fredag 27 februari 2009

Ikväll ser jag...

Papillon

Om livstidsfången Papillons dagliga kamp för överlevnad på Djävulsön, Frankrikes mest fruktade fängelsekoloni, och hans många modiga flyktförsök. Filmatisering av Henri Charrières delvis självbiografiska roman med samma namn.


eller
Underworld: Evolution
Amerikansk rysare från 2006. Denna film visar fortsättningen på krigssagan mellan Death Dealers (vampyrerna) och Lycans (varulvarna). Filmen skildrar en urgammal fejd mellan två stammar
Hmmm, svårt att välja. Det är ju inte direkt samma stuk på dem :)

Lindex webbshop

Lindex har webbshop! Det har de i och för sig haft ett tag, men den är bra så det är nog dags att använda den. Lidex butiken här i närheten är inte jätte bra, tycker jag.... Den här klänningen är inte i min färg, men så fin! Lindex Shop Online - Klänning
Däremot är det här precis min kappa!
Lindex Shop Online - Kappa
Bilder från Lindex Shop Online

onsdag 25 februari 2009

Wrong

Ny video från Depeche Mode!
Kan gott tänka mig att tok dansa till den i Köpenhamn i sommar!
Depeche Mode - "Wrong" (official music video)

Ikväll ser vi...

Lie to me!
 Dr Cal Lightman (Tim Roth) har en ovanlig förmåga, han är expert på att läsa människors kropps- och ansiktsuttryck och ser omedelbart om någon ljuger. Cal kan avslöja de djupaste hemligheter och lösa de svåraste fallen genom att analysera en persons ansikte, kropp, röst och tal. När någon rycker på axeln, roterar sin hand eller höjer sin underläpp vet Lightman att personen ljuger.

Genom att analysera ansiktsuttryck kan han läsa av en människas känslor - från dolda förbittring till sexuell attraktion och svartsjuka. Men Lightmans vetenskapliga meriter är både en välsignelse och en förbannelse. I privatlivet lurar och ljuger familj och vänner för varandra precis lika mycket som brottslingar gör, vilket kan bli väldigt påfrestande för Cal.
Lightman leder en expertgrupp kallad Lightman-gruppen vars tjänster ofta efterfrågas vid federal brottsbekämpning och av myndigheter och den lokala polisen.

Ser jag underlig ut nästa gång vi ses är det för att jag försöker ha stoneface och inte avslöja något om vad jag tänker och känner :)

tisdag 24 februari 2009

Fettisdagen

Självklart firade vi fettisdagen med semlor, hembakade, semlor.
Som vanligt glömde jag ta kort på dem innan vi slukade dem. Men den här stod i kylen och väntade på Mats så den får bli årets semla. Ser inte så god ut och väldigt blek.... men är den laktos-, gluten- och ägg-fri så blir det inte bättre än så här. Mats tyckte att den smakade mumsigt och det är ju det viktiga :)

Kläppen


Ser inte så dumt ut va'!?!
Snart, snart, snart!

måndag 23 februari 2009

Göteborgs Horse Show

Äntligen kunde vi komma iväg på Göteborg Horse Show, efter att i ett par år prickat in sjukdommar precis hlgen när tävlinarna varit. Vi hade sällskap av Lena, Johanna, Joel, Catrin och Junior.





Jätte bra platser på 8:onde raden. Vi såg perfekt!


Det är slitigt att vara på hästtävlingar, Junior tog sig en tupplur :)


Joel var utrustad med ljuddämpare
Kvällen avslutades med middag hemma hos oss.




Rolf-Göran höll en jätte bra clinic och med godis mutor till de som inte tyckte det var så intressant att lyssna fick vi större lite lugn och ro :)




Dagens sanning..

..vet jag inte om det är men lite underhållande ialla fall :)

Till dem som njuter av ett glas vin eller två

....och även till dem som inte gör det...

Som Benjamin Franklin sa:
I vin finns kunskap,
I öl finns frihet,
I vatten finns bakterier.
I flera noggrannt kontrollerade forskningar, har vetenskapsmän demonstrerat att om vi dricker 1 liter vatten om dagen, så har vi efter ett år fått i oss mer än 1 kg Escherichia coli (E coli) bakterier. Med andra ord, så har vi konsumerat 1 kilo bajs.
Den risken finns INTE när vi dricker vin & öl (eller tequila, gin, rom, whiskey eller annan alkohol) detta för att alkohol måste genomgå en reningsprocess bestående av kokning och filtrering av alla bakterier.
Kom ihåg:

Vatten = Bajs
Vin = hälsa
Därför är det bättre att dricka vin och prata nonsens, än att dricka vatten och bli fylld med skit.