onsdag 24 december 2008

Over Grensen, De Beste 1996 - 2009



Från hemsidan....

"Då vi länge försummat vårt trevliga grannland Norge har vi nu beslutat att göra en akustisk Norgeturné i slutet på februari. Med på turnén följer Anna Stadling på gitarr och sång samt Ola Gustavsson på diverse stränginstrument.

Ytterligare en nyhet för Norge är att det den 26 januari släpps en samlingsplatta OVER GRENSEN - Det beste 1996-2009. Det är en enkel CD men har även en tillhörabde bonus-CD som är en liveinspelning från Sentrum Scene i Oslo den 5 september. Som sagt så släpps den endast i Norge"

Men vilken tur att man har kontakter så att man idag har ordnat så att ett ex. hamnar i just min brevlåda när skivan släpps i Norge!! Det får väl bli julklappen till mig själv....
Spana in låtlistan, då behöver man inget mer julgodis!
CD1: 1. Elden,
2. Åt Samma Håll,
3. Farväl Jupiter,
4. Om Du Lämnade Mig Nu,
5. Hugger i Sten,
6. Dunkla Rum,
7. Söndermarken,
8. Hjärter Dams Sista Sång,
9. Ingen Soldat,
10. Elegi,
11. Kom Ihåg Mig,
12. Solen i Ögonen,
13. Kom Änglar,
14. Över Gränsen,
15. Min Älskling Har Ett Hjärta Av Snö,
16. För Dig
Bonus CD "Live fra Sentrum Scene, Oslo 5. september 2008" :
1. En Vänlig Grönskas Rika Dräkt,
2. Mareld,
3. Stockholms Kyss,
4. Söndermarken,
5. Och Det Blåser Genom Hallen,
6. Tvivel,
7. Hjärter Dams Sista Sång,
8. Hugger i Sten,
9. Elden,
10. Åt Samma Håll,
11. Solen i Ögonen,
12. Kom Ihåg Mig,
13. Du Hade Tid

tisdag 23 december 2008

Julklapp från KENT!

Från Kent.nu
Kent önskar eder alla en fröjdefull jul och ett gott nytt år med att bjuda på en helt ny låt gratis, endast tillgänglig via kent.nu.

Låten heter "På drift?" och är inspelad i Park Studio den 1-2 december 2008. Den nya låten kommer i en alternativ version att användas i Friends nya film mot mobbning. Filmen är regisserad av Adam Berg och kommer att ha premiär i tv inom kort.
 Läs mer om Friends och deras arbete på www.friends.se. Ge gärna ett bidrag till Friends genom PG 90 05 27-3 eller BG 900-5273.

söndag 21 december 2008

Jag läser.....


"Viska mitt namn" av Ronlyn Domingue
Hmmm, anorlunda men lovande....

Beskrivning:
I 1920-talets New Orleans är den smarta, orädda Raziela Nolan mitt uppe i enunderbar kärleksaffär när hon plötsligt dör i en tragisk olyckshändelse.
Direkt eftersin död väljer hon att stanna "mellan", den sfär som existerar efter livet men förevad som ligger bortom det.
Från denna märkliga utkiksplats berättar Razi historienom sin förlorade kärlek, och om Amy och Scott, ett ungt par vars hus hon sjuttio årsenare spökar i.
Deras prövningar tvingar till sist Razi att långsamt nysta upp mysterietmed vad om hände hennes första och enda kärlek, Andrew, och att möta ensedan länge dold hemlighet.

Karaktärerna i denna ambitiösa och originella debutbok sjunger av liv och sydstatscharm.
Från den modiga, framsynta Razi, som gömmer förbjuden information om preventivmedel i biblioteksböcker, till den hippa webbdesignern Amy, som hållerpå att gå under av sorg, och Eugenia, som varit fångad "mellan" sedan inbördeskriget.
Viska mitt namn väver samman två tragiska och försonande kärlekshistorier,som ger eko genom tre generationer och kulminerar i ett överraskande slut.

Ronlyn Domingues debut är en härlig, fantasirik roman, som på ett underbart sätt fångar kärlekens natur och hur den tar sig över alla barriärer - till och med döden. Den fram besvärjer kärlekens, minnets och tidens omdanande kraft.