lördag 24 maj 2008

Heja....

Danmark, Frankrike,
Lettland &
Norge






Dagens måste ha....



är helt klart de här, HPM 77 handsfree hörlurarna,










De som följde med nya telefonen var verkligen skitäckliga!

Fixardag


Idag var det fixardag på Backa Västergård. Flickorna och jag var där och grejade från 9 till 16. Mats var hemma och grejade, vi har ju några fönsterfoder som ska målas, sågas och fixas, till exempel... Tjejerna lekte hela dagen lång och är nu slitna. Fredrika somnade innan ESC ens hade dragit igång :) Ottilia läser och lyssnar samtidigt, mysigt nedkrupen brevid Mats, under filten i soffan. Dags att göra dem sällskap!

fredag 23 maj 2008

Ridavslutning


Idag var det dags för ytterligare en avslutning, nämligen ridavslutning.
Tjejerna skulle rida en liten bana och visa vad de lärt sig.
Det var både slalom, volter runt rockringar, halt mellan kornor och annat klurigt.

Till att börja med gäller det ju att ta sig upp på hästen, i det här fallet Brando. Inga problem för Ottilia. En fördel att ha långa ben och liten ponny :)





Fin justering av stigläderna.










Och så iväg!
Brando är envis, men i Ottilia har han mött sin överman. Så när Ottilia väl satt honom på plats är de jätte duktiga ihop.










Efter en felfri runda blir det så klart prisrosett!






Stolt tjej med ponny och rosett!













Hela ridgänget, Ottilia, Sofia på Brando, Suzanne, Svinten och Tova. Tack för den här terminen Suzanne!!

Var fan är mitt band...


idag var det så dags för sista programmet av min favorit serie, "Var fan är mitt band?". Så det var ju bara att jogga lite fortare så jag hann hem. Magnus Uggla är ju fantastisk, men jag är glad att han är i andra änden av Tvkabeln. Jag hade nog blivit tokig på honom! Jag beundrar Martin Hedström som orkar följa med överallt, han kanske får väldigt bra betalt :) Så kaxig, fobisk, inskränkt, självcentrerad och hypokondrisk. Men så rolig att följa på sin jakt efter ett hotellrum som duger och ett band som ska följa med honom på sommarensturné... Skit kul, tråkigt att serien är slut!

torsdag 22 maj 2008

Final!


Bratz Perelli har tagit sig till final i ESC, så nu blir det schlagerfest på lördag!

Vatten cabaré

Ikväll var vi inbjudna på 6årsverksamhetens cabaré De har haft vatten som tema och som avslutning hade de satt upp en liten teaterföreställning med sång och dans i.

Ottilia var uppläsare och läste handlingen såååå duktigt. Klart och tydligt och alldeles lagom långsamt! Alla var så klart duktiga, men Ottilia var duktigast, jag är aldeles opartisk.

Barfotaskor

Jag älskar ju att gå och springa barfota. Tyvärr går det ju inte att göra det här i på gatorna eller i stan. Men så hittade jag de här.....

ser inte snygga ut, men verkar så sköna! Kommer från Vibram Five Fingers Footwear.

Någon som vet om de finns i Sverige??

Joggat!


Efter ett par trötta mornar utan promenad fick jag spatt (och dåligt samvete)!

På med träningkläderna, ett pass på "dåliga samvetet-maskinen" och sedan ut och jogga.

Tog samma väg som jag brukar gå. Ska vara ärlig och skriva att jag inte joggade hela vägen. Men från att ta en timme så tog det 40 minuter så mycket orkade jag jogga. Skönt faktiskt, det ska bli en fortsättning på detta!

onsdag 21 maj 2008

Vår stolthelt i ESC...



... hur ser hon ut nu för tiden egentligen??

Det här var 2004, förutom frisyren ser hon ju fullständigt naturlig och söt ut.








Men nu....
...helt galen!

Om man nu ska sälja egna skönhetspreparat så hade jag nog satsat på att se lite naturlig ut..






När vi ändå är innte på ESC så håller jag fullständigt med Luuk efter semifinalen igår...
"Nu har vi sett 19 av Europas bästa låtar. Vi får hoppas att det inte är för många från andra världsdelar som har tittat!" Så på pricken sagt för semin igår var verkligen under all kritik! Under flera bidrag satt jag och Mats och försökte lista utvilket språk de sjöng på. Engelskan var ju under all kritik många gånger, sjung då heldre på modersmålet!






Ny favorit

En ny favorit bland smyckes designers är helt klart .u.
finns bland annat på inreda.com
Tyvärr finns det bara i silver.... fast å andra sidan har man ju råd att köpa dem då.....



tisdag 20 maj 2008

Dagens vill ha...

kommer från "I like bike" och är så fin! Eller vad sägs...?

Electra Gypsy 3 heter modellen.

Nyheter från SIA

Fantastiska, halländska SIA-glass vill ju inte vara sämre än någon annan glasstillverkare utan lanserar sommar nyheter. Vad säg om....
Blodapelsinsorbet, eller.... Choklad-basilika gräddglass, eller....
choklad-chili gräddglass, eller...
choklad-syltad ingefära gräddglass, eller...
Kaffe gräddglass, eller...

Jordgubb-konjac gräddglass???
Mums, tycker i alla fall jag!

Strimmor, igen :)


Nu kan ni även lyssna på nya singeln "Strimmor" på Lasses MySpace.
Men va' 17, 15 kronor till Amnesty är väl inget att bråka om. Så ladda ner den till datorn istället!

måndag 19 maj 2008

Ny singel!



Lasses nya singel "Strimmor" släpptes idag på download.

Så grymt bra, det bästa på länge! Jag kan redan höra den i sommar på Slottskogsvallen med en kall öl i handen och solen i ögonen!

Någon som är förvånad över den goda kritiken ;)

Här kan man bland annat ladda ner låten;


Inte nog med att singeln är bra....

Lars Winnerbäcks samarbete med Amnesty fortsätter att utvecklas. Förutom att de kommer att resa med på sommarturnén kommer hela intäkten från nya singeln ”Strimmor” att gå till Amnesty. Super!

För er som inte vill ha den på download kommer den i affär 26 maj. Eller varför inte investera i båda, det är ju för en god sak! Heja Lasse

Läs tjej

Fredrika läser!
Det började i torsdags på samlingen. Ett barn i taget fick dra en bokstav ur en påse. När vi fick två, tre bokstäver som bildade ett ord så la vi ihop dem. Fredrika var på hugget, men jag trodde att hon hade tur. Sen satt hon här hemma och tittade på ord kort (på ena sidan var det en bild, på den andra var ordet skrivet). På en bild kunde hon inte lista ut vad det stod, hon kände inte heller igen saken på bilden. Så hon frågade mig vad det stod. "Jag vet inte jag ser inte här ifrån, du får läsa" sa jag. Fffffff-iiiiii-llllll-tttttt, ljudade hon. Men det står ju "filt" sa hon helt pötsligt stolt. Och sedan släppte det, så i helgen har hon läst alla korta ord hon kommit över. Jag har också skrivit lätta ord på ena kanten på ett papper, på andra kanten har jag ritat en bild till ordet. Sen får hon läsa och dra streck till rätt bild. Och visst sjutton fixade hon det! Hon som inte alls varit intresserad av att läsa förut, hon måste ha smygtränat :)

söndag 18 maj 2008

Lördags fix

När Blondie och jag kom hem från morgonpromenaden luktade det härligt av nybakade bullar längst halva gatan. Det var Mats som var i farten! Mumsiga bullar med Philadelfiaost och apelsinmarmelad i. Låter märkligt, men var fantastiskt gott!!

Efter frukost fortsatte jag med min grovstädning av köket. Snart är alla skåp och lådor utplockade, rensade och rengjorda, bänkarna är oljade och allt i topp skick! Ni får hemskt gärna komma hem och titta i våra lådor, tyvärr kan vi inte bjuda på middag för då blir det stökigt igen ;) Blondie och Cosmos valde en slappare attityd i solen på altanen.Fredrika blev hämtad av Tomas efter lunch för att åka hem till Sofia och leka. Ottilia har haft en "arg-vecka" och hade kompis förbud. Jag tror att det var precis vad hon behövde egentligen. Vara ensam med både mig och Mats och få strutta runt och bara vara. Väldigt hjälpsam var hon dock, planterade både ut kryddväxter, gick ut med Blondie (tillsammans med mig förstås), skar sallad till middagen och småpysslade. Sen försåg hon också Blondie med lördagsgodis - tuggben :)Efter att ha hämtat hem Fredrika var det middag, grillat förstås :). Mats hade en uppmärksam kompis vid grillen.

Kvällen avslutades med Sommarkrysset och mys i soffan. Härligt!