torsdag 21 oktober 2010

Dags för Glögg!

Jag tänkte försöka mig på att göra egen glögg i år.
Och eftersom den skulle stå i sex veckor får det bli ett av helgens projekt
Recept förslag...
Dags för Dunderglögg Några flaskor.


För den som vill ha Två Dagars årliga Dunderglögg till jul är det hög tid att börja sätta brygden.
Till några flaskor behövs:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.

Jag tror att den här flaskan är gjord efter det här receptet, men även om det inte är så, så är receptet välprövat och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar