade jag våra döttrar :) Jösses, vad de såg ut! Jag fick bära ner kläderna i duschen och spola av dem.... Men va' härligt att de kan leka och ha kul ute i alla väder. Idag var det ju påbörjad storm och ändå var de ute och grävde i sandlådan och grejade med sina projekt. Jag skulle inte kunna tänka mig att ha våra tjejer på förskola / fritids där de inte är ute mycket! Tänk så många barn som inte är ute, hemskt. Sen tycker dessutom personalen att de får så stökiga grupper.... undrar varför. Barnen ifrån 6-års gruppen har så mycket sprätt i kroppen när de kommer bort till oss efter en dag i skolan. De är ju också vana att vara ute massor, snacka om omställning för dem! Nä, ute är bra!!
Tjipp och hej!

onsdag 30 januari 2008

Djurgårdens IF - HV71


Det är inte så att jag bara berättar om vinster. Jag var datorlös igår *skräck och gru* därför ingen hockey rapport.... eller rapport överhuvud taget. Men nu kommer det en!

Djurgårdens IF - HV71 2-2
HV71 fick en tuff start och underläge 0-2 borta mot Djurgården. Men sedan tog HV71 över matchen och kunde vända till 2-2 och få med sig poäng hem.


Jonas! Vi förlorar aldrig, aldrig över Djurgården. Vi skapar bara lite spänning!!

Dagens gäster och dagsform i detoxen

Idag har vi fin besök!

Brandy och Bilbo är här och förgyller vår kväll.

Jag vet inte, på något sätt mår man som man förtjänar just nu.... allt skit man stoppat i sig ska ut. Kruxet är bara att man stoppade i sig det under flera månader och nu ska det ut på 10 dagar -det är smärtsamt och humörpressande!!

Fisk förnyelse

Igår var vi i zoo-affären för att inhandla 1styck ny Malavi-ciklid som sällskap åt Muu. Tanken var ju att Muu skulle få simma till de sälla jaktmarkerna och sedan skulle vi förnya oss med en annan, mindre intensiv fiskras. Men Muu är en seg fisk som inte ger upp, trots ostädat akvarium och att hon inte får mat på lääänge. Så nu gav jag upp och tyckte för synd om henne och bestämde att hon skulle få en ny kompis. När vi kom till zoo-affären så dock experten att nix, pix, två nya fiskar bör det nog vara om det ska funka. Så då fick det ju bli så.... Bella och Blue flyttade hem till oss. När vi skulle betala strulade kortköpet och under tiden fick tjejerna syn på hyllan med plastväxter och allehanda mer eller mindre fantasifulla saker att ha i akvariet. Flickorna undrade så fint och sött om de kunde få köpa något roligt att ha i akvariet..... Mnjaaa, OK då! Men ni ska komma överens, själva, om en sak som ni vill ha och den får inte kosta mer än 100 kronor. Glatt skuttade tjejerna iväg och jag stod nöjd kvar, övertygad om att de A) aaaaaaldrig skulle kunna enas om en sak att köpa. B) aaaaaaldrig skulle kunna hitta något för mindre än 100 kronor som de kunde enas om att köpa..... Det tog 15 sekunder sen kom de glatt tillbaka med "det här".......

Vad det nu är vi har kommit fram till att man kan kalla det blomma / svampar / anemon eller plast-skit, välj själva :)

Nöjda och glada var tjejerna i alla fall!

Hur det gick för fiskarna.... jo, de verkar komma överens

Fredrika: Mamma, har alla mammor

Jag: Ja, alla har mammor

Fredrika: Har verkligen alla, alla mammor?

Jag: Ja, alla har en mamma, annars kan man inte finnas. Sen kan ens mamma vara död, men från början har alla en mamma....

Fredrika: Har Lasse Winnerbäck också en mamma?

Jag: Ja, han har också en mamma

Fredrika: (med eftertryck) Då har verkligen alla en mamma!

måndag 28 januari 2008

Detox

Efter att ha byggt upp ett grymt sockerbehov efter julens alla kalas är det dags för en avgiftning. Detta ska gå av stapeln i 10 dagar med start idag. Jag var på hälsokosten idag för att köpa avgiftningskuren, tyvärr fanns inte den som jag var på jakt efter men affärs-tjejen rekomenderade ett annat märke. Det här var piller man skulle ta på natten, det jag har faft tidigare är en dryck, det verkar ju lite smidigt att bara ta ett piller iofs. Jag köpte det så får vi väl se. Mats har varit väldigt skeptisk hela tiden mot avgiftning och rynkat på ögonbrynen. Idag när jag kom hem med pillren så fanns det till två kurer i burken. Så nu är vi plötsligt två som ska avgiftas.... Vi får väl se hur humöret i den här familjen blir den närmaste veckan. Vi kanske ska skjuta på familjemiddagen på lördag :)

Kan göra en liten uppföljning på hästolyckan igår....
Inga skador på Linda förutom en jätte blodutgjutelse runt hela ögat som troligen kommer sprida sig över hela ansiktet när svullnaden lägger sig. Vilka färger det kommer att bli... Hon hade värk tack vare trycket så hon hade behövt iväg i alla fall för att få smärtstillande. Ögat har de inte kunnat undersöka än, då det är så svullet - vi får hållatummarna att det är ok. Hon hade verkligen tur! Ebba (valpen) saknar mig något otroligt och funderar alvarligt på att flytta hit :) Men annars har de det bra!

Nu ska jag ta mitt första detox piller och känna hur alla gifter rinner av mig!
Go' natt!!

söndag 27 januari 2008

Äntligen bilder!!

Nu har Mats fixat så att jag kan få in bilder direkt i min dator, utan att behöva ta omvägen runt hans dator! Så nu kommer det att bli bilder i bloggen, jag lovar!!

Vi premiär testar genom att visa Lena och eriks sista tillskott i familjen - Engla. Så fin!


Och den lilla Ebba som var med om så mycket äventyr sin andra dag i nya hemmet...

Fler bilder kommer, men nu är det go' natt!

HV71- Timrå 6-2


Gårdagens nyheter i och för sig, men jag kan ju inte låta bli :)

HV71 vann bekvämt över Timrå med 6-2

Dags för en tabell, kanske:


Lag GP GD P
1 HV 71 41 +35 83
2 Färjestad BK 40 +16 67
3 Timrå IK 41 +2 67
4 Linköpings HC 41 +6 64
5 MODO Hockey 40 -4 64
6 Djurgårdens IF 41 +4 60
7 Frölunda HC 41 +2 60
8 Brynäs IF 41 -3 53
9 Södertälje SK 41 -4 51
10 Skellefteå AIK 41 -13 51
11 Luleå HF 41 -13 50
12 Mora IK 41 -28 45

Tja, det ser ju OK ut :D

Go' men läbbig dag

Nu är jag sliten, men mätt :)

Vi drog till Mats syster, Lena, Erik och Johanna i Säve vid lunchtid idag.
Solen sken och vinden ven inte, fantastiskt.
Det blev en promenix i lagom takt genom skogen och till stallet för att ge hästarna lunchhö.
Till och med tjejerna verkade uppskatta att vara ute och röra på sig i det härliga vädret!

Väl hemkomna blev det lite tjôt och Mats tittade lite på om han kunde hjälpa Lena och Erik med ett trådlöstnätverk.
Då ringer telefonen..... en av tjejerna i stallet har blivit sparkad av en häst i ansiktet och är på väg in till sjukan med ambulans. En annan av stalltjejerna ska följa med henne.
Det i sig var ju en otäck olycka, men en annan olycka i olyckan var att tjejen hade hållt sin pyttelilla Jack Russel valp i famnen när hon blev sparkad. I olyckan tappade hon valpen som sprang bort!
Ebba som valpen heter kom hem till sitt nya hem igår från uppfödaren, så hon vet ju varken vad hon heter eller var hon bor.
Lena och jag slängde oss i bilen för att hjälpa till att hitta valpen.
När vi kom var ambulanspersonalen precis på väg att hjälpa den sparkade tjejen in i ambulansen. Hon gick själv fram till ambulansen så hon hade tur i oturen. Men hon var inte vacker, smällen hade tagit precis över ögonbrynet....
Lena och jag sprang upp i skogen och hittade efter bara en liten stund Ebba. Tur att hon var så pass liten, hennes små ben orkade ju inte springa så långt!
Så Ebba fick följa med hem till Lena och Erik. Hon satt i mitt knä resten av tiden, så söt. Ännu sötare när hon rullade i hop sig mot armen och somnade, jag smälte (det gjorde nog t.o.m. med Mats även om han aldrig skulle erkänna det...)

Ja jösses vilken dag... från söndags lunk till akut utryckning!
Tänk vad snabbt det kan gå när olyckan är framme!
Nu förstår man återigen, man behöver liksom bli påminnd ibland, vikten av säkerhets tänkande när man är med stora djur! Och så finns det dom (du vet vem du är) som t.o.m rider utan hjälm, skrämmande! Har man inte mer att skydda inanför pannbenet än så, så kan man ju ialla fall tänka på sina anhöriga runt omkring som blir rädda och oroliga!

Nå väl....
God lunch fick vi i Säve, takc så mycket, och sedan var det dags för Zimzam. Tjejerna börjar bli riktigt duktiga i bassängen. Nu ska bara Fredrika våga hoppa från kanten och våga få vatten i öronen :)

Båda tjejerna somnade inom 7 minuter efter att de lagt sig, så de var också slitna
Nu ska jag "göra" räkningarna och sedan blir det till att dum-glo i soffan :)

Ha en bra vecka, nästa vecka!!

Tre festisar

Det är kanske inte såååå bra att klämma i sig tre festisar på kvällskvisten när man håller på att lära sig sova utan blöja....
Det är verkligen inte bra av mamman att inte inse det!
Vi tar nya tag i kväll!

Nu ska vi ut till Säve och solen, kanske blir det en tur till häst också. Det beror på hur lång tid det tar för Mats att fixa färdigt det sista med utsidan av fönstret.

Sedan är det ju Zimzam, så vi hörs inte förrens till kvällen nästa gång.
Ha en härlig dag!!

Ett stort grattis till Martine som fyller 60 år idag!!

Kort kalas

Hej!
Igår blev det ett kort kalas....
Mats var ju tvungen att göra färdigt fönsterbytet innan vi kunde åka. Självklart! Vi kan ju inte lämna huset utan fönster på rätt plats!
Så vi siktade på att komma efter badandet och dirkekt till maten. Vid 18 var det planerat att vi skulle äta och vi lyckades komma dit, nästan, i tid. De andra hade haft presentöppning medans de väntade, så det var ingen fara. Det Keybro's inte visste var att lokalen larmades klockan 20:00....
Så det blev lite hastigt med tårtan :)
Men, men, ett trevligt kalas trots allt!
Tack Catrin och Junior för igår!!