tisdag 13 januari 2009

Lax på nytt sätt

Min goda vän är väldigt duktig på att gå på matlagningskurser. Något jag aldrig skulle finna nöje i... men det hindrar ju inte att jag suger åt mig godbitarna som hon lär sig. Så nu håller jag på att slita ut ugnstermometern här hemma. Jag lagar nämligen lax med termometer, det bli kalas bra! In med laxen på mindre än hälften av det grad antal jag tidigare lagade lax på. I med termometern och sedan är det till att utrusta sig med tålamod. För det tar tid numera, och tålamod och att ge något tid är ju inte min starka sida. Men det är värt det! När termometern piper på 52 grader är den perfekt!
Idag blir det med ett täcke av röd pesto, fetaost och färskost. Mums!

3 kommentarer:

  1. 52 grader för laxen, vet du hur mycket kycklingen skall vara? Jag har också blivit termometeroman... Efter julens alla tempereringar...
    Kram : )

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot att få smaka detta. Kanske något att ta efter.
    Far

    SvaraRadera