lördag 26 januari 2008

Ett hån!

Det är ett hån...
Här har jag jobbat i stallet i 5 timmar i ösande regn och sidvind.
Kall och våt kom vi hem.
Barnen har fått vara på bandyplanen och leka under tak för att överhuvudtaget få röra på benen och bli av med lite överskottsenergi. Och vad händer nu när vi kom hem....? Jo, sol! Det är ju själva ***.
En fördel finns det dock när det är uruselt väder och man är i stallet - inen almänhet kommer dit och vill fråga och prata. Får man säga så?? Ja, ibland är det faktiskt skönt att få gå i sina egna tankar och inte svara på frågor om det är en get eller ett får, hur gården drivs osv. Man kan bli rätt så fed-up på att le och svara som om det är första gången man får frågan.

Mats och Danne är i fullgång med att byta altandörren i sängkammaren och fönstret är ju nu ett gapande hål. Så det går frammåt med vårt projekt.
Ungarna sitter och ser på Shrek 3, vi har Hugo och Hedda som bonusbarn, Pia är sjuk och Danne är ju här och jobbar. Så jag har haft alla 4 med mig i stallet. Det gick fortare än jag trodde i stallet trots alla ungar. Eller tack var alla ungar.... Jag fick inten "hjälp" idag eftersom de lekte tillsammans allihop och då kunde jag jobba i mitt eget tempo, perfekt!

Om två timmar ska vi iväg på Juniors 3 års kalas. Kalaset går av stapeln i kafét på Askimssimhall, så allt börjar med bad i bassängen och sen blir det käk. Javisst ja, måste rota fram armpuffarna i "sommarlådan" (gör en mental minnesanteckning).

Fredrikas blöjlösa natt då??
Jovars. Jag tog upp henne på toa när jag gick och la mig vid 12-tiden. Sedan kom hon in vid 4 i nya pyamasbyxor och hade kissat ner sig. Som tur var hade jag bäddat med flera lakan och plastadfrotté mellan så det var bara att dra av översta lagret. Sen kröp hon ner igen och sov gott tills morgonen.

Nu ska jag packa kalasväska, med puffar :)
Vi hörs!!

fredag 25 januari 2008

Jag försöker hålla mig vaken

"Jag försöker hålla mig vaken" säger Fredrika liggandes mot Mats i soffan och med ögonen knappt öppna. Det är ett hårt öde att verkligen älska dans och Let's dance i synnerhet och sedan inte orka se mer än de första dansparen varje vecka innan tröttheten tar ut sin rätt.... Hon hann ju ialla fall se släktingen dans i otakt, om man nu ska vara glad för något... eller??

By the way ska Fredrika sova utan blöja i natt.
Igår, sent, låg jag och läste när jag hörde henne skramla med sophinken i bakdrummet. Då hade hon vaknat och varit kissenödig. Så i nästan-sömnen gick hon upp, tog av sig blöjan och gick på toa. Perfekt! Nu kör vi hårt och vågat utan blöja i natt!! Önska oss lycka till och inte för många olyckor...

Obligatoriskt fredags inlägg

Ett obligatoriskt fredags inklägg på min favorit blogg är fredagsdrinken.
Den hittar du här, den här veckan presenterad med buktaleri
http://blogg.aftonbladet.se/19862/perma/712524/
Mycket Magnus Uggla i dag på bloggen, men vad gör man inte för att slippa se Let's dance? Mats åkte dit på att se med tjejerna idag :)

Jag har försökt att ge tjejerna lite fin kultur under eftermiddagen och har kört aftonbladets Rockbjörnen-klipp fram och tillbaka.
Jag har hittat ett nytt grymt band, Simple Plan, klipp hittar ni här . Mats påstår att jag börjat lyssna på tonårsrock, bedöm själva!

Helg, fönsterbyte och.... storm

Känns som om jag skrivit det förut....
Men det är ju så typiskt! Fredag, lediga i två dagar och då blir det värsta busvädret! Jag ska dessutom jobba i stallet imorgon och då är det ju skönt om man slipper ta på sig stormkläderna för att släppa ut djuren.
Well, well, inget att göra något åt!
Vi får njuta bäst vi kan av ledigheten ändå!
Snart kommer Jeanette för att snacka lite och hämta Sofia som är här och leker. Tre tjejer som leker tillsammans utan tjafs -kul!
Go' helg!

En tyst Magnus

Jag är en trogen läsare av Magnus Ugglas blogg och tycker att han är fantastisk kul. Den här veckan har han till exempel varit på buktalarkurs med Ruben och krockat med sin nya bil -igen. Men idag är jag faktiskt lite besviken...
Innan sin Thailandsresa var det ett evigt pikande om att rösta i Rockbjörnen, han hade gjort plats i bokhyllan där rockbjörnen skulle stå, i år skulle han vinna och länkar var och varannan dag till röstningssidan....
Nu blev det ju ingen rockbjörn till Magnus, tråkigt för honom. Och idag klickade jag förväntands fullt upp bloggen för att, trodde jag, få läsa ett spe fullt inlägg om antingen vinnarna eller rockbjörnen som koncept.... Men inte ett ord! Snacka om att sticka huvudet i sanden - jag är besviken!!

torsdag 24 januari 2008

Handbollen :(

Jaha efter att ha sett, nästan, hela handbollen x 2 så är nu EM över :(
Kanske tur det på sätt och vis.... Kusinen Junior har kalas på lördag, frågan är väl om någon i den handbollstokiga familjen hade kommit på hans kalas om det var Sverige som spelade semifinal.... eller också hade alla suttit framför TVn. Nu får i alla fall Junior uppmärksamheten på kalaset :)
Och sedan kom "vi" ju faktiskt med till OS, det är inte så illa det!!

PS Snacka om att det blev panik här i soffan när det helt plötsligt blev tillfälligt avbrott och vi inte visste om vi missade slut minuten....

Ytterligare en vinst i kväll

Brynäs IF - HV71 2-5
Brynäs fick spela fyra power play i första perioden, men lyckades inte göra något mål.
Stefan Liv storspelade i målet!
HV71 fick spela ett power play och då small det direkt.
I andra perioden vände Brynäs på matchen.
Ytterligare två power play resulterade i två mål för hemmalaget.
HV71 vände snabbt.
Det såg ganska enkelt ut i tredje när HV71 kunde rycka ifrån och vinna med 5-2.

Årets album


Kent, yes and no!!

Samma känslor som på Grammis... Tillbaka till samtiden är ju sååå bra, samtidigt som Daugava var nominerad. Men idag kan jag gott unna Kent en rockbjörn, Lasse har ju fått ett par redan :)

Årets *******

Årets grupp,
va' skönt att de äntligen fick ett pris så de slipper svära åt dem som vann över dem, Grattis Sahara Hotnights.... men Kent då??
Årets fulaste byxor;
Ola's vem hade lurat på honom dem???
Årets repris;
när Mats kom hem och det var 4 minuter kvar av matchen Då trycker han tillbaka till start på buffern och ser matchen från start.... men va f*n, den skiten hade jag ju redan sett! Det var ju det väsentliga kvar... slut minuterna
Årets roligaste trummisjobb;
måste ju vara i Sahara...... kanske ska leta fram mina trumpinnar som jag sparat efter världshistoriens kortaste trummis karriär och ringa och fråga om de vill byta ut sin trummis?? Eller kanske inte...
Årets, nästan, en vurpa:
Sonja Aldén hårdrocks avslut på sitt framträdande höll ju på att sluta aldeles pladask....
Årets mest o-inövade tacktal:
Lasse Winnerbäck, du är ingen rapp skämtare så försök inte, tack!
Lite mer utvecklade tankar finns här

Årets manliga artist



är givetvis


Lars Winnerbäck, vem annars!?!


Tack för att vi slapp juryn så rätt man vinner!!

Yes, yes, yes...


årets låt igen!!

Då måste den ju verkligen vara bäst.....

och ändå är den inte en av de bättre på Daugava!
27-30 i handbollen, snart stänger jag av TVn. De såg ju så starka ut....

Rockbjörnen

jaaaa, det började ju inte så lovande.
Sonja Aldén vann "årets kvinnliga..." vem rösdtade på henne? Räck upp en hand!

Och Tyskland leder med 24-22 mutter, mutter

Dagens krock

Världens krock blir det, i det här hemmet, med start från 20:00!
Avgörande handbolls match samtidigt som det är utdelning av Rockbjörnen- uj, uj, uj
Men som tur är går handbollen på TV och Rockbjörnen sänds över Internet Så det blir väl till att se på handbollen på projektorn och sätta datorn på soffbordet och se Rockbjörnen i datorn....
Allt går med lite vilja :)
Nu ska jag studsa in i duschen innan kvällen drabbningar!
Jag lär ju återkomma under kvällen med jubel eller svordommar :)
Ses!!

onsdag 23 januari 2008

Förband på sommarturnén blir...

Miss Li!!







Från Lasses hemsida:
"Vi är glada och stolta över att nu kunna meddela att Miss Li kommer att resa med som förband på hela Winnerbäcks sommarturné (förutom på de två festivalspelningarna på Yran och Luleåkalaset).


Med sig på turnén har hon Sonny Gustafsson- Gitarr, Lars Åhlund – saxofon, Clas Lassbo – kontrabas, Gustav Nahlin – Trummor och själv spelar hon som vanligt piano."





Som vi trodde, det var inte en slump att just hon fick hämta Lasses P3GULD-pris...

Det var matchen som hade allt - matchen som fick en magisk avslutning.

En straffmiss, en målvaktsräddning och en sågad stjärnas revansch - sedan hade Sverige tagit sig ett stort steg närmare semifinal.

Med 49 sekunder kvar var ställningen 26-26 i måstematchen mot Spanien.

Då revs Marcus Ahlm ner och Sverige tilldömdes straff.

Fram klev Kim Andersson - och missade.

Den spanske målvakten José Hombrados räddade och de svenska spelarna såg ut som om de hade sålt smöret, tappat pengarna, hittat pengarna - men tappat dem igen.

Plötsligt hade Spanien övertaget.

Spanjorerna väntade och väntade, allt för att Sverige inte skulle få chansen till något mer anfall. Med åtta sekunder kvar blev Marcus Ahlm utvisad.

Spanien hade ett drömläge till seger.

När det bara var sex sekunder kvar tog Spanien skott - och Tomas Svensson stod för en av sin långa karriärs allra viktigaste räddningar.

Fyra sekunder senare - när klockan stod på 59.58 - sprang sig Jonas Källman, som efter matchen mot Ungern sågades för sin insats, fri och sköt avgörande 27-26 i tomt mål.
"Helt fantastiskt"
Sedan bröt det stora kramkalaset ut.

Mitt rätta jag

Idag hade tjejerna varsin kompis med sig hem för att leka, jätte kul!
Det enda är att det blir lite konstigt för kompisarna när den lugna sansade fröken på förskolan förvandlas till en inte lika kontrollerad mamma :)
Som tur är var det inte första gången för någon av tjejerna att vara på besök här hemma.

Först stod akvarie-sanering på mitt schema. Naturligtvis med tillhörande disco på högsta volym. Kompisarna kom med gapande munnar ut i köket när jag drog igång "Live för dig"-CDn på full sula :)

Sen var det matlagning och handbollsmatch att klara av. Perfekt med TV vid spisen en dag som denna. Vilken match det blev!! De stackars barnen satte sig vid middagsbordet när det var 5 minuter kvar av matchen..... Det hade kanske varit bättre att vänta med maten? Jag kunde ju varnen äta eller sitta kvar på stolen.De små söta gästande flickorna fick säkert lära sig ett eller två nya ord ur den mindre rumsrena kategorin ;)

De sa ialla fall att de hade haft det bra när de blev hämtade. Men vem vet, de kanske bara är väluppfostrade, eller också har de fått lära sig idag att fröknar är också bara människor :)

Barnvakt

Ikväll ska jag vara barnvakt...
inte så konstigt kanske, det händer ju titt som tätt.
Numera tar vi ju oftas hem barnen hit, men ikväll ska jag bort till någon annan och passa barn.
Det känns som om jag är 13 år igen och ska extra jobba....
Skum känsla!

tisdag 22 januari 2008

Facebook test


Jag gjorde precis ett test på Facebook,

"vilket djur skulle passa dig?", .....

"Your result:
A dog
The perfect pet for you is a dog! You are a responsible animal lover who knows how much care a dog requires. You have a balanced routine so and can always find time to give your new best friend the attention he needs."


Varför skulle jag bjuda in 10 vänner till att göra ett amatör test när jag redan visste svaret????

Jag ber om ursäkt till alla som fick en inbjudan :)

Someliern Fredrika

Fredrika var med mig på Sytembolaget i lördags.
Vi gick runt och tittade på alla röda bag-in-boxar som fanns och jag hittade ingen som riktigt tilltalade mig. Så jag tänkte att va' ***, vi lever lite farligt, Fredrika får välja :)
Det kunde ju bli allt mellan himmel och helvete, men vi kör.
Fredrika tyckte att det var jätte kul att gå omkring och fråga vilket land de var ifrån och vad de smakade. Jag läste och svarade.... Till slut föll valet på den här:

Trapiche Malbec (nr 6826)
Land
Argentina
Distrikt Mendoza
Alkoholhalt 13,5 %
Färg Mörk, rödblå färg.
Doft Fruktig, något kryddig doft med inslag av fat, mörka bär, örter, lakrits.
Smak Smakrikt, fruktigt vin med inslag av fat, mörka bär, örter, gräs och lakrits.
Användning Serveras vid cirka 16°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Riktigt gott vin faktiskt! Den kommer jag att köpa igen!
Varför hon valde just den?
Jo, flaggan var fin och boxen lila :D

måndag 21 januari 2008

Stalltjänst och vikarie-brist

Vår stall-tjej var hemma och VAB:ade idag så jag fick ta stalltjänsten, vilket i och för sig är trevligt... Men saken var att jag tyckte att jag hade hittat en bra lösning. Ända tills vikarien ringer 7.30 i morse och säger att hon också var tvungen att VAB:a :/
Så då var lösningen inte lika bra längre.....
Det känns ju inte lika kul att jobba i stallet och veta att tjejerna i barngruppen är kort på personal. Men det är ju inte mycket att göra, djuren måste ju också få sin omvårdnad.
Tyvärr var jag ju ensam att jobba sent pass. Så Fredrika missade sin gymnastik, något hon inte var det minsta ledsen för..... Men hon åker på att ha gymnastik nästa vecka!!
Ottilia och jag har varit hos skolsköterskan idag för "inför skolan-koll". Allt var bra. Ottilia har växt ytterligare 3 centimeter sedan i höstas och är nu 135 cm lång!
Nu ska jag in och duscha av mig ko-lukten, vi hörs!!

Nära, nära

Jösses det här hände här, i vårt område!!
De har barn i ungefär samma ålder som våra, då känner man säker igen de till utseendet ialla fall.... läskigt!

söndag 20 januari 2008

Söndag kväll...

... och vi är lite slitna.
Sen kväll igår, med ganska mycket att dricka upptäckte vi i morse.
Fönsterbyte och skickning till kalas hela dagen. Sedan simskole start på kvällskvisten.
Nu är det bara soff-sittande som återstår att orka med, det ska vi nog greja :)
Imorgon har jag stall-tjänst hela dagen och Fredrika ska "tvingas" att gå på gymnastik en gång till för att prova hur det går...
Jag återkommer med mer nytt imorgon!
Sov gott och ha en härlig ny vecka!!

Det blir tomt i soffan ikväll, Blondie har lämnat oss på obestämd framtid, för att bo hemma hos sig själv. Vi saknar henne!

Blondie i sängen

Fredrika och Blodie låg och mornade sig i Mats säng imorse. Jag halvsov brevid.
Fredrika: Pappa, får Blondie låna ditt täcke och en av dina kuddar?
Mats: Javisst, det är helt OK.
Jag låtsades sova vidare..... men Blondie har tagit ett stort steg in i familjen :)

HV-seger med nöd och näppe


HV71 inledde bra och fick 2-0 tidigt, båda målen genom Martin Thörnberg. Skellefteå jobbade sig in i matchen och hade 2-2 långt in i tredje perioden. Mikko Luoma avgjorde i fem mot tre och 3-2 blev slutresultatet.

Fönsterbyte + storm = dåligt

Idag skulle då det stora fönster bytet äga rum i huset.... och vad händer..... jo SMHIs prognos slår plötsligt in -storm!! Så istället blir det allmänt städ av huset och röj i förrådet... Förråds röjet står Mats för, som kallt konstatarar att jag har för många västkor! Så nu har jag helt plötsligt hälften av mina älskade väskor kvar. Vi får väl se om det var separationångest eller medvetet sparande som gjorde att väskorna låg kvar i förrådet, det lär ju ge sig när det börjar närma sig vår.
Eftersom vi inte löser att sätta in fönstern själva så hade vi bett Danne om hjälp. Tanken var att vi skulle avslutat jobb-dagen med gemensam middag. Nu när det blev storm så blev det ju inget jobb, men det vore ju synd att missa en god middag i goda vänners lag så familjen Lidman kom hit och åt ändå. Alltid lika trevligt att träffas!! Barnen lekte och vi pratade och trivdes! Sedan såg de små familje medlemmarna på TV medan vi stora spelade biljard.... vet inte hur länge sedan det var vi spelade biljard... Tack för en trevlig kväll!! Nästa gång får vi söva barnen bättre eller skaffa barnvakt så vi kan spela mer :)

Go natt!! Anna

P3 Guld

Det är fantastiskt och jätte bra att Lasse vann "årets manliga artist" på P3 Guld i fredags... Det är därför är det två inlägg om det.... Det är absolut inte för att jag är alldeles för otålig när dator går ner i "vänta, jag arbetar läge" och jag klickar okontrollerat många gånger :D