onsdag 23 september 2009

Det där med jobb...

"Men Anna, vad jobbar du med egentligen, när du inte är här och leker med oss... ?"

Hmmm, och jag som tyckte att jag var liiite betydelsefull :)

Värdelöstvetande 1

När vi vunnit snuskigt mycket pengar så ska jag ha en sån här...

Porsche 955 Cayenne




tisdag 22 september 2009

Ikväll ser jag...

















trodde jag i alla fall, tills Mats kom hem och ville se den här...


Nä, ingen kvinna och ingen text

Vad hände... är det därför man alltid ska titta på bloggen i visningsläge innan man stänger ner :)
Jaha, ungefär så här skulle det ju va'


Lisbeth Salander är inte ”kvinnlig”. Det säger läkaren och psykoterapeuten Rigmor Robert på Newsmill (14 september). Stieg Larssons hjältinna i Millenniumtrilogin är våldsbenägen samtidigt som hon är it-snille. Och det är en osannolik kombination enligt Rigmor Robert. I verkligheten brukar våldsbenägna kvinnor vara ”impulsdrivna, kan ha testat droger och ingå i ett gäng” hävdar hon. Dessutom förbereds unga kvinnor enligt utvecklingshistorien på att ”ge närhet, näring och beskydd till små barn”.
Nu får ju inte alla kvinnor barn. Inte alla män heller för den delen. Och Lisbeth Salander är inte en verklig person. Hon är en fiktiv figur. En annan fiktiv figur är Kulla-Gulla, som i alla fall för mig framstår som ännu mer osannolik.
Att kvinnor vanligtvis inte är lika benägna som män att ta till våld är ju fakta. Men att fiktiva kvinnor inte får vara våldsamma är kanske att gå lite för långt. Och vem vet. Kanske finns det några Lisbeth därute som läser artikeln på Newsmill med ett föraktfullt flin på sina svartmålade läppar.