onsdag 25 februari 2009

Ikväll ser vi...

Lie to me!
 Dr Cal Lightman (Tim Roth) har en ovanlig förmåga, han är expert på att läsa människors kropps- och ansiktsuttryck och ser omedelbart om någon ljuger. Cal kan avslöja de djupaste hemligheter och lösa de svåraste fallen genom att analysera en persons ansikte, kropp, röst och tal. När någon rycker på axeln, roterar sin hand eller höjer sin underläpp vet Lightman att personen ljuger.

Genom att analysera ansiktsuttryck kan han läsa av en människas känslor - från dolda förbittring till sexuell attraktion och svartsjuka. Men Lightmans vetenskapliga meriter är både en välsignelse och en förbannelse. I privatlivet lurar och ljuger familj och vänner för varandra precis lika mycket som brottslingar gör, vilket kan bli väldigt påfrestande för Cal.
Lightman leder en expertgrupp kallad Lightman-gruppen vars tjänster ofta efterfrågas vid federal brottsbekämpning och av myndigheter och den lokala polisen.

Ser jag underlig ut nästa gång vi ses är det för att jag försöker ha stoneface och inte avslöja något om vad jag tänker och känner :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar