lördag 13 september 2008

Kom just på...


Kom just på att det idag är TRE månader kvar till lucia.....

Jonas Gardell och Lisbeth Salander - sambos

Visste ni att Lisbeth Salander och Jonas Gardell är sambos??



Eller kanske inte....



Inspelningen av andra Stieg Larsson boken är ju igång och då har de valt huset där Jonas Gardell bor till att vara Lisbeth Salanders hem i filmen. Inte nog med det, Lisbeth bor ju längst upp och det gör Gardell också. Kul sammanträffande, eller hur.



Ingen kan vara med uppspselt än Jonas himself.



Gå in och läs Jonas Gardells blogg så får ni följa dramat! Den är fantastisk bra, alla dagar, men just nu är den på topp :)

Julius Ceasar igen...

Ja, jag har ju en svaghet för Julius Ceasar så nu vill jag gärna se den här.......

"För första gången spelas barockopera på GöteborgsOperan.

Med Händels kanske mest kända opera, komponerad 1724, öppnas barockens hela trollerilåda på Stora scenen i en spännande flerskiktad mix där vår tids syn på antiken och barocken gestaltas.

Handlingen utspelas i Egypten 48 f Kr och kretsar kring maktkampen mellan Julius Caesar och Tolomeo, samt inte minst kärlekssagan mellan Caesar och Cleopatra.

Regissören David Radok och scenografen Ivan Theimer, som samarbetat många gånger tidigare i bl a flera Rossinioperor, ger flera aspekter utifrån det orientaliska, det antika och det allmänmänskliga där hela scenrummet involveras. De anknyter därmed också till den barock-boom som just nu råder på Europas moderna operascener.

För det musikaliska har vi lockat hit en riktig barockexpert, den brittiske dirigenten Laurence Cummings. Han kompletterar orkesterns moderna instrument med tidstrogna instrument som theorber, lutor och cembali.

För första gången i GöteborgsOperans historia får man höra röstfacket countertenor. Här blir det dessutom två stycken när de internationellt välrenommerade, William Towers som Julius Caesar och Yaniv d’Or som Tolomeo, kliver in på scenen. Som Cleopatra framträder det nya stjärnskottet Ida Falk Winland. Mezzosopranen Charlotte Hellekant har haft stora internationella framgångar. Med Cornelias roll sjunger hon för första gången på GöteborgsOperan."

Bild och text från Göteborgs Operans hemsida

fredag 12 september 2008

Flyga drake

Jag fick boken "Flyga drake" i födelsedagspresent. Nu har den legat i bokhyllan några månader och jag har vanågon anledning inte kommit mig för att läsa den. Innan jag drog täcket över huvudet för ikväll så kikade jag in på Hammerfalls blogg och vem läser "Flyga drake"? Jo Joacim Cans! Inget ont om Joacim, han är en käck och trevlig pôjk och var ju faktiskt på Kent-konserten i sommar. Men ändå, kan han så kan jag! Så nu ska jag hugga in och ta mig igenom den!

Fel, fel, fel



Varför blir allt jag säger fel,
varför blir allt jag inte säger fel,

varför blir allt jag gör fel,
varför blir allt jag inte gör fel,

varför blir det fel när jag tittar
varför blir det fel när jag inte tittar

hur kan man tänka så rätt och göra så fel
hur gör man för att det ska bli rätt??

Känner ni igen er?
Nu går jag och drar täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag imorgon, go' natt!

onsdag 10 september 2008

Big bang



Men varför skapa en ny big bang? Visst att "de" kan lära sig massor av olika saker, saker som jag inte ens förstår namnet på. Men tänk om det hade blivit ett svart hål och hela jorden hade sugits in, vad hade man lärt sig då? "Aj, fan, det visst inte så vi skulle ha gjort..." Det känns ju liksom lite sent att lära sig det då. Nu verkade det ju ha gått bra, men det var väl ingen säker på innan. Jag tycker inte att det känns helt OK att gambla med mitt liv på det sättet. Ska det gamlblas så vill jag gärna få välja det själv, tack!

måndag 8 september 2008

Dagens vill ha...








Jag har hittat en för mig ny, fantastisk smyckes tillverkare,




Björg, gå in på den ursnygga hemsidan och titta.




Förutom massor av snygga ringar har jag hittat två halsband som föll mig i smaken;




Passade min formkurva och mitt humör perfekt idag, förutom att de var super snygga.




Tyvärr har ju det snygga oftast en baksida.... inte billigt :(
Smyckena säljs bland annat på Deepfling, som också säljer en massa andra fina märken.
bilder från Deepfling

Död orm

söndag 7 september 2008

Ilska

Tänk vad energi det tar när man bemöter ilska. Jag blir helt slut när jag möter någon som är arg på mig. Jag vet inte om det har med åldern att göra. Innan rann det av mig som vatten på en gås när jag visste att jag hade rätt och den ilksne hade fel. Nu blir jag helt urlakad på energi. Just idag är det säkert så att min begynnande dunder förkylning säkert inte gör mig starkare heller.
Nu ska jag sätta mig i TV-soffan och tycka lite synd om mig själv över en skål glass, det brukar hjälpa. Så får jag väl gå dubbelt så långt imorgon, annars får jag så dåligt samvete över dagens glass att jag måste äta en imrogon också för att må bättre. Logiskt? Absolut inte, det är så tröst ätande fungerar :)

Dagens vill ha...

Hur kaxiga är inte de här pilotbrillorna från Tritoni?

Där finns också höstensfavorit klocka

Bilder från Tritoni

Hyllning till Jordbruksverket


Jag är inte avundsjuk på dem som jobbar på Jordbruksverkets kundtjänst idag!
De är inte direkt sysslolösa. Jag har suttit i telefonkö i drygt en kvart så det har verkligen häcken full. Ändå är de så trevliga och hjälpsamma! Det hade varit något för andra, inga utpekade men till exempel Tele2:s kundtjänst att ta efter!

Som tur är fick jag lugnande besked när jag ringde i alla fall!
Både Fjärås och Göteborg ligger inom samma skyddszon så vi kan i lugn och ro ta hem våra kor!

För den som vill läsa mer om bluetongue så finns det på Jordbruksverkets väldigt informativa och uppdaterade hemsida.

Vid närmare eftertanke är nog Jordbruksverket den mest och bäst fungerande myndighet jag är i kontakt med. Undrar om man kan skriva in sig själv och sina barn som kreatur så man kan anmäla sjukskrivning och VAB till dem istället. Det hade säkert fungerat bättre än när man kontaktar Försäkringskassan